בכירים באוצר נגד יוזמת באב"ד להפחתת מס רווחי הון
מנכ"ל האוצר שי באב"ד הודיע בשבוע שעבר שבמשרד שוקלים להפחית את שיעור המס שמוטל על רווחי הון למשקיעים שמרוויחים עד 50 אלף שקל בשנה. אלא שבאגף תקציבים, ברשות המסים ובאגף הכלכלן הראשי מתנגדים נחרצות ליוזמה
בכירים בצמרת משרד האוצר מתנגדים ליוזמתו של מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד להפחית את המס על רווחי הון למשקיעים קטנים.
- איתי בן זאב: "למדינה יש אינטרס כלכלי מובהק להורדת המס על הבורסה"
- האוצר הציע ליוג'ין קנדל את משרת הנגיד - אך הוא סירב
- בכיר לשעבר באוצר: "הידרדרות קשה בתרבות הארגונית במשרד"
הכרזתו של באב"ד על היוזמה, שלפיה המס יופחת עבור משקיעים שמגיעים עד לרווח של 50 אלף שקל בשנה, זוכה להתנגדות נחרצת מצד אגף הכלכלן הראשי, מינהל הכנסות המדינה, רשות המסים ואגף תקציבים - כלל האגפים באוצר שמעורבים בעיצוב וגיבוש מדיניות המס של ישראל.
"אין שום היגיון בהטבה כזו", אמר ל"כלכליסט" גורם המעורה בפרטים. "זה צעד שמגדיל אי־שוויון, כי זו מתנה לאלו שיש להם כסף. גם אם מדובר ברווח קטן לכאורה של 50 אלף שקל".
בסביבתו של באב"ד מבקשים להוריד את גובה הלהבות ומסבירים כי המנכ"ל אמר שהיוזמה נמצאת על השולחן ותיבחן לצד הצעות אחרות, אם וכאשר יהיו עודפים מגביית מסים.
הפחתות מסים ישירים כמו מס הכנסה ומס רווחי הון, בניגוד להפחתות של מסים עקיפים כמו מע"מ או מכסים, מחייבות את שר האוצר לקבל אישור מהמממשלה ומהכנסת. לכן, גם אם באב"ד יצליח להתגבר על הביקורת מבית, הדרך ליישום היוזמה עוד ארוכה.
גורמים באגף תקציבים הסבירו ל"כלכליסט" כי באגף מתנגדים למתן הטבות מס חדשות. ברשות המסים מסתייגים מהיוזמה וסבורים כי היא אינה רצינית, שכן תהיה זו הטבת מס לבעלי הכנסה גבוהה - דבר שמנוגד למדיניות של שר האוצר משה כחלון.
באב"ד הכריז על היוזמה בשבוע שעבר בוועידה הכלכלית השנתית של איגוד החברות הציבוריות. "אנחנו בעד הורדת מסים שתאיץ את הצמיחה גם לבורסה".