$
בארץ

נחתם הסכם בין בנק אוף צ'יינה ולאומי: יעמידו אשראי בהיקף 200 מיליון דולר לחברות ישראליות

לפי ההסכם חברות ישראליות הפועלות בסין ויאושרו על ידי חטיבת העסקים של לאומי יקבלו הסכם אשראי ביואן ישירות על ידי בנק אוף צ'יינה. יו"ר לאומי, דוד ברודט: "אנחנו רואים יותר ויותר חברות ישראליות מנסות לחדור לשוק הסיני"

גולן חזני 20:2603.12.17
בנק לאומי הודיע היום כי חתם על הסכם לשיתוף פעולה עם בנק אוף צ'יינה (Bank of China), הנחשב לאחד מארבעת הבנקים הגדולים במדינה, למתן מימון לחברות ישראליות.

 

חברות ישראליות הפועלות בסין ויאושרו ע"י החטיבה העסקית של לאומי, יקבלו עפ"י ההסכם אשראי במטבע המקומי, יואן, ישירות על ידי בנק אוף צ'יינה, תוך מתן ערבות של בנק לאומי; או באמצעות קו אשראי שיועמד במשותף על ידי שני הבנקים.

 

בנק אוף צ'יינה בנק אוף צ'יינה צילום: בלומברג

 

 

היקף האשראי ששני הבנקים מתכוונים להעמיד הינו 200 מיליון דולר בשנתיים הקרובות, 100 מיליון בכל שנה. חברות ישראליות הפועלות בסין הן נטפים, ריווליס, אבגול, נילית וחברות נוספות. הבנק הסיני נחשב למלווה השני בגודלו בסין.

 

אייל שמעוני עומד בראש הפעילות של לאומי בסין, והבנק העדיף לחבור לבנק סיני גדול כדי לחלוק בסיכון בפעילות המקומית, במקום להרחיב את הנציגות.

 

דוד ברודט, יו"ר לאומי דוד ברודט, יו"ר לאומי צילום: עמית שעל

 

 

במרץ האחרון חתם לאומי באמצעות החברה הבת לאומי טק על הסכם עם ענקית הביטוח הסינית פינג אן. במסגרת ההסכם בין הצדדים, לאומיטק, הפועלת גם בארה"ב ובריטניה, אמורה לאתר חברות טכנולוגיה ישראליות שיהיו מעוניינות ומתאימות לפעול בשוק הסיני.

 

יו"ר לאומי, דוד ברודט, שחתם על ההסכם אמר כי "השוק הסיני עובר תהליכי שינוי מהותיים: הממשל הסיני גיבש והחל ביישומה של תוכנית שנועדה לשנות את האוריינטציה של המשק הסיני, ממשק מבוסס יצוא למשק המבוסס על צריכה מקומית. שינוי הכיוון הזה מאפשר לחברות זרות, לרבות חברות ישראליות, לחדור לשוק הסיני ולשווק בו את מוצריהם. ואכן, אנו בלאומי רואים יותר ויותר חברות ישראליות שמבקשות להיכנס לשוק הסיני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x