$
בארץ

1,290 שקל לתלמיד: משרד החינוך השיק תוכנית לסבסוד חוגים בצפון

התוכנית החלה כבר לפעול ב-93 יישובים בצפון הארץ, ומשרד החינוך מסבסד חוגים גם עבור יוצאי אתיופיה והמגזרים החרדי, הערבי והדרוזי; בנט: "שוויון הזדמנויות אמיתי. הכישרון לא מחולק לפי אזורי חיוג"

ספי קרופסקי 18:1114.11.17
שר החינוך נפתלי בנט השיק היום (ג') תוכנית ייעודית לסבסוד חוגים לילדים המתגוררים בצפון. עלות התוכנית היא 44 מיליון שקל והיא כבר פועלת ב-93 יישובים בצפון הארץ. עד כה נרשמו לחוגים השונים 33,000 תלמידים, כשהחוגים המועדפים ביותר הם ספורט, אמנות, מדעים, מוזיקה ושפות.

החוגים החלו לפעול בשבועות האחרונים בחסות החברה למתנ"סים שחזרה לאחרונה לפעול כזרוע המבצעת של משרד החינוך. היוזמה גם מתיישבת עם מאמציו של שר החינוך להשקיע תקציבים רבים במסגרות החינוך הבלתי פורמלי הכוללות חוגים, תנועות נוער ושיעורי העשרה - בזמן שעות הלימוד הפורמלי ולאחריהן.

"נקודת זינוק הוגנת". שר החינוך נפתלי בנט "נקודת זינוק הוגנת". שר החינוך נפתלי בנט צילום: עמית שעל

 

ממשרד החינוך נמסר כי כל תלמיד ימומן ב-1,290 שקל בשנה, והורי התלמידים יידרשו להוסיף עלות סמלית של "דמי רצינות" בסך 10 שקלים בחודש. במשרד הסבירו כי הסיבה לכך שהתוכנית מופעלת כעת בצפון היא בשל "שיקולים לאומיים". המשרד מסבסד חוגים גם עבור יוצאי אתיופיה, וכן במגזרים החרדי, הערבי והדרוזי.

 

השר בנט אמר היום כי התוכנית "תאפשר לכל תלמיד ביישובי הצפון שוויון הזדמנויות אמיתי ונקודת זינוק הוגנת. אני מאמין שהכישרון לא מחולק לפי אזורי חיוג, וכל ילד יכול להצליח אם רק מאפשרים לו". מנכ"ל משרדו שמואל אבואב הוסיף כי "התפתחות אישית, צמיחה והתבגרות הן במידה רבה תוצאה של מה שהתלמיד חווה בלימודיו, בפעילויות השונות של בתי הספר, וכהשלמה לכך בשעות אחר הצהריים בחוגים".

 

למצולם אין קשר לכתבה למצולם אין קשר לכתבה צילום: רויטרס

 

החברה למתנ”סים הוקמה והחלה לפעול בשנת 1969 כחברה ממשלתית ללא מטרות רווח, כשבין מטרותיה - ליזום ולהפעיל פרויקטים שונים בקהילה. מאז פועלת החברה כארגון גג המפעיל מאות מרכזים שונים בשיתוף כ־150 רשויות מקומיות ברחבי הארץ, ועובדים בה כ־400 עובדים. להבדיל מגופים רבים, החברה פעילה מאוד בפריפריה החברתית.

 

מנתונים שנאספו על ידי הסדנא לידע ציבורי עבור “כלכליסט” ופורסמו בשנה שעברה, עולה כי בשנים האחרונות הגבירה המדינה את ההתקשרויות והתמיכות עם החברה למתנ”סים, אם כי לא באופן עקבי.

 

כך, למשל, ב־2010 העבירה המדינה לחברה בכספי פטור ובתמיכות 87 מיליון שקל, ב־2011 העבירה 125 מיליון שקל, ב-2012 העבירה 188 מיליון שקל, ב־2013 העבירה 220 מיליון שקל וב־2014 העבירה המדינה 423 מיליון שקל.

 

ב־2015 נרשמה ירידה מסוימת בכספי הפטורים, המכרז והתמיכות לסכום של כ-352 מיליון שקל, אך ב-2016 שוב קפצו הסכומים ל־439 מיליון שקל, נכון לסוף מאי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x