$
משפט

פרשת המכרז בשוהם: מגנזי ואחרים חשודים גם בעבירות מס והלבנת הון

הפרקליטות שלחה מכתבי שימוע משלימים למעורבים בפרשה, הכוללים חשדות חדשים שעלו בהשלמות חקירה ובשימוע; בין השאר, לפי החשד, בשנים 2007-2014 שולמו תשלומי שכר במזומן לעובדים, לנותני שירותים ולקבלני משנה של קבוצת מגנזי, בסך של לפחות 46 מיליון שקל, מבלי שאלו דווחו לרשויות המס

נעמי צורף 17:1514.08.18
עבירות מס, מרמה והלבנת הון: חשדות חדשים נגד גבי מגנזי ואחרים בפרשת תיאום המכרז בשוהם. במכתבי השימוע המשלימים שנשלחו היום (ג') למעורבים בפרשה על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה והרשות להגבלים עסקיים מפורטים חשדות חדשים, שעלו במסגרת השלמות חקירה או במסגרת השימוע שכבר נעשה ומצטרפים לחשדות שעלו במכתב השימוע הראשון שנשלח ביוני אשתקד. החשדות החדשים נוגעים לקבלה במרמה של תעודת קבלן שנותנת זכאות להתמודדות במכרזים ממשלתיים, הנפקת חשבוניות פיקטיביות, אי דיווח לרשויות המס על משכורות עובדים ותיאום מכרזים.

  

על פי מכתבי השימוע, החשדות מיוחסים בין השאר למגנזי עצמו ולחברות מגנזי תשתיות, מגנזי תשתיות ב.ג.מ ומגנזי בטון, וכן למנכ"ל מגנזי תשתיות ב.ג.מ, ניר עפרוני, ולמהנדס גיל שולדנפריי. לכל אחד מהמעורבים מיוחסות על פי חלקו עבירות מס ומרמה, הלבנת הון ועבירות על חוק ההגבלים עסקיים.

 

לדוגמה, במכתב השימוע הראשון, שנשלח ביוני 2017, עלה החשד כי חברת מגנזי תשתיות קיבלה במרמה את תעודת הקבלן שלה ואת סיווגיה הקבלניים, לפי כתבי החשדות המשלימים קיבלה חברת מגנזי תשתיות במרמה גם תעודת קבלן מוכר אשר מאפשרת לקבלן המחזיק בה להתמודד במכרזים ממשלתיים, לביצוע עבודות הנדסה בנאיות.

 

גבי מגנזי גבי מגנזי

 

עוד על פי כתבי החשדות המשלימים, בשנים 2017-2008, בהנחיית גבי מגנזי, מגנזי בטון לא הוציאה חשבונית מס כנדרש בחוק בגין חלק מעסקאות המזומן שביצעה, ודיווחה על תקבולים באמצעות חשבוניות כוזבות שהוצאו למגנזי תשתיות ב.ג.מ. החשבוניות הכוזבות נכללו בספרי הנהלת החשבונות של מגנזי בטון, ורוכזו בכרטסת לקוח בעלת שם מוסכם, במטרה ליצור כסות חשבונאית כוזבת לתקבולי המזומן. כמו כן, עולה כי בהנחיית מגנזי, נכללו בספרי הנהלת החשבונות של מגנזי תשתיות ב.ג.מ. חשבוניות כוזבות בגובה של למעלה מ- 6 מיליון שקל ונדרשו בכזב כהוצאות בדוחותיה השנתיים לרשויות המס. תקבולי מזומן בסך של כ-4.7 מיליון שקל אף מהווים רכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון.

 

עוד נכתב בכתבי החשדות המשלימים, כי בשנים 2007-2014 שולמו תשלומי שכר עבודה במזומן לעובדים, לנותני שירותים ולקבלני משנה של קבוצת מגנזי, בסך של לפחות 46 מיליון שקל, מבלי שאלו דווחו לרשויות המס. בין מקבלי השכר הלא מדווח במזומן היו נושאי משרה בכירים בקבוצת מגנזי, וכן גיל שולדנפריי אשר שימש איש קש של מגנזי לצורך קבלת סיווגים קבלניים גבוהים וקיבל ממגנזי במשך התקופה סכומי מזומן אשר הגיעו לסך העולה על 300 אלף שקל שלא דווחו לרשויות המס.

 

במקרה נוסף, עלה חשד כי ב-2015 נערך תיאום בין חברות שניגשו למרכז של תאגיד המים "מי חדרה" הנוגע לביצוע עבודות לבניית מערכות מים וביוב בעיר חדרה. נציג של מגנזי תשתיות נפגש עם נציגי כמה חברות שהשתתפו במכרז ב-26 באוגוסט 2015, וסוכם כי הצעותיהן של מגנזי תשתיות וחברת בוצ'ן יהיו ההצעות הזוכות במכרז, בעוד שהחברות האחרות ישמשו כקבלניות המשנה של החברות הזוכות.

 

מקרה נוסף של תיאום נמצא במרכז שפרסם תאגיד המים "פלגי השרון" לביצוע עבודות בעיר טייבה. במסגרת התיאום סוכם בין מגנזי ובין אברהם יקואל, מנכ"ל ובעלים של חברת י.ע.ז בנייה ופיתוח, כי מגנזי תשתיות תזכה במכרז ובתמורה יימסרו העבודות בקבלנות משנה ליקואל ולי.ע.ז. היקף כל אחד מהמכרזים היה כ-30 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x