בלעדי לכלכליסט
אייפקס בדרך לרכישת 50% מדלתות רשפים
הקרן חתמה על מזכר הבנות עם בעלי חברת הדלתות הפועלת מאשקלון, בעסקה של כ־100 מיליון שקל. המחיר משקף שווי של 200 מיליון שקל לרשפים
אחרי שזנחה את הניסיון להנפיק את זאפ בבורסה בהצעת מכר לאור דרישת המוסדיים להפחתה במחיר, פועלת קרן אייפקס לבצע רכישה חדשה. ל"כלכליסט" נודע כי קרן AMI, אייפקס ישראל, מנהלת משא ומתן לרכישת מחצית (50%) ממניותיה של חברת דלתות רשפים מאשקלון בעסקה שהיקפה יעמוד על 100 מיליון שקל. מחיר זה משקף שווי של 200 מיליון שקל לדלתות רשפים.
- סופי: אייפקס יורדת מהנפקת הענק של זאפ "בשל תנאי השוק"
- לפני ההנפקה: חברת גלובל־אי הישראלית גייסה 20 מיליון דולר מאייפקס
- מבקר המדינה: המדינה ויתרה לאייפקס על מסים במיליארד שקל ממכירת תנובה
מזכר הבנות כבר נחתם בין אייפקס לבין הבעלים של החברה רפי סלהוב, ואייפקס מבצעת בימים אלה בדיקות נאותות בחברה.
גם מייצאת לאפריקה
רשפים פועלת מאשקלון ומעסיקה כ־200 עובדים במפעל חדש שהוקם ב־2016 בהשקעה של 40 מיליון שקל ובנוסף 10 מיליון שקל בציוד חדש. לחברה שלושה מרכזי מכירות גדולים, בצומת הצ'ק פוסט בחיפה, ברחוב לח"י בבני ברק וחנות המפעל באשקלון. המפעל באשקלון משתרע על שטח של 15 דונם וממוקמים בו משרדים ואולם תצוגה ששטחם 1,700 מ"ר. החברה צומחת בהיקף של 20% בשנה, והכנסותיה נאמדות ב־170-150 מיליון שקל ו־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של כ־35-25 מיליון שקל. בשנים האחרונות נהנית החברה מהאצת הבנייה בארץ וגידול הדרישה לתוצרת כחול־לבן.
רשפים מתמחה בייצור דלתות כניסה יוקרתיות בעיצוב ייחודי. בנוסף מייצרת החברה דלתות פלדה וביטחון, דלתות אש ודלתות לממ"דים.
סלהוב, תושב אשקלון, החל את הקריירה העסקית במסגרייה שפתח באשקלון ב־1982, וב־1993 הקים את החברה. בשנים האחרונות החלה החברה גם לייצא דלתות, בעיקר לאפריקה. סלהוב אמור להמשיך לנהל את החברה ולהחזיק ב־50% מהמניות לאחר העסקה.
אחרי רכישת רמט טרום
תחום דלתות הכניסה מצוי בצמיחה בשנים האחרונות ומובילת השוק היא רב־בריח שבבעלות שמואל דונרשטיין ובה שותפה פועלים שוקי הון. לפני שלושה חודשים בחנה רב־בריח הנפקת אג"ח בבורסה. הכנסותיה השנתיות הן של כ־500 מיליון שקל ו־EBITDA של 50 מיליון שקל.
עבור אייפקס מדובר בחברה סינרגטית לרכישה אחרת שביצעה במאי האחרון, כשרכשה 50% מחברת הבנייה הטרומית רמט טרום, החברה־הבת של חברת רמט. לפני כחודש יצאה אייפקס למהלך יומרני של הנפקת קבוצת אתרי זאפ לפי שווי של 700-650 מיליון שקל, אולם נתקלה בביקורת קשה משוק ההון ומהתקשורת על השווי הגבוה. במקביל החלה אייפקס לקדם הנפקה נוספת — של חברת הדלק טן. אייפקס מכוונת לשווי של 250 מיליון שקל בהנפקה ומכירת כ־40% מהמניות של אייפקס (91.16%) בטן בהצעת מכר.