$
משפט

"ייזהר הקונה!": רוכשי דירות של גינדי החזקות תובעים פיצוי בגלל איחור במסירה

לטענת התובעים, הקבוצה מחתימה דיירים על סעיפים בלתי חוקיים ומסרבת לתת להם את הפיצוי הקבוע בחוק, אלא אם ינהלו הליך משפטי

ענת רואה 15:2017.01.18

18 דיירים שרכשו דירות מחברת גינדי החזקות בפרויקט המשתלה, הגישו היום (ד') תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ובה הם טוענים כי יש לפצות אותם בגין איחור במסירת הדירות. לטענת הדיירים, יש לפסוק פיצוי גבוה במיוחד על מנת שייפסק הנוהג הפסול בו תשלום המגיע לדייר מתקבל רק אחרי הליך משפטי.

 

 

 

סכום התביעה עומד על 2.7 מיליון שקל ונטען בה כי החברה התחייבה למסור לתובעים דירות מגורים במועד חוזי נקוב בהסכמי המכר שנחתמו, אך בפועל הדירות נמסרו באיחור של חודשים רבים, ברוב המקרים אף מעל שנה איחור ביחס למועד המסירה המוסכם וזאת תוך הפרה בוטה של הסכמי המכר.

 

הדיירים מיוצגים באמצעות עורכי הדין פז מוזר ואמיר פרליס ממשרד ליבליך-מוזר, והם טוענים כי בדומה לחברות נוספות בקבוצת גינדי החזקות, החברה "אימצה לעצמה הרגל מגונה שלא לשלם לרוכשי הדירות פיצוי בגין איחור במסירת דירות, וזאת על אף האמור בסעיף 5א לחוק מכר דירות". לטענתם, החוק מבטא את רצון המחוקק להקל על רוכשי דירות תוך חיוב יזמים או מוכרי דירות לשלם מדי חודש שכר דירה ראוי, ללא הוכחת נזק.

 

שכונת המשתלה (אילוסטרציה) שכונת המשתלה (אילוסטרציה) הדמיה: אסף פרץ

 

"ייזהר הקונה! לקבוצת גינדי החזקות יש שיטה!", נטען בפתח כתב התביעה, "היא מחתימה את רוכשי הדירות על חוזים אחידים, בלתי חוקיים, הכוללים תנאים מקפחים השוללים זכויות קוגנטיות שאין להתנות עליהן". לטענת הדיירים, החברה לא משלמת בגין איחור במסירה ללא התערבות משפטית גם כשברור שהרוכשים זכאים לפיצוי וזאת מתוך תקווה כי רובם של הרוכשים יתייאשו במהלך הדרך מקבלת הפיצוי בשל המאבק המשפטי היקר והארוך הכרוך בכך.

 

קבוצת גינדי החזקות בונה את פרוייקט גינדי LIFE המונה 11 בנייני מגורים בשכונת המשתלה בתל אביב.

 

עו"ד פז מוזר, משרד ליבליך-מוזר עו"ד פז מוזר, משרד ליבליך-מוזר צילום: איל יזהר

 

 

מכתב התביעה עולה כי בחודש פברואר 2016 החליפה את חברת א. דורי, ששימשה עד לאותה העת בתור הקבלן המבצע של הפרויקט, בחברת מליבו בנייה בע"מ. לאחר שגינדי הודיעה על החלפת הקבלן, נשלחה לבעלי הדירות בפרויקט הודעה כי בשל החלפת הקבלן המבצע יידחה מועד המסירה של הדירות בתקופה של כ–90 ימים וכי הנסיבות שהובילו לכך לטענת החברה לא היו בשליטתה. מספר חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2016, ניתן צו הקפאת הליכים נגד אורתם מליבו ע"י בית המשפט המחוזי בתל אביב. מספר חודשים לאחר מכן, שלחה החברה הודעה נוספת ובה דחייה נוספת של מועד המסירה ב-180 ימים.

 

לפי הנטען בתביעה, בטרם הגשתה נשלח לחברה, על ידי עו"ד מוזר, מכתב דרישה לקבלת פיצוי בגין האיחור במסירת הדירות בו נטען כי החלפות הקבלנים המבצעים של הפרויקט אינן מסוג הנסיבות שהחוק פוטר בגינן מתשלום פיצוי וכי האחריות לביצוע והשלמת הפרויקט מוטלת על החברה.

 

לטענת התובעים, ממכתב התשובה של גינדי החזקות עולה כי היא טענה שמועד מסירת היחידות טרם חלף וכי דרישות התובעים לפיצוי משוללות כל יסוד, מתעלמות מהוראות הסכם המכר ונדחות על הסף. לטענת החברה, לא הייתה לה שליטה על הנסיבות החריגות שהובילו להחלפת הקבלנים המבצעים או על הקפאת ההליכים בעניינה של חברת מליבו ולפיכך, היא עמדה בהוראות הסכם המכר והדין, והייתה רשאית לעדכן את מועד מסירת הדירה בהתאמה למשך תקופת העיכוב שמקורו בנסיבות שאינן בשליטתה או שאינן תלויות בה.

 

לטענת ב"כ התובעים, עו"ד מוזר ופרליס, אם תתקבל התביעה, הרי שהיא עתידה להביא עימה בשורה חדשה לציבור רוכשי הדירות: "בשלה העת שבתי המשפט בישראל יבהירו אחת ולתמיד למוכרי דירות שמאחרים במסירת דירות, שעליהם לשלם בזמן אמת את הפיצוי בגין האיחור במסירה. מוכר דירה לא חייב למנות ולבחור לו קבלני משנה שיבצעו עבורו את הפרויקט, הוא יכול לבנות אותו בעצמו, אולם אם בחר לו קבלן שכזה, האחריות והחובה לביצוע והשלמת עבודות הבנייה בזמן, תלויות במוכר, מצויות באחריותו ובשליטתו המלאה".

 

מגינדי החזקות נמסר בתגובה כי "עבודות הבנייה בפרויקט התעכבו בשל נסיבות שאינן בשליטת החברה ובכללן החלפת שני קבלנים מבצעים ותקופת הקפאה ממושכת בצו בית משפט בשל הליך חדלות פירעון של קבוצת אורתם מליבו, במהלכה הופסקו העבודות בפרויקט. החברה פעלה כמיטב יכולתה וביעילות לצמצום העיכוב ולהשלמת העבודות בפרויקט והשקיעה לשם כך משאבים עצומים. התביעה הוגשה לתקשורת אך טרם הוגשה לחברת גינדי החזקות וכאשר תגיע, נלמד אותה ונגיב בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x