$
משפט

חשש בבנקים: דנקנר יפנה לפשיטת רגל

איש העסקים, שבית המשפט העליון החמיר היום את עונשו למאסר של שלוש שנים, חייב כחצי מיליארד שקל לשישה בנקים; עד כה השיב דנקנר 74 מיליון שקל, בעיקר בסיוע אביו יצחק דנקנר ובני משפחה אחרים וכן באמצעות מכירת ביתו בהרצליה פיתוח

רחלי בינדמן 21:0629.08.18
נוחי דנקנר חייב ללא פחות משישה בנקים קצת יותר מחצי מיליארד שקל. מה משמעות גזר הדין שקיבל על היכולת שלו לפרוע את הסכום? במערכת הבנקאית כבר הפרישו את כל החוב של דנקנר כלפיהם כחוב אבוד וכעת מסתמכים על סיכויי ההחזר (ריקברי) שלו. החוב הגבוה ביותר הוא לבנק הפועלים (147 מיליון שקל), אחריו לאומי (136 מיליון שקל) ודיסקונט (99 מיליון שקל).

 

לפי ההסדר שעליו סיכמו הבנקים עם דנקנר, הוא אמור להחזיר להם 180 מיליון שקל בכמה פעימות בתוך שמונה שנים ממועד החתימה (יוני 2016) ולהעביר להם 60% מהכנסותיו עד להחזר חוב מלא או עד לסוף חייו. עד כה השיב דנקנר 74 מיליון שקל, בעיקר בסיוע אביו יצחק דנקנר ובני משפחה אחרים וכן דרך מכירת ביתו בהרצליה פיתוח ב־43 מיליון שקל. רוב הסכום הנותר מתוך 180 מיליון שקל אמור להגיע גם כן מאביו של דנקנר.

 

נוחי דנקנר בכניסה לביתו, היום נוחי דנקנר בכניסה לביתו, היום צילום: אוראל כהן

אלא שבמערכת הבנקאית תוהים כבר תקופה מדוע דנקנר לא נכנס להליך של פשיטת רגל באופן שימחק לחלוטין את החוב שלו כלפיהם. דנקנר מצידו קיווה עד כה לשקם את חייו, לשוב לפעילות עסקית ולשמור על כבודו וערכיו ולשלם את הסכום עד תום. אולם פסק הדין החמור שקיבל, שהאריך בשנה את שהותו בכלא בניגוד לתחזיותיו לקבל זיכוי, עלול לטרוף את הקלפים.

 

כעת עורכי דין ומקורביו עשויים ללחוץ עליו להיכנס להליך של פשיטת רגל ולהסיר ממנו את עול התשלום לבנקים. במצב כזה יהיה לו קשה לחזור לפעילות עסקית לאחר שייצא מהכלא, וזאת גם אם שמים בצד את האפקט האישי הבעייתי שבהכרזה כזו. התפתחויות אלה והעובדה שהוא לא יוכל לעבוד בשנים הקרובות הן גורמים שעשויים ללחוץ אותו לכיוון הזה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x