בלעדי לכלכליסט
הישג למוסדיים: בזק תקבל עוד 2 דירקטורים בלתי תלויים
הדירקטור ג'וש רוזנצוויג, הנחשב בלתי תלוי אך מזוהה עם אלוביץ', יפרוש באפריל. לצד היו"ר גרנות, שגם הוא בלתי תלוי, ייבחרו שני נציגים נוספים שעליהם ימליצו המוסדיים. אתמול שוחררו אלוביץ' וניר חפץ למעצר בית של עשרה ימים
ניצחון חלקי לגופים המוסדיים מסתמן במאבק להגדלת נציגי הציבור בבזק. ל"כלכליסט" נודע כי באסיפה הכללית הקרובה במאי יובאו להצבעה שני דירקטורים בלתי תלויים (דב"ת) חדשים, שייבחרו מבין רשימה של מועמדים שאותם תכין עבור הדירקטוריון חברת עמדה שנשכרה לשם כך.
- שאול אלוביץ' וניר חפץ נשלחו למעצר בית בן 10 ימים
- דירקטוריון בזק עושה שרירים לאלוביץ': קודם תתפטר ואז נדון במינויים
- מי יקבע את הרכב דירקטוריון בזק: הציבור מחכה לאלוביץ' וסיידוף בפינה
הרשימה תכלול כעשרה מועמדים, מתוכם ימליץ הדירקטוריון על שניים, כשאפשרות אחרת היא שכולם יועמדו לבחירה. לבי־קום, בעלת השליטה בבזק, שפורמלית מצויה עדיין בשליטה של שאול אלוביץ', תהיה ככל הנראה השפעה מסויימת, אם כי מינימלית על הרשימה, אולם לא ברור באיזו צורה.
דירקטוריון בזק כולל שלושה דירקטורים של בי־קום, אחד נוסף שממונה על ידי בי־קום אולם משמש נציג העובדים, שלושה דח"צים, נציגי ציבור שנבחרים על ידי האסיפה הכללית, ושני דירקטורים בלתי תלויים, שמומלצים על ידי בי־קום, בעלת השליטה. השניים הם דוד גרנות, יו"ר בזק הזמני, וג'וש רוזנצוויג.
רוזנצוויג, המזוהה עם אלוביץ', יפרוש באפריל ולא יעמיד את עצמו לבחירה נוספת. לצד גרנות ימונו באסיפה שני דירקטורים בלתי תלויים נוספים שכאמור יהיו בלי זיקה לבעל השליטה, אם כי תהיה לו השפעה מסויימת עליהם. בנוסף, בי־קום עשויה לדרוש מינוי של דירקטור נוסף מטעמה ולהביא את העניין להצבעה. כך ימנה הדירקטוריון החדש שלושה נציגי בי־קום (יתכן שיגדל לארבעה), אחד של העובדים, שלושה דירקטורים בלתי תלויים ושלושה דח"צים חדשים שנבחרים אחת לשלוש שנים ומינויים לא מובא לאישור בשנה הקרובה. לעומת זאת דב"תים נבחרים מדי שנה מחדש. רודב לא צפוי להיבחר כיו"ר בכל מקרה בישיבה מחר וספק אם ימונה עד מאי.
ההחלטה של הדירקטוריון למנות שני דב"תים נוספים מסתמכת על חוות דעת שהתקבלה בימים האחרונים מעורכת הדין אסתי שטרנבך מפירמת הרצוג־פוקס־נאמן. אם כי היא לא התייחסה לפגיעה אפשרית של החלטה כזו ל"צו הבזק" שמעניק למי שמחזיק את היתר השליטה בבזק, בי-קום, את היכולת לכוון את עסקי התאגיד.
בי-קום מצידה הביאה חוות דעת של עו"ד אסתר קורן ממשרד גרוס חודק, שטוען כי צו הבזק מעניק לבי-קום בלעדית את היכולת לכוון את עסקי התאגיד, כולל השפעה במינוי הדירקטוריון והחלטות נוספות.
בין נציגי בי-קום לדוד גרנות ובכירים בבזק, נערכו אתמול שיחות ארוכות שבהן הסתמן ריכוך מסויים בעמדה כי הדירקטוריון יתמוך במינויים של שלמה רודב ודורון תורג'מן, גם בלי להתנות זאת בהתפטרות מיידית של שאול, אור ואורנה אלוביץ'. נציגי בי-קום הבהירו כי השלושה לא יתפטרו במידה ולא ימונו מחליפים, וכך הדירקטוריון צפוי להישאר עם משפחת אלוביץ' בתמונה. בנוסף חוששים חלק מהדירקטורים בבזק להגיע למצב של מעבר על צו הבזק במידה ולא יאשרו את השניים.
אלוביץ' וחפץ למעצר בית
ובינתיים בחזית הפלילית: אחרי למעלה משבועיים במעצר, שוחררו אתמול למעצר בית של 10 ימים בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' ויועץ התקשורת הבכיר ניר חפץ החשודים בעבירות שוחד, מרמה ושיבוש חקירה במסגרת תיק 4000. במקביל הותר לפרסום כי עו"ד איתן צפריר הוא הבכיר לשעבר במשרד התקשורת שנחקר ביום שישי בחשד למעורבות בפרשה.
שופט בית משפט השלום בתל אביב, עלאא מסארווה שחרר למעצר בית עד 13 במרץ את חפץ ואלוביץ' תחת הגבלות שונות. בין השאר הוצא בעניינם צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום ונאסר עליהם ליצור קשר עם כלל המעורבים בפרשה, כולל ראש הממשלה בנימין נתניהו, וזאת למשך 90 יום.
בנוסף, אלוביץ' הורחק ממשרדי קבוצת בזק למשך 45 יום ואילו חפץ הורחק ממשרדי ממשלה לתקופה זהה. השניים יפקידו ערבויות בגובה 250 אלף שקל. כמו כן הותר לפרסום כי עו"ד איתן צפריר, לשעבר ראש מטה שר התקשורת, הוא החשוד החדש בפרשה שנחקר תחת אזהרה ביום שישי האחרון, במקביל לחקירת רה"מ בנימין נתניהו ורעייתו שרה.
בתום חקירתו הוא שוחרר לביתו ללא תנאים. סנגוריו עורכי הדין טל שפירא ואריאל כפרי: "לא היה לו קשר להחלטות בעניין בזק".
במהלך סוף השבוע עלו דיווחים כי צפריר חתם על הסכם עד מדינה. סנגוריו מכחישים ומסרו ל"כלכליסט" כי "מרשנו אינו עד מדינה וכל פרסום המייחס לו כל הסכם מסוג זה עושה עמו עוול".