$
מחפשי עבודה

איך להשיב נכון בראיון עבודה על השאלה: למה אתם רוצים את התפקיד?

להחניף לחברה בה אתם מבקשים להשתלב או להעליב את הבוסים הקודמים שלכם - נראה שכל תשובה שתבחרו עשויה להפוך למלכודת. כך תצאו מהפלונטר

שירות כלכליסט 22:5516.06.18
ראיונות עבודה הם צורה של פרזנטציה פומבית הגורמת ל-99% מהאנשים לעצבנות ופחד נוראי. קואצ'ר הקריירה ג'יי טי או'דונל סיפר למגזין .Inc כי הדרך שלו לעזור ללקוחותיו להפחית את החרדה היא באמצעות סימולציה על השאלות השכיחות כמו "ספר/י לי על עצמך", "ומה הופך אותך למיוחד/ת", אבל גם על השאלות הערמומיות שמעסיקים אוהבים לשאול כדי להיכנס לכם לראש ולחשוף את מניעיכם האמיתיים. לדברי או'דונל, אחת מאותן שאלות ערמומיות היא, "למה אתה מעוניין במשרה הזו?".  

 

למה את/ה מעוניין במשרה הזאת?

 

זה לא נדיר שמעסיקים מבקשים לדעת את הסיבות שלכם להתמודד על המשרה. רובנו יודעים לא להיות כנים יותר מדי, ולומר משהו כמו "כי אני שונא את הבוס ואת הקולגות שלי", או "כי עומדים לפטר אותי בגלל שאני לא עובד טוב". אבל יש כאלה שחושבים בטעות שהתשובה הנכונה היא לדבר על איזו מעסיקה טובה היא החברה אליה מנסים להתקבל. "ראיתי המון אנשים מנסים לענות על השאלה הזאת בתשבוחות לחברה על מדיניותה ועל הגיוון שבסגל העובדים שלה, או על מחויבותה להתפתחות העובדים. יצא לי גם לראות אחרים שמדברים על הפרסים בהם זכתה החברה על היותה מעסיקה יוצאת מן הכלל. הבעיה הראשונה עם התשובות האלה היא שהן גורמות לכם להיראות חנפנים והבעיה השנייה היא שאתם למעשה חושפים משהו שלילי על מצב התעסוקה הנוכחי שלכם", מסביר או'דונל.

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

כל מה שאתם משבחים חושף למעשה את מה שבאמת מפריע לכם

 

"כאשר אתם מדברים ומדברים על היתרונות שבעבודה הפוטנציאלית החדשה, המעסיקים יניחו שאין לכם את הדברים האלה במקום העבודה הנוכחי, או גרוע מכך – זה עלול להעביר את המסר שאתם מתמקדים במה שאתם צריכים ולא במה שהחברה צריכה", מסביר או'דונל. לכן, לדבריו כשאתם אומרים שאתם מעריצים את גיוון המועסקים בחברה, מה שהמראיין שומע הוא "החברה בה אני עובד לא מעריכה את הייחודיות שלי", או כשאתם מציינים שהחברה החדשה מציעה הכשרות לעובדים, אתם למעשה אומרים "החברה שלי לא מכירה בפוטנציאל שלי ולא מאמינה בהשקעה בצמיחה שלי.

 

"בעוד הדברים האלה אולי אינם המציאות, זה בכל מקרה לא המסר שתרצו להעביר בראיון", הוא אומר.

 

 

 

 

התמקדו באיך העבודה החדשה תהפוך אתכם לבעלי ערך רב יותר עבור החברה

 

לדברי או'דונל התשובה הנכונה היא להסביר כיצד המשרה החדשה תעזור לכם למנף ולפתח את יכולותיכם הקיימות, את ניסיונכם ואת האינטרסים שלכם, כך שתוכלו לחסוך ולייצר עבור המעסיק יותר כסף. "אם אתם רוצים להשיג את המשרה, הפסיקו לחשוב כמו עובד והתחילו לחשוב כמו עסק של בנאדם אחד", הוא אומר ומדגיש: "המטרה שלכם בראיון היא למכור את שירותיכם למעסיק. המעסיק רוצה לשמוע שאתם רוצים את המשרה כי אתם רואים בה פוטנציאל עצום לשיפור מצבו ואתם מתלהבים מכך. זה מה שעשוי לגרום להם להשקיע בכם. מבינים את ההבדל? התשובה קשורה אליהם, ולא אליכם!"

 

ודרך אגב – בימינו צריך להתייחס להכנה לראיון בכובד ראש. אם אתם מחפשים עבודה באופן פסיבי, או שאתם מחפשים עבודה לראשונה מזה כמה שנים, קחו בחשבון ששיעור האבטלה הנמוך מקשה כיום על חברות למצוא את הכשרונות שהן צריכות. לכן הן הופכות את תהליכי הראיונות שלהן למאתגרים יותר כדי לסנן עובדים לא מתאימים. בתקופות של אבטלה נמוכה, חברות לא יכולות להרשות לעצמן לבצע טעויות העסקה יקרות. השקעה בהכנה לראיון תביא לשינוי משמעותי ביכולתכם למצוא עבודה מהר יותר, ועל ידי המעסיק הנכון עבורכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x