$
משפט

פרשת השוחד במספנות ישראל: המשטרה תשחרר נכסי החברה בתמורה ל-35 מיליון שקל

הסכום יופקד בקרן החילוט של משרד המשפטים ובתמורה יבוטלו צווי ההקפאה על חשבונותיה והעיקולים על למעלה מ-30 כלי רכב. לפי החשד, בכירים בחברה היו מעורבים במתן שוחד לעובדי ציבור זרים בתמורה לקידום עסקאות בניגריה. היו"ר סמי קצב נחקר באזהרה בפרשה

תומר גנון וזוהר שחר לוי 15:1931.03.18
חקירת השוחד במספנות ישראל: יצרנית כלי השייט תפקיד 35 מיליון שקל בקרן החילוט של משרד המשפטים בתמורה לביטול צווי ההקפאה על חשבונותיה והעיקולים שהוטלו על למעלה מ-30 כלי רכב שבבעלותה. כך עולה מהסדר שאליו הגיעה החברה עם המשטרה. בנוסף לסכום שתפקיד החברה, המשטרה תשאיר על כנם את צווי העיקול שהטילה על 8 נכסים של מספנות ישראל עם פתיחת החקירה.

 

לפי החשד בחקירה, בכירים במספנות ישראל היו מעורבים במתן שוחד לעובדי ציבור זרים, בתמורה לקידום עסקאות למכירת ספינות משמר בניגריה בשנת 2010. את החקירה מנהלות היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שבלהב 433 ויחידת יהלום ברשות המסים.

 

יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה (25%), איש העסקים סמי קצב, נחקר באזהרה בפרשה. כן נחקר סמנכ"ל השיווק של החברה, עודד ברייר. בנוסף נעצר ושוחרר סוחר נשק ששימש כמתווך בעסקאות ששמו עדיין אסור בפרסום.

סמי קצב, יו"ר מספנות ישראל סמי קצב, יו"ר מספנות ישראל צילום: צביקה טישלר

 

 

היקף העסקאות למכירת כלי השייט שנחקרות עומד על כ-21 מיליון דולר. מתוך סכום זה שילמה מספנות ישראל לסוחר הנשק הישראלי שחשוד בפרשה עמלה בגובה של 7%, וזאת במסגרת חוזה תיווך בין הצדדים. כלומר, המתווך גזר קופן של כ-1.5 מיליון דולר מהעסקאות. לפי החשד של המשטרה ורשות המסים, חלק מהכספים שקיבל המתווך כעמלה, שימשו אותו לתשלום שוחד לפקידי ממשל בניגריה כדי שיאשרו את העסקה.

 

המתווך נחקר במשטרה גם בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות - יצוא אמל"ח למדינה זרה ללא היתר. "בתיק הזה נחקרו אנשים בעלי סיווג ביטחוני גבוה ביותר", אמר נציג המשטרה, רפ"ק עו"ד אריאל פרידמן, בדיון שנערך בעניינו של המתווך בבית המשפט. "סמי קצב למשל הוא איש תעשיות נשק בכיר, אם לא הבכיר ביותר בתחום, שנחקר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x