$
משפט

המשטרה חוקרת: מספנות ישראל שיחדה נציגי ממשל באפריקה

המשטרה ורשות המסים עיכבו הבוקר לחקירה באזהרה שלושה חשודים בביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון ומסים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. בין החשודים בכיר במספנה ואיש עסקים פעיל באפריקה. בנוסף, נלקחו ממשרדי המספנות מסמכים על פי צו של בימ"ש

זוהר שחר לוי, תומר גנון וליאור גוטמן 08:4418.03.18

משטרת ישראל ורשות המיסים עיכבו הבוקר (א') שלושה חשודים, הקשורים לחברת מספנות ישראל, בביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קבלת דבר במרמה, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, עבירות על חוק הפיקוח לייצוא בטחוני ועבירות מס. בין החשודים בכיר במספנה ואיש עסקים הפועל באפריקה. במהלך היום יוחלט אם לבקש את הארכת מעצרם של השלושה.

 

בשעות הבוקר הגיעו למשרדי מספנות ישראל חוקרי משטרה ורשות המסים לצורך קבלת מסמכים על פי צו שעילתו חשד לשוחד לעובד ציבור זר.

 

 

לפי המשטרה, מדובר בפרשה בינלאומית שעניינה מתן שוחד על ידי חברת מספנות ישראל, במסגרתה הועברו על פי החשד תשלומי שוחד לנציגי ממשל זרים, בד בבד עם ביצוע עבירות נוספות.

 

על פי החשד, תשלומי השוחד יועדו לאפשר ביצועם של עסקאות ביטחוניות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים.

 

החקירה מתנהלת ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, בשיתוף עם יחידת יהלום ברשות המיסים וגורמי אכיפה בינלאומיים, ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

מהמשטרה נמסר כי "תמשיך לחקור ולחשוף תהליכים פסולים, תוך ניגוד עניינים, וכן לחתור ולהגיע לכל מקום בו יש חשד לשחיתות ציבורית הפוגעת בסדרי השלטון ובאזרחים הנורמטיביים".

 

 

מספנות ישראל מספנות ישראל צילום: אלבטרוס צילום אווירי

 

מספנות ישראל מוחזקת בידי שלומי ופוגל ומשפחת שמלצר (50%), סמי קצב (25%) וקבוצת גולד (25%). החברה הוקמה ב־1959 וממוקמת בשטחו הצפוני של נמל חיפה. במהלך 2017 חתמה החברה על שתי עסקאות שונות לאספקת כלי שיט לקפריסין ולמדינות באמריקה הלטינית. מדובר בספינות שמצויידות בין השאר במערכות אופטיקה, רדאר ונשק מתוצרת ישראל. לפני כשבוע וחצי דיווחה החברה על מכירת כלי שיט למדינה מאפריקה כאשר "התמורה שתקבל החברה הכלולה בגין המוצרים שתספק תעמוד על כ- 140 מיליון שקל וכוללת תשלום מקדמה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x