סופית: הקלה ברישוי העסקים, שמטיבה עם עסקים קטנים, יצאה מחוק ההסדרים
שר האוצר ויו"ר הכנסת סיכמו מה ייצא מחוק ההסדרים. בין היתר, יצאה מהחוק חובת הדיווח על מחירי ניתוחים פרטיים וההסמכה לקבוע מחיר מירבי להם, וכן הקמת מוסד בוררות חובה מול חברות הביטוח
אחרי הדיונים בין הדרגים המקצועיים שנערכו לאורך השבוע שעבר, סיכמו היום (ד') שר האוצר משה כחלון ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אילו סעיפים ייצאו מחוק ההסדרים בטרם יגיע לקריאה ראשונה בכנסת. הסיכום יונח ביום ראשון הבא על שולחן הכנסת ויעלה לקריאה ראשונה ביום שלישי הבא.
- תקציב 2019: שלוש יוזמות של כחלון יצאו מחוק ההסדרים
- חוק בוררות חובה מרוכך: הכדור בידיים של אדלשטיין
- ניסיון להשיג הסכמות על חוק ההסדרים שאישורו יצא לדרך
הסעיף המשמעותי ביותר שיצא מהחוק הוא הקמת מוסד בוררות חובה מול חברות הביטוח. הוא יצא עקב לחץ חסר תקדים של ראש לשכת עורכי הדין אפי נווה, והיועץ המשפטי של הכנסת איל ינון. נציגיו של אדלשטיין אף סירבו להשאיר את סעיף הקמת המוסד בחוק ההסדרים עד לקריאה הראשונה בכנסת.
עוד יצאה מחוק ההסדרים חובת הדיווח על מחירי ניתוחים פרטיים וההסמכה לקבוע מחיר מירבי לניתוחים פרטיים, וכן הקלה ברישוי העסקים שאמורה ליצור דיפרנציאליות בדרישות השונות מהעסקים, כך שעסק קטן למשל יידרש להצהיר בלבד ולא לקבל רישיונות. לפי הסיכום המהלך הזה יעבור קריאה ראשונה עם חוק ההסדרים אולם יפוצל ממנו.
FNU FI יצא מחוק ההסדרים מהלך שקבע כי מינויים של בכירים בחברות הממשלתיות יידרשו את אישור דירקטוריון החברה, אולם ההחלטה הקובעת כי החברות יידרשו לפרסם דיווחים לציבור ולא רק לרשות החברות נשארה בסופו של דבר בחוק ההסדרים.
במשרד האוצר ביקשו לבטל את הסמכות של שר האוצר להאריך פטור ממס לעולים חדשים מעבר ל-10 שנים, פטור שמעולם לא נוצל ומהווה פתח ללחצים ושחיתות רבה, אולם בכנסת התנגדו לבטל את האפשרות הזו.
עוד יצא מהחוק מהלך שנועד לפשט את הליכי ההתחדשות העירונית לפיו יינתן פטור למתווכים בעסקאות אלה מתשלום של מס רכישה כדי להמנע מכפל מס. מחוק הסדרים יצא גם מהלך שאפשר לממשלה לקנוס חברות תשתית ציבוריות שלא עומדות בלוחות הזמנים עפ"י היתרי הבנייה.
הגדלת קצבאות הנכים יצאה מחוק ההסדרים אולם היא כבר עברה הליך חקיקה נפרד שהחל עוד בטרם החלו הדיונים על חוק ההסדרים.
לדברי בכיר באוצר ההסכמות אליהן הגיעו כחלון ואדלשטיין מאפשרות איזון ראוי בין הצורך בקידום חקיקה להגברת השוויון בין חלקים בחברה הישראלית, טיפול ביוקר המחיה, שיפור הפריון והגברת התחרות במשק לטובת אזרחי ישראל לבין שמירה על הליכי חקיקה תקינים ומתן אפשרות לכנסת לקיים דיון משמעותי בסעיפי הצעת חוק התקציב והתוכנית הכלכלית.