$
משפט

נאמני הוניגמן: מישמיש מנהלת עימנו מו"מ לרכישת הרשת

עוה"ד קרן רייכבך סגל, פיני יניב ובועז גזית אמורים להודיע עד יום ראשון אם צלחו המגעים למכירת יתר חלקי הרשת שלא נמכרו; נשות האחים הוניגמן כופרות בחתימתן על מסמכי המשכנתא

ענת רואה 14:2726.04.18

נאמני הוניגמן הגישו היום (ה') עדכון לבית המשפט לפיו הם מנהלים מו"מ עם שני מציעים: הראשונה היא זיקו סקיי בע"מ שרכשה את המוצג מישמיש שמעוניינת במותג TNT ובמותג הוניגמן והשניה היא קבוצת הזכיינים של הוניגמן שמעוניינים במותג TNT, אך הצעתם כוללת גם חנויות שכבר נמכרו לקיווי.

 

הנאמנים כתבו שההצעות נתמכות בערבויות בנקאיות אך הם לא פירטו מה הסכום של כל הצעה אלא הגישו את המסמכים במעטפה סגורה לעיני השופט ברנר.

 

הקפאת ההליכים של רשת האופנה הוניגמן עומדת להסתיים בסוף החודש, אך שלושת הנאמנים מתכוונים לפנות לשופט חגי ברנר ולבקש להאריך אותה בשבועיים נוספים - כך דיווחו הנאמנים לעובדי הרשת ביממה האחרונה.

 

 

 

הנאמנים קרן רייכבך סגל, פיני יניב ובועז גזית אמורים להודיע עד יום ראשון הקרוב האם צלחו המגעים למכירת יתר חלקי הרשת שלא נמכרו. רשת קיווי של בצלאל בן שלום רכשה את המותג הוניגמן קידס וכן 38 סניפים ו-600 אלף פריטי מלאי בגדי ילדים והכל תמורת 6.4 מיליון שקל. חובות רשת האופנה מסתכמים ב-233 מיליון שקל לפי הידוע עד כה.

 

ב"כלכליסט" פורסם כי כמה זכיינים של הוניגמן בחנו אפשרות לרכוש את המותג TNT ולהמשיך את הפעלת כמה מהחנויות, אולם המגעים נתקלו בקושי שכן הם דרשו כי כל עסקה שתבוצע תכלול 3 סניפי דגל של רשת TNT, בכרמיאל, בנצרת ובקניון מלחה בירושלים. הבעיה היא שהסניפים הללו כבר נמכרו לרשת קיווי, למרות שלא היו שייכים למותג הילדים.

 

במסגרת הדיון בבית המשפט לפני אישור המכירה שאל השופט ברנר את הנאמנים האם הם בטוחים שברצונם למכור לקיווי גם סניפים של הוניגמן שבהם פועלים מותגים אחרים של הרשת שאינם בגדי הילדים, אך הנאמנים אמרו כי הם מעדיפים את העסקה עם קיווי כשמנגד לא היו באותה עת הצעות נוספות.

 

בינתיים העובדים מצויים באי ודאות גדולה והם אינם יודעים מה צפוי לקרות. עובדים שמעוניינים בסיום עבודתם מקבלים מכתבי פיטורים אך עובדים רבים מעוניינים להמשיך לעבוד ומקווים מאוד שיופיע רוכש ליתר חלקי הרשת שכוללת עוד כמעט 100 סניפים שלא נמכרו.

 

 

נאמני רשת הוניגמן מימין רו"ח בועז גזית ו עו"ד קרן רייכבך סגל נאמני רשת הוניגמן מימין רו"ח בועז גזית ו עו"ד קרן רייכבך סגל צילום: ענר גרין, אוראל כהן, אלעד גרשגורן

 

בענף מעריכים שניתן למכור את יתר חלקי הרשת, ולפחות את המותג TNT שנחשב חזק מאוד בקרב בני נוער וחלק מהסניפים שלו היו רווחיים גם במועד הקפאת ההליכים.

