$
משפט

פרסום ראשון

סכסוך המיליונים של האחים מירלשוילי חוזר לביהמ"ש: גבריאל: "מיכאל שיחד את הבוררים"

שני האחים מסוכסכים סביב חברת ההימורים "מקסבט" שבה היו שותפים. הבוררים קבעו שגבריאל ישלם לאחיו 18.5 מיליון דולר. עתה פנה גבריאל לביהמ"ש לבטל את פסק הבוררות בטענה שאחיו שילם מיליוני שקלים, שהועברו בדרכים "עקלקלות ופתלתלות", להרכב הבוררים

זוהר שחר לוי 16:5007.02.18

האחים האוליגרכים המסוכסכים הולכים לסיבוב משפטי נוסף: גבריאל מירלשווילי טוען בבקשה שהגיש היום (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי יש לבטל את פסק הבוררות שניתן בסכסוך שלו עם אחיו מיכאל מירלשווילי סביב חברת ההימורים שבה היו שותפים "מקסבט" משום ש"שיחד ונתן טובות הנאה", להרכב הבוררים שהכריע בעניינם ופסק לטובת האח מיכאל.

 

 

בבקשה שהוגשה לבית המשפט, באמצעות עוה"ד טל שפירא, מירב בר-זיק ונטע לוין ממשרד שפירא כפרי בר-זיק, נטען כי לאחר חקירה מאומצת שנערכה התגלו "ראיות חפציות חד-משמעיות לתשלומי שוחד וטובות הנאה שניתנו על ידי מיכאל לאב בית הדין של הרכב הבוררים, וזאת במקביל לניהול הבוררות בין הצדדים" ולכן יש לבטל את פסק הבוררות.

 

לפי גבריאל מירילשוילי, אחיו מיכאל, שילם מיליוני שקלים, שהועברו בדרכים "עקלקלות ופתלתלות" באמצעות עמותות שונות, תוך שהוא מסווה את הכספים כ"תרומות" וכ"הלוואות" והכל במטרה "לשבש את הליכי הבוררות ועל מנת להטות את הדין לטובתו".

 

"תשלומים אלה - עבירה פלילית"

 

בתביעה טוען גבריאל לתשלומי שוחד בהיקפים של מיליוני שקלים, אלה נתמכים לדבריו, בהקלטות, בעדויות, בתכתובות וברישומים של ממש של העברות הכספים. לדבריו, רק לפני כחודש התברר לו כי במקביל לבוררות שנוהלה בין הצדדים, דאג אחיו מיכאל להעביר תשלומי שוחד בסכום העולה על חצי מיליון שקל בדרך של הלוואות ותרומות לישיבה שבראשה עומד אב"ד הבורר, הרב פנחס ברונפמן, כדי לסייע בהעברתה מבני ברק לבאר יעקב.

 

"אין צורך לומר", נכתב לבית המשפט, "כי גבריאל לא היה מודע לתשלום כספים אלה אשר הוסתר ממנו לא רק על ידי יצחק אלא גם על ידי הבורר עצמו, שראה עצמו חופשי להמשיך ולדון בבוררות בין הצדדים חרף העובדה כי במקביל לניהול הבוררות דרש וקיבל ממיכאל סכומי כסף בסכום העולה על חצי מיליון שקל".

 

"תשלומים אלה", נכתב עוד, "עולים במקרה הרע כדי עבירה פלילית חמורה של תשלום שוחד לבורר ובמקרה הטוב מעמידים את הבורר בניגוד עניינים חריף ברף הגבוה והחמור ביותר, באופן אשר מצדיק ואף מחייב כשלעצמו את ביטול פסק הבוררות".

 

מימין גבריאל ומיכאל מירלשוילי. סכסוך עמוק ורווי יצרים מימין גבריאל ומיכאל מירלשוילי. סכסוך עמוק ורווי יצרים

 

פסק הבוררות עסק בשותפות בחברת ההימורים מקסבט בה היו שותפים. מדובר בחברה המפעילה בתי קזינו והימורים און ליין. בפסק הבוררות שניתן באוקטובר 2013 דחה את עמדתו של גבריאל וחייב אותו לשלם לאחיו 18.5 מיליון דולר. ומאז ניסה גבריאל לשנות את רוע הגזירה בפניה לבית המשפט המחוזי וגם לבית המשפט העליון – אך נדחה.

 

שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר כתב בפסק דינו כי הוא דוחה את הבקשה לערער אך קבע כי לא השתכנע שהליך הבוררות שהתנהל בין הצדדים חף מסימני שאלה.

 

מקורבים לדרעי, אדלשטיין ואלקין

 

הבקשה לביטול פסק הבורר היא חלק מסכסוך מתמשך, במסגרתה פנה בחודש ספטמבר האחרון מיכאל לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות משרד ארדינסט בן נתן טולידאנו ושות', בדרישה להכריז על אחיו גבריאל פושט רגל. זאת, על רקע החוב בגובה 18.5 מיליון שקל שלפי פסק הבוררות חייב לו אחיו אך טרם שילם. זאת ועוד 78 אלף שקל ריבית והצמדה. הליך זה טרם הוכרע וצפוי להתקיים בו דיון בפני השופט חגי ברנר כבר בשבוע הבא.

 

 

מימין: יצחק מירילשוילי (בנו של מיכאל), אריה דרעי ומיכאל מירילשוילי מימין: יצחק מירילשוילי (בנו של מיכאל), אריה דרעי ומיכאל מירילשוילי צילום: יעקב כהן, אתר כל הזמן

 

האחים גבריאל ומיכאל מירילשוילי, אוליגרכים יוצאי גיאורגיה, מוכרים ובעלי מעמד בקהילתם. האח מיכאל ובנו יצחק מוכרים יותר לציבור הישראלי על רקע קרבתם לפוליטיקאים רבים בהם שר הפנים ויו"ר ש"ס אריה דרעי, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, השר להגנת הסביבה זאב אלקין ואחרים.

 

בחודש מאי האחרון נחקר מיכאל, יחד עם בנו יצחק, במסגרת חקירתו של שר הפנים ויו"ר ש"ס אריה דרעי. האב ובנו נחקרו בלהב 433 בחשד למתן טובות הנאה לשר הפנים דרך תשלום כספים לעמותות של משפחת דרעי. החוקרים הטיחו בהם שהתרומות שהועברו לעמותות היו מתוך כוונה ברורה להיטיב עם משפחתו של דרעי. האב ובנו הכחישו בחקירתם את החשדות, וטענו שהם תורמים מדי שנה עשרות מיליוני שקלים לעמותות ולנזקקים. מיכאל ובנו יצחק, נחשבים למקורבים לשר הפנים ויו"ר ש"ס אריה דרעי, והעבירו בשנים האחרונות לפחות 1.75 מיליון שקל לשתי עמותות של המשפחה. זהו אחד מכיווני החקירה של המשטרה ורשות המסים במסגרת החקירה המתנהלת בעניינו של השר.

 

עורכי הדין גיורא ארדינסט ותומר ויסמן, המייצגים את מיכאל מירילשוילי, מסרו בתגובה: "בשבוע הבא יתקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב דיון שנקבע מבעוד מועד בבקשה שהוגשה על ידנו להכרזה על גבריאל כפושט רגל בשל סירובו לפרוע חוב של מיליוני דולרים. המהלך המשפטי הנוכחי מבוצע על רקע זה ומתוך מצוקה של גבריאל. כל הטענות, ללא יוצא מן הכלל, אשר מועלות כעת על ידי גבריאל נדונו כבר לפני שנתיים בשלוש ערכאות שונות - בבוררות לה הסכים, בבית המשפט המחוזי ובבית המשפט העליון - ונדחו בכל הערכאות תוך קביעה כי עליו להשיב את החוב. מדובר במיחזור של אותן הטענות שנבדקו ונדחו כבר אז".

 

פרקליטיו של מירילשוילי הוסיפו כי "מדובר בדפוס שחוזר על עצמו ונועד לעכב את הליך פשיטת הרגל. רק לפני כחודש הגיש גבריאל בקשה נוספת לביטול פסק הבוררות, ללא ראיות כלשהן, ביחד עם בקשה להארכת מועד. בית המשפט דחה את הבקשות של גבריאל וקבע כי רק אחרי שהוא יאסוף את הראיות החדשות שהוא טוען להן, הוא יוכל לפנות מחדש לבית המשפט. לצד זאת, החליף גבריאל כבר 7 משרדים שונים במסגרת ההליך המשפטי, בפעם האחרונה בשבוע האחרון, והוא מגיש לבית המשפט מאות עמודים עם טענות שחוזרות על עצמן, וזאת במטרה לעכב את ההליכים ככל האפשר ולהתחמק מתשלום החוב. התנהלות זאת מהווה דוגמה קיצונית לשימוש לרעה בהליך המשפטי״.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x