$
בארץ

ראש אגף התקציבים: "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לא לעמוד בלוחות הזמנים של פיתוח לווייתן"

שאול מרידור התייחס למאבק שמתנהל באזור השרון במטרה להרחיק את אסדת לווייתן כ-130 ק"מ ללב הים. "זה בסדר שנעשה דיון ופעילות ציבורית סביב הנושא, אך מרגע שההיתרים והאישורים ניתנו, צריך לתת לאנשים לעבוד", אמר

ליאור גוטמן 14:2910.07.18
"מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לא לעמוד בלוחות הזמנים שהיא הקציבה לפיתוח לוויתן. משמעות העיכוב היא הרת אסון על המשק. זה בסדר שנעשה דיון ופעילות ציבורית סביב הנושא, אך מרגע שההיתרים והאישורים ניתנו, צריך לתת לאנשים לעבוד. המשק זקוק לגז הזה נואשות כדי להתקיים כדי לתת לכולנו אנרגיה זולה ונקיה יותר. בסוף צריך לקבל החלטות ולהתקדם אם אנחנו רוצים לקדם תשתיות טובות ונכונות לישראל. קבלת ההחלטות חייבת להיות מהירה כדי שנוכל לנוע ולהתקדם", כך אמר הבוקר (ג) ראש אגף התקציבים שאול מרידור, זאת בהתייחסו למאבק שמתנהל באזור השרון במטרה להרחיק את אסדת לוויתן כ-130 ק"מ ללב הים, זאת במקום מרחק של כ-8 ק"מ שאושר במוסדות התכנון. הדברים נאמרו במסגרת ועידת תשתיות שנערכה בתל אביב.

 

 

 

 

 

 

הקביעה של מרידור לא נולדה בחלל ריק - מזה מספר שבועות מתנהל מאבק של קבוצות תושבים שמתגוררות ביישובים שונים בשרון, עם דרישה להרחיק את אסדת הטיפול של מאגר הגז לוויתן. המאבק, שנולד לאחר שתוכנית הפיתוח אושרה במוסדות התכנון (תמ"א 37 ח'), זוכה לביקורת נוקבת מצד המתנגדים תחת טענות של פגיעה עתידית לכאורה באיכות חיי התושבים כמו גם בסביבה. בימים האחרונים עלה המאבק מדרגה עם הקמת מאהל מחאה באזור המטעים של קיבוץ מעיין צבי, סמוך למיקום העבודות לקליטת הגז ביבשה, כאשר חברת נובל אנרג'י האמריקאית, שהיא קבלנית הפיתוח, מתלוננת על ניסיונות להפרעה לכאורה בביצוע העבודות במקום.

 

שאול מרידור שאול מרידור צילום: שאול גולן

 

"הבוקר הגיעו עובדי נובל אנרג'י וביקשו מפעילי ארגון שומרי הבית, השוכנים במקום בכפר האוהלים, לפנות ציוד קל מהשטח. הפעילים נענו לבקשה ואפשרו לעובדי נובל אנרג'י להיכנס בבטחה לשטח הכפר. בפועל, טרקטור של נובל החל בעבודת עפר וגרם לנזק לציוד במאהל. במקביל, תוך ניצול ציני של ההסכמה שהושגה, החלו כלים כבדים רבים לבצע הכשרת שטח עבודות בשטח החניה של כפר האוהלים. זאת ללא תאום וללא הסכמה מצד הפעילים בשטח", טוענים הפעילים במקום. מנגד, בנובל אנרג'י מסבירים ש"צוות נובל אנרג׳י שעובד באתר הנחת צינור הגז סמוך לכביש החוף נתקל הבוקר בקבוצת פולשים שהפריעה לעבודתו בכוחניות, תוך סיכון חיי העובדים, וחיי הפולשים עצמם והילדים שלהם שנכחו במקום. העבודות במקום מתבצעות מכוח היתר שניתן ע״י הוועדה המחוזית ולאחר שבית המשפט המחוזי בחיפה דחה בקשה למתן צו ביניים להפסקת העבודות". עוד מוסרים שם שהמשטרה עודכנה בהתפרעויות.

 

העבודות בחוף דור העבודות בחוף דור צילום: ארגון שומרי הבית

 

 

הבעיה העיקרית מולם מתמודדים תושבי המקום במחאתם היא סוגיית לוחות הזמנים. על פי ההערכות של שותפות לווייתן, הבסיס התחתון של האסדה אמור להגיע לחופי ישראל עוד כ-4.5 חודשים, כאשר הזרמת הגז בפועל תחל בעוד כ-16 חודש. בין הלקוחות שמחכים לגז ניתן לציין תחנות כוח שמוצבות בישראל, חברת החשמל הירדנית ולקוחות תעשייתיים שונים במצרים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x