 

נשות האחים הוניגמן כופרות בחתימתן על מסמכי המשכנתא

 

במקביל, נמשכים הליכי פשיטת הרגל נגד האחים יעקב ומיכה הוניגמן אשר מסרו ערבויות אישיות לבנקים ולמשכירי סניפים בהיקף נטען של 118 מיליון שקל. מאחר שהרשת נמכרה עד כה בסכום כה זניח ביחס לכלל חובותיה של רשת הוניגמן, אין בכספי החברה לכסות את החובות שיצרה ונכסי האחים צפויים להימכר לטובת החזר החובות הללו.

 

אתמול הגישה ענת הוניגמן, אשתו של מיכה הוניגמן מייסד הרשת, תביעה נגד בנק מזרחי טפחות ובה היא מבקשת להצהיר כי המשכנתא שנערכה בינה לבין הבנק בינואר 2018, חודש לפני הקפאת ההליכים של הרשת, בקשר לבית מגוריה בהרצליה פיתוח "בטלה ומבוטלת". זאת נטען מאחר שעריכתה והחמתה עליה נעשו שלא כדין, ובאורח הסותר בתכלית את הוראת בנק ישראל.

 

ענת הוניגמן שכרה לאחרונה את עורכי הדין אלון קזיוף, יוני אשכנזי וגדעון אורבך ממשרד שבלת (המשרד אליו התמזג עו"ד יוסי בנקל) שמייצגים אותה בהליך. התיק הועבר לטיפולו של השופט ברנר שנתן צו ארעי לפי בקשתה של הוניגמן בו מנוע בנק מזרחי טפחות להמשיך בהליכי מימוש בית המגורים בהוצאה לפועל וזאת עד להחלטה אחרת. השופט קבע שהצו כפוף לערבות בנקאית וערבות צד ג' וכי הבנק יגיב בתוך עשרה ימים לטענות.

 

ב"כלכליסט" נחשף השבוע כי גם רעייתו של יעקב הוניגמן, דבורה הוניגמן, שכרה יצוג – את עו"ד ליאור דגן ממשרד פירט וילנסקי ואף היא טוענת נגד המשכנתא ומעלה טענות שונות ובין היתר שחתמה על המסמכים ללא שהבינה על מה היא חותמת ובשעה עשר בלילה. בטענותיה אמור להכריע המנהל המיוחד עו"ד נדב לב. כפי שנחשף בכלכליסט אחותו של נדב לב, עו"ד סיון לב, עובדת כעורכת דין שכירה במחלקה של ליאור דגן. הכנ"רית סיגל יעקבי מסרה לכלכליסט בתגובה כי הנושא יבדק משפטית.

הטענות העולות כעת מצד נשות האחים הוניגמן הכופרות במהלך שעבוד המחציות שלהן בבית המגורים לא הופיעו בבקשת הקפאת ההליכים, כשהחברה והאחים הוניגמן רצו לקבל הקפאת הליכים, כולל אישית להם.

 

בבקשת הקפאת ההליכים נכתב כי החברה ובעלי מניותיה "שעבדו בשבועות האחרונים נכסים פרטיים שלהם ושל בנות זוגם (בית המגורים) לטובת המערכת הבנקאית לצורך הזרמת כספים בסכומים ניכרים לחברה...".

 

בהמשך הבקשה נכתב: "כאמור בשבועות האחרונים שעבדו בעלי המניות ורעיותיהם את בתי המגורים שלהם עד לסף 20 מיליון שקל...".

בבקשת הקפאת ההליכים לא נטען שהמשכנתא נחתמה "באישון ליל ללא יצוג משפטי או נוכחות נציג בנק ותוך הפעלת מכבש לחצים לחתימה מיידית", כפי שנטען כעת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x