הלמ"ס: שיעור האבטלה עלה באוקטובר ל-4.2%
שיעור האבטלה עלה ב-0.1% לעומת ספטמבר אך לא נרשם שינוי בשיעור המשתתפים בכח העבודה או במועסקים במשרה מלאה
שיעור האבטלה באוקטובר עלה ב-0.1% ל-4.2%, שהינם 167 אלף מובטלים, כך מסרה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מלבד זאת לא היו שינויים משמעותיים בפרמטרים השונים של שוק העבודה באוקטובר מול ספטמבר – שיעור המשתתפים בכח העבודה נותר על 64% ושיעור המועסקים שעבדו בהיקף מלא עמד על 77.8%.
- בנק ישראל מתנגד לחוק דחיית משכנתא למובטלים: "זהו תפקידו של הביטוח הלאומי"
- האבטלה ירדה ל-4.1% ביולי - השיעור הנמוך מאז שנת 1980
- הלמ"ס: שיעור האבטלה ביוני ללא שינוי - 4.5%
מכיוון ששאר הנתונים נותרו דומים, לא ניתן לדבר על שינוי מגמה בשוק העבודה הישראלי, שנמצא ברמות אבטלה נמוכות מאוד, בוודאי כאשר משווים למדינות מפותחות אחרות. אותו הדבר קורה כאשר מסתכלים על קבוצת גילאי העבודה העיקריים, המורכבת מבני 25-64. אחוז המשתתפים בכוח העבודה (המורכב מהעובדים והמובטלים ביחס לכלל האוכלוסיה בקבוצת הגיל) הגיע ל-80.1% באוקטובר (ללא שינוי). אחוז המובטלים עלה בעשירית האחוז ל-3.7%.
מי שבכל זאת רוצה לנסות ולמצוא סימנים להאטה מסוימת בשוק העבודה, יכול אולי למצוא את תחילתו של שינוי מגמה בנתונים אחרים שפירסמה היום הלמ"ס בנוגע למספר המשרות הפנויות במשק - המשרות שמעסיקים פרטיים מעוניינים לאייש.
בהסתכלות על המגמה, מצאה הלמ"ס כי מספר המשרות הפנויות עלה בחודשים אוגוסט-אוקטובר ב-4.1% (בחישוב שנתי), לעומת עליה של 7.6% בחודשים מאי-יולי. כלומר, למרות שעדיין מדובר על קצב גבוה אולי זוהי תחילתה של האטה בקצב הגידול שתוביל בעתיד גם לשינוי מגמה.