פרשת השוחד במספנות ישראל: מנכ"ל החברה לשעבר נחקר ושוחרר בתנאים מגבילים
אבי שחף שכיהן כמנכ"ל החברה עד סוף החודש הקודם הגיע ביום חמישי האחרון לחקירה בלהב 433 ושוחרר בתנאים מגבילים
פרשת השוחד במספנות ישראל: במסגרת החקירה המתנהלת בלהב 433 בחשד לעבירות של מתן שוחד בניגריה, נחקר בשבוע שעבר (ה') אבי שחף, מי שכיהן כמנכ"ל החברה עד לסוף חודש מרץ 2018.
- פרשת השוחד במספנות ישראל: המשטרה תשחרר נכסי החברה בתמורה ל-35 מיליון שקל
- פרשת השוחד במספנות ישראל: המשטרה הטילה עיקולים על עשרות כלי רכב ונדל"ן
- פרשת השוחד במספנות ישראל: היו"ר סמי קצב נחקר ושוחרר למעצר בית
שחף זומן לחקירה במשטרה ושחרר בתנאים מגבילים. חברת מספנות ישראל דיווחה על חקירתו לבורסה.
חקירת השוחד במספנות ישראל נחשפה בחודש שעבר כשמדובר בחקירה משותפת של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 במשטרה ושל יחידת יהלום ברשות המסים. פי החשד בחקירה, בכירים במספנות ישראל היו מעורבים במתן שוחד לעובדי ציבור זרים בתמורה לקידום עסקאות למכירת ספינות משמר בניגריה בשנת 2010.
במסגרת הפרשה נחקר באזהרה, יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה (25%), איש העסקים סמי קצב, כן נחקר סמנכ"ל השיווק של החברה, עודד ברייר. בנוסף נעצר ושוחרר סוחר נשק ששימש כמתווך בעסקאות אך שמו עדיין נמצא תחת איסור פרסום.
היקף העסקאות למכירת כלי השייט שנחקרות עומד על כ-21 מיליון דולר. מתוך סכום זה שילמה מספנות ישראל לסוחר הנשק הישראלי שחשוד בפרשה עמלה בגובה של 7%, וזאת במסגרת חוזה תיווך בין הצדדים. כלומר, המתווך גזר קופון של כ-1.5 מיליון דולר מהעסקאות. במשטרה וברשות המסים חודשים כי חלק מכספי העמלה שקיבל המתווך שימש בפועל לתשלום שוחד לפקידי ממשל בניגריה כדי לאשר את העסקה.
לפני כשבועיים פורסם ב"כלכליסט" כי יצרנית כלי השייט תפקיד 35 מיליון שקל בקרן החילוט של משרד המשפטים זאת בתמורה לביטול צווי ההקפאה על חשבונותיה והעיקולים שהוטלו על למעלה מ-30 כלי רכב שבבעלותה עם פתיחת החקירה. זאת במסגרת הסדר בין החברה לבין המשטרה שלפיו יוותרו על כנם צווי העיקול שהטילה המשרה על 8 נכסים של מספנות ישראל.