100 חברות יהלומים מסין ילטשו בישראל
מזכר הבנות שנחתם בין הבורסה הישראלית ליהלומים למקבילה משנגחאי, יאפשר ליהלומנים סינים ללטש אבנים בישראל במפעל ליטוש חדש. המפעל יוקם בהשקעה של כ-10 מיליון שקלים ויכלול שני מרכזי ליטוש במתחם הבורסה שישתרעו על פני כ-1,100 מ"ר, ויועסקו בו כ-150 עובדים
- ארה"ב מחריפה את הסנקציות על היהלומן הישראלי דן גרטלר
- הסדר טיעון בפרשת הבנק המחתרתי ליהלומים: אלון ארבוב ירצה 6 חודשי עבודות שירות
- המיליארדר בני שטיינמץ חוזר לעסקי היהלומים
המפעל שיוקם יתמקד בליטוש אבנים גדולות, מ-5 קארט ומעלה ויתבסס על המומחיות של ישראל בתחום. את המפעל בונות הבורסה ליהלומים ברמת גן ומכון היהלומים הישראלי במטרה להשאיר את פעילות ליטוש היהלומים הגדולים בישראל ואף להרחיבה. המפעל יוקם בהשקעה של כ-10 מיליון שקלים ויכלול שני מרכזי ליטוש במתחם הבורסה שישתרעו על פני כ-1,100 מ"ר, ויועסקו בו כ-150 עובדים.
המפעל מיועד לשרת יהלומנים שכיום מלטשים אבנים גדולות במפעלים קטנים מסביב לבורסה, וכן יהלומנים מחו"ל. ההערכה היא שבמפעל ילוטשו אלפי יהלומים בשנה בגדלים של חמישה קראט עד עשרות קראט.
יורם דבש, נשיא הבורסה ליהלומים אומר כי "המהלך יוצא הדופן הזה, שבו הסינים מוציאים עבודה לישראל בניגוד למגמה העולמית, הוא עדות ליתרונותיה של הטכנולוגיה הישראלית ולמוניטין העולמי של ענף היהלומים שלנו".
הסינים נחשבים מובילים עולמיים בליטוש אבנים קטנות בזכות היכולת שלהם להקים מכוני ליטוש עשירים בכוח אדם זול. לעומת זאת, ישראל נחשבת מובילה עולמית בליטוש אבנים גדולות, בזכות סידורי האבטחה, אומני ליטוש מיומנים ומנוסים שצמחו בתעשיית היהלומים הקיימת בארץ קרוב ל- 90 שנה, וכן בזכות טכנולוגיות מתקדמות המשמשות לליטוש. במרוצת השנים פעילות הליטוש של האבנים הקטנות יצא מישראל בעיקר להודו, וכאן נותר הפעילות לליטוש אבנים גדולות.