עסקאות הנשק של רוני מילוא בגאורגיה הגיעו לביהמ"ש
ראש עיריית תל אביב לשעבר הגיע היום לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בעקבות תביעה שהוגשה נגדו על ידי חברת שינדזה הגיאורגית הטוענת כי הוא חייב לה כסף מעסקאות בטחוניות בשווי מיליוני שקלים
רוני מילוא, לשעבר ראש עיריית תל אביב ושר בממשלה מטעם מפלגת המרכז, הגיע הבוקר (ד') לדיון בבית המשפט המחוזי בעיר במסגרת תביעה שהוגשה נגדו על ידי חברה גיאורגית שטוענת כי היא זכאית ממנו לכספים מעסקאות ביטחוניות בשווי מיליוני שקלים.
במסגרת הדיון שהתקיים בפני שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, מיכל עמית אניסמן, נידונה תחילה השאלה האם לעכב את ההליכים בתביעה בישראל עד שיתבררו הליכים דומים בין הצדדים המתנהלים בגיאורגיה.
בתום הדיון הוחלט כי התיק ישמע בפני השופטת עמית אניסמן בינואר הקרוב, אז יחל שלב העדויות בתיק.
התביעה נגד ראש העיר לשעבר הוגשה בינואר 2017 והיא חושפת את פעילותו העסקית בשנים האחרונות מאז עזב את הפוליטיקה. לפי התביעה, שהוגשה על ידי חברה גיאורגית בשם שינדזה המיוצגת על ידי עו"ד אילן סופר, היא סיפקה שירותי ייעוץ בגיאורגיה לחברה בבעלותו של מילוא בתחום תעשיית הנשק וההגנה האזרחיים החל משנת 2008.
לפי תביעת החברה, בשנת 2015, לאחר שנים של שיתוף פעולה מוצלח, החליטה חברת מילוא להפסיק את שיתוף הפעולה עם החברה הגיאורגית ולא לקדם עוד עסקאות באמצעותה. "ואולם", נכתב בתביעה, "למרבה הצער הסתבר, שלא רק שחברת מילוא הפסיקה את שיתוף הפעולה עם חברת שינדזה, אלא שהיא גם נמנעה מלהעביר לחברת שינדזה את מלוא התמורה המגיעה לה. כך, החשש שעוד היה קודם לכן, הפך למציאות – חברת מילוא התנערה ממחויבויותיה כלפי שינדזה בכל הנוגע לתשלום עבור הפרויקטים שבוצעו בגיאורגיה".
בתביעה נטען כי על פי הערכות החברה של מילוא חייבת לחברה הגיאורגית סכום כמה מיליוני שקלים, נגזרת לעסקאות בשווי עשרות מיליונים. החברה של מילוא, כך נטען, פעלה לקבל חוזי עבודה לחברת הביטחוניות בגיאורגיה ולגזור מהן עמלות – מתוכן היה עליה להעביר לחברה הגיאורגית 33.3%. על פי תצהיר שהוגש על ידי תצהיר של אחד מנציגי חברת שינדזה, העסקאות כללו גם פרויקטים של חברת "אלביט" ו"רפאל".
מילוא, באמצעות עו"ד רם כספי, הכחיש את הטענות לחוב כספי כלשהו כשלדבריו פעל בהתאם להסכמים. לגרסתו, חברת שינדזה החליפה בעלות בחברה מבלי שדווח לו על כך. "מטבע הדברים", כתב מילוא בתצהיר שהגיש לבית המשפט, "שאין בדעתי לפרט במסגרת תצהיר זה את מהות העסקאות שבוצעו בין התעשיות הביטחוניות בישראל עם ממשלת גיאורגיה. בהקשר זה יודגש כי כל העסקאות הביטחוניות של חברת אלביט הופסקו (נגדעו) באופן חד צדדי על ידי ממשלת גיאורגיה עוד בשנת 2008 ובפועל לא נערכו עסקאות חדשות שהחברה התבקשה כביכול לתת לגביהן שירותי ייעוץ ומבחינה זו אין ולא יכולה להיות לתובעת עילת תביעה כלשהי כלפי".