$
משפט

נציב תלונות הציבור: "כשלים חמורים של דיינים"

נציב תלונות הציבור על שופטים מצא מוצדקת תלונה של אשה בהליך גירושים שביה"ד הרבני מינה בורר עבורה ללא הסכמתה

זוהר שחר לוי 08:3822.10.17

נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט (בדימוס) אליעזר ריבלין, מצא מוצדקת תלונה העוסקת בהתנהלות דיינים בבית הדין הרבני בטיפולם בתיק וקבע כי עלו "כשלים חמורים ביותר" בהתנהלותם. הוא קרא לנשיא בית הדין הרבני הגדול לזמן אותם לבירור.

 

 

 

 

השופט אליעזר ריבלין השופט אליעזר ריבלין צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

הרקע לתלונה נוגע למחלוקת בין בני זוג שהתגרשו על גורלו של סכום