$
משפט

ענבל אור מבקשת לפתוח עסק. מנהל נכסיה: שתעבוד כשכירה

היזמית לשעבר הנמצאת בהליך של פשיטת רגל והוצא לה צו כינוס נכסים, מבקשת אישור לפתיחת עוסק מורשה וחשבון בנק: "מן הדין ומן הצדק להיעתר לבקשה". עו"ד איתן ארז, המנהל המיוחד שמונה לנכסיה, אמר ל-ynet בתגובה: "600 משפחות של קורבנות ענבל אור עדיין מנסות להשתקם, אין לאפשר לענבל אור ליצור חובות חדשים"

ליטל דוברוביצקי, ynet 13:2207.05.18

האם ענבל אור, מי שנחשבה עד קריסת הקבוצה שלה "מלכת קבוצות הרכישה של ישראל" בדרך לעשייה עסקית? אור הנמצאת בהליך של פשיטת רגל והוצא לה צו כינוס נכסים פנתה השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לקבל אישור לפתיחת עוסק מורשה וחשבון בנק.

 

על פי הבקשה שהגישה אור בעצמה, הכונס הרשמי תומך בבקשתה. מנגד, המנהל המיוחד שמינה בית המשפט לנכסי אור, עו"ד איתן ארז, מתנגד נחרצות לבקשתה של אור וצפוי להגיש את התנגדותו עד ה-22 בחודש.

 

במסגרת הבקשה כותבת אור: "ביהמ"ש הנכבד מתבקש לאשר למבקשת לפעול כעוסק מורשה. ביום 1 באוגוסט 2016 הוכנסה המבקשת (ענבל אור-ל.ד) בתרמית להליך כינוס. המבקשת פנתה לכנ"ר (כונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל –ל.ד) בבקשה לאפשר לה לפעול במסגרת אחת החברות ו/או באמצעות עוסק מורשה והנ"ל הנחה אותה להגיש בקשה מתאימה לביהמ"ש הנכבד, לפתיחת עסק מורשה, תוך שציין כי יתמוך בבקשה. מן הדין ומן הצדק להיעתר לבקשה".

ענבל אור ענבל אור צילום: עמית שאבי

 

 

יצויין כי ענבל אור לא הוכרזה פושטת רגל. הוצא לה צו כינוס נכסים קבוע ובית המשפט מינה את עו"ד איתן ארז כמנהל מיוחד לנכסיה, שאמר היום בתגובה לפניית ynet: "אני מתנגד לבקשת ענבל אור להתיר לה להירשם כעוסק מורשה. תגובה מסודרת תוגש לבית המשפט. אין להשלים עם הפיכת מדינת ישראל לגן עדן לחייבים. בזמן ש-600 משפחות של קורבנות ענבל אור עדיין מנסות להשתקם, נראה שהגברת אור שאיננה מביעה שום חרטה על מעשיה, רוצה לפתוח עסק. אין לאפשר לענבל אור ליצור חובות חדשים ומן הדין היה שבשלב זה תעבוד כשכירה".

 

בשנת 2016 הורה השופט איתן אורנשטיין, מבית המשפט המחוזי בתל אביב, על פירוק קבוצת הנדל"ן של ענבל אור - אור סיטי נדל"ן - לאחר שהגיע למסקנה כי אין סיכוי להבראה ממשית של החברות שבשליטתה. בית המשפט אף מינה את עו"ד ארז למפרק של כל אחת מהחברות בקבוצה וכן לכונס נכסים זמני לנכסיה של ענבל אור באופן אישי. עו"ד ארז טען כי קבוצת הנפגעים של ענבל אור מונה כ-600 משפחות.

עו"ד איתן ארז עו"ד איתן ארז צילום: שאול גולן

 

 

אור דחתה בתוקף את הטענות נגדה, והגישה לבית המשפט העליון ערעור כנגד צווי הפירוק שהוצאו כנגד חברות בקבוצה שלה והכנסתה להליך של כינוס נכסים.

 

היא אף טענה בפני בית המשפט העליון בעתירה נוספת כי בוצעה כנגדה "תרמית והונאה מהגדולים במדינה שבוצעו על ידי מתחריה בשיתוף עם גורמי חוק ואנשי שלטון מהבכירים במדינה. מאותה העת שנחשפה ענבל אור למעשה ההונאה שבוצע כלפיה, ענבל אור עוברת גיהנום שלא מגיע לאף אדם. ענבל אור אשר נותרה חסרת כל אמצעים ונשלחה לרחוב ללא כול פרוטה, עובדת לבדה ללא שום עזרה מקצועית, ימים כלילות סביב השעון, כדי להתחקות ולתעד את פעולתם של מבצעי ההונאה", טענה במסגרת הבקשה שהגישה.

 

בפברואר 2018 דחה העליון את עתירת אור בהקשר זה וחודש לאחר מכן במרץ 2018 דחה העליון את ערעורה של אור על החלטת בית המשפט המחוזי לתת צו כינוס לה ולפרק את החברות שהיו בשליטתה. העליון קבע בהחלטתו: "התמונה המלאה והעגומה של מצב החברות, מצביעה על אי סדרים שהתגלו בהתנהלות הקשורה לכספי הרוכשים..".

 

ענבל אור מסרה בתגובה לשאלה מדוע הגישה הבקשה לפתיחת עוסק מורשה: "אני צריכה להתחיל לעבוד ולהתפרנס".

 

מאגף כונס הנכסים הרשמי נמסר בתגובה לפניית ynet: "הכנ"ר רואה חשיבות בהשבת חייבים המצויים בהליך פשיטת רגל למעגל העבודה כחלק מהשיקום הכלכלי ושיפור יכולת החזר החוב. הגב' אור פנתה לכונס הרשמי בבקשה שיאשר לה לעסוק כ'עוסק מורשה' והופנתה על ידו לבית המשפט. אין באמור משום הסכמה גורפת של הכונס הרשמי למבוקש. ככל שיידרש להגיב לבקשה יתייחס הכונס הרשמי בתגובתו הן לתחומי העיסוק הספיציפיים והן ליתר התנאים לאישור הבקשה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x