לאומי קארד מציעה תוכנית פרישה מרצון ל-130 עובדים - לקראת מכירת החברה
הפורשים יזכו לפיצוי של 200% והטבות נלוות; מדובר בפעם הראשונה שבה מבוצע מהלך פרישה מוסדר בלאומי קארד
- המרוץ לרכישת לאומי קארד: ורבורג פינקוס, בלקסטון ופרמירה חותרים למטרה
- החלטה כלכלית או סכסוך אישי? המאבק שמאחורי הפרידה של שופרסל מלאומי קארד
- המכה הקשה שתספוג לאומי קארד
תוכנית הפרישה רלוונטית למי שיש להם ותק של 7 שנים ומעלה - כמה מאות במספר.לעובדים ניתן חודש לקבלת ההחלטה בנושא; מי שתאושר פרישתו המוקדמת, יסיים העסקתו בחברה עד סוף פברואר הקרוב.
לקראת המהלך צפוי כי כמות רבה יותר של עובדים, לעומת המכסה, תהיה מעוניינת במסלול הפרישה. בלאומי קארד, כך נודע לכלכליסט, יש במוקד עובדים בתפקידים מסויימים שעבורם נוטים יותר לאשר את הפרישה משום התייתרות הצורך במילוי אותם תפקידים אך במקרה שבו עובד שכזה לא יהיה מעוניין בפרישה מרצון האפשרויות הן או ניוד של אותו עובד או סיום העסקתו מצד המעסיק - הכול בהתאם לתנאי ההעסקה שבחוזה.
בלאומי קארד מהלך זה מבוצע גם לקראת ההתייעלות כמהלך שישפר את התוצאות העסקיות של החברה ויקל על מכירתה, אך גם אם נשים את ההיפרדות מבנק לאומי בצד, הרי שלאומי קארד עצמה נדרשת בהחלט לשנס מתניים ולנקוט בצעדי התייעלות. הסתכלות על תוצאות הכספיות לשנים 2014-2016 מלמדת כי לצד עליה בהכנסות שורת הרווח הנקי התכווצה ולכן פירוש הדבר שההוצאות עלו על פני שנים אלו בשיעור גבוה יותר לעומת שיעור העליה בהכנסות. בנוסף מתווה העמלה הצולבת החדש שפורסם בשבוע שעבר שגוזר קיצוץ בהכנסות חברות כרטיסי האשראי של עד 300 מיליון שקל בשנה ,כמו גם ניתוק השותפות ומועדון הלקוחות עם שופרסל - כל אלו מהווים זרזים חזקים למהלך התייעלות בלאומי קארד.
המדובר בחלק ממהלך התייעלות לקראת ההיפרדות הצפויה של בנק לאומי מאחזקתו (80%) בלאומי קארד. לאומי קארד היא לא היחידה, גם ישראכרט שבשליטת בנק הפועלים תיפרד מחסותו של בנק האם שלה . חברת כאל היא היחידה שלא תופרד מהבנקים המחזיקים בה (דיסקונט 72% והיתר על ידי הבנק הבינלאומי). את ההפרדה יש לבצע בפרק זמן של 3-4 שנים שהחל להיספר מתחילת 2017 ולכן נותרו להשלמת המהלך עוד שנתיים-שלוש.
בשנה שעברה נהנו עובדי לאומי קארד ממענק בעקבות עסקת מכירת ויזה אירופה לויזה העולמית;במסגרת זו, כל עובד בלאומי קארד קיבל מענק שתקרתו עמדה על הנמוך מבין 60,000 שקל או 6 משכורות. גם עובדי כאל וישראכרט נהנו ממהלך זה.
מנכ"ל לאומי קארד, רון פאינרו, מסר היום: "אנחנו עומדים בפני תקופה רבת אתגרים, תהליך ההתייעלות הוא הכרח המציאות בסביבת התחרות בה אנו מתמודדים. אינני שמח להיפרד מעובדים, אך אני סבור שהצלחנו להסכים על תכנית פרישה הוגנת ומכבדת עבורם. ננהל את המהלך ברגישות בשיתוף עם נציגות העובדים".
יו"ר ועד העובדים, רעות פבלוביץ, מסרה: "הצלחנו להגיע להישג משמעותי וחסר תקדים מול ההנהלה, ולהציג תנאי פרישה נדיבים. עצם קיומו של ועד בשנים האחרונות בלאומי קארד אפשר לנו להגיע לכאלה הישגים מרשימים. יש פה עובדים שעושים לילות כימים למען פעילות החברה ואני גאה שבהסכמות הצלחנו למצוא את הדרך גם לתת לעובדים תנאי פרישה מצוינים וגם להגדיל את רווחת כל עובדי החברה". הועד בלאומי קארד התאגד לפני כחמש שנים תחת הנהגתה של הסתדרות העובדים הכללית החדשה במרחב רמת גן – בני ברק.