שפל היסטורי: לראשונה משנות ה-70 האבטלה נמוכה מ-4%
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אחוז המובטלים בחודש ינואר ירד ל-3.7%. הנתון כולל את מחפשי העבודה בקרב בני 15 ומעלה ומבטא מצב הקרוב להיעדר אבטלה
- הלמ"ס: שיעור האבטלה בדצמבר ירד ל-4%, הרמה הנמוכה ביותר מאז שנות ה-80
- שירות התעסוקה: ירידה של 7.5% במספר דורשי העבודה ב-2017
- הלמ"ס: שיעור האבטלה עלה באוקטובר ל-4.2%
הנתון כולל את מחפשי העבודה בקרב בני 15 ומעלה. הוא בעצם מבטא מצב הקרוב להיעדר אבטלה, משום שהוא כולל חיילים משוחררים ואנשים שנמצאים בין מקומות עבודה. לגבי ההשוואה לעשרות שנים אחורה חשוב לציין ששיטות מדידת האבטלה השתנו מספר פעמים במהלך השנים כך שהיא אינה לגמרי מדויקת.
עם זאת, חשוב לציין שיש הסבורים שהגדרת המובטל של הלמ"ס צרה מדי. היא משקפת רק את שיעור מחפשי העבודה בתוך כוח העבודה ואינו משקף את היקף האנשים שהתייאשו מלחפש עבודה. הכלכלן הראשי של האוצר יואל נוה פרסם באוגוסט 2016 סקירה שלפיה שיעור האבטלה במובן הרחב ביותר שלו יותר מכפול ועמד אז על 10.6%. הגדרה זו כוללת את שיעור האבטלה לפי הלמ"ס יחד עם מי שהתייאשו מחיפוש עבודה, מי שזמינים לעבודה אך כרגע לא מחפשים ומי שמועסקים חלקית למרות שהיו רוצים לעבודה במשרה מלאה. ועדיין אין ספק שמדובר בהיקף אבטלה נמוך מאוד יחסית לישראל ולעולם.
מספר המשתתפים בכוח העבודה בקרב בני 15 ומעלה הגיע בינואר 2018 ל-4.008 מיליון נפש. מהם 3.860 מיליון מועסקים וכ-148 אלף בלתי מועסקים. בקרב המועסקים, כ-2.038 מיליון היו גברים ו-1.821 מיליון היו נשים.