"המדינה מנסה לחסל את נמל אשדוד, מנסים לתפור לנו תיק"
ראשי הוועדים בנמלים, שנקנסו לאחר שלא התייצבו לדיון בבית הדין לעבודה בנושא השביתה וביזיון בית המשפט, הפקידו ערבות במשטרה לקראת העדות מחר. עמית שרף, מזכיר ועד ציוד מכני בנמל אשדוד כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "אנחנו לא ניכנע ולא נירתע ויחד בכל דרך גם ננצח"
"בימים האחרונים גילינו שהמדינה באמצעות ההנהלה מחפשת לחסל את נמל אשדוד. לא פחות ולא יותר! היום הוכיח זאת שר התחבורה בעצמו כשכתב בפוסט אלים ובריוני נגד העובדים כי מטרתו לדאוג לבעלי ההון שקיבלו במתנה מהמדינה נמלי ים פרטיים. אנחנו לא ניכנע ולא נירתע ויחד בכל דרך גם ננצח" - כך כותב הערב (ו') בדף הפייסבוק שלו עמית שרף, מזכיר ועד ציוד מכני בנמל אשדוד.
- השר כץ נזכר להתייחס לשביתה בנמלים: "רואה בחומרה, הנחיתי להפסיקה"
- ביה"ד לעבודה קנס בעשרות אלפי שקלים את ראשי הוועדים בנמלים
- הפתרון לשביתה בנמלים? מספנות ישראל פנתה לשרים בבקשה להגדיל פעילותה
שרף טוען שמטרת המדינה להיטיב עם נמל פרטי על חשבון נמל ממשלתי. "לצורך הצלחת המשימה נגד הציבור ונגד העובדים, משתמשות מזה שנים המדינה והנהלות נמלי הים בתקשורת ועיתונאי חצר ללכלך את העובדים ולפרסם שקרים נגד העובדים, כך שהציבור לא יידע מה זוממת המדינה לא רק נגד העובדים אלא גם נגד אותו ציבור. גם בזה מאז שנבחרנו, החלטנו להיאבק ודי בהצלחה".
שרף, שהיה אחד מאלה שנדרשו על ידי המשטרה, מדווח שלאחר יומיים "שבהם ניסו המדינה וההנהלה לתפור אותי ואת חבריי בתיקים פליליים, ניגשנו לתחנת המשטרה להפקיד ערבות אישית ובמוצאי שבת בשעה 22.30 אנו אמורים להתייצב בבית הדין הארצי לעבודה".
מי שהצטרפה לשרף בהסברים על רוח הדברים היא יו"ר ועד מינהל בנמל אשדוד, מיכל לוגסי. בהודעה קולית ששלחה לעובדים היא מספרת שהיום ב-2 לפנות בוקר שוטרים באו לביתה: "כמעט שברו לי את השער. חיפשו לי בארונות. חיפשו אותי כדי לקחת אותי למעצר. בושה וחרפה. לא גנבתי ולא רצחתי", היא מספרת. לטענתה, היא הפקידה "באהבה ולמען הפרנסה" את הערבות שנקבעה לה על סך 20 אלף שקל, אבל את הקנס האישי על סך 80 אלף שקל היא טרם שילמה והיא כבר רומזת שהיא לא תשא בו לבד כיוון שמדובר במהלך שנועד לשמור על הנמל שהם והורי העובדים בנו.
מוקדם יותר היום בצהריים הסתיים הדיון בבית הדין הארצי לעבודה בבקשת נמלי חיפה ואשדוד לפתוח בהליך ביזוי בית הדין נגד ראשי הוועדים - בעקבות הפרת הצווים להפסקת השביתה שהוצאו נגדם שלשום. הדיון התקיים במעמד צד אחד - מאחר שהמשטרה לא איתרה, מאז אתמול בערב, את ראשי הוועדים. במוצ"ש יקיים ביה"ד דיון נוסף.
הרכב שופטים של בית הדין הארצי לעבודה, בראשות סגן הנשיאה אילן איטח, פסק בצהריים קנסות אישיים ליושבי ראש הוועדים בנמל אשדוד וקבע כי הם יישאו בעלויות אישיות של 80 אלף שקל כל אחד. 50 אלף שקל ישולמו לקופת המדינה ו-30 אלף שקל ישולמו לחברת נמל אשדוד. הקנסות ניתנו על ידי בית המשפט בשל אי התייצבותם של ראשי הוועדים לדיונים אתמול והיום. בעניין נמל חיפה נקבע כי ראשי הוועדים שלא התייצבו היום לדיונים ייקנסו ב-20 אלף שקל כל אחד, מחצית הסכום תשולם לקופת המדינה והחצי השני לחברת נמל חיפה.
היום, 48 שעות לאחר התחלת השביתה בנמלים, התייחס שר התחבורה ישראל כץ לראשונה ובאופן רשמי למצב. "אני רואה בחומרה רבה את התנהגות ועדי ועובדי הנמלים שפתחו בשביתה פראית ומסרבים לציית להחלטות בתי המשפט ולחזור לעבודה", מסר כץ. "הימים בהם הוועדים הכוחניים בנמלים סחטו הטבות חריגות ושכר מופרז תוך איומים לפגוע בשירותים חיוניים חלפו ללא שוב".
שלשום בצהריים פתחו עובדי נמלי אשדוד וחיפה בשביתה כוללת בכל הרציפים; זאת, על רקע הסחבת שנרשמת שם בכל הקשור למשא ומתן שיש לוועדי הנמלים מול המדינה בנושא הרפורמה. בהודעה ששלח נמל אשדוד לכל הלקוחות שלו הוא כתב כי "בשעה זו החלה שביתה פראית בנמל ולא ניתן שירות לאוניות ומשאיות בכל סוגי המטענים". יצוין שרק השבוע פסק ביה"ד לעבודה בבאר שבע שעל עובדי הנמל אסור לשבות או לשבש את העבודה עד לסיומו של מו"מ בין המדינה להתסדרות על אופי הרפורמה. גם בנמל חיפה כינסו העובדים אסיפות חירום והרציפים שם הושבתו.
מחברת נמל אשדוד נמסר "אנו ממשיכים לפעול בכל דרך חוקית בכדי להשיב את העבודה בנמל לסדרה בביצוע תפוקות תפעוליות גבוהות ומתן שירות מעולה ללקוחות. נמל אשדוד, המהווה את שער הכניסה הכלכלי לישראל, הוא מפעל חיוני והשבתתו פוגעת באופן אנוש במשק, בתעשיינים, ביבואנים והייצואנים. ההסתדרות והוועדים חייבים לשאת באחריות למצב הקיצוני שנוצר השבוע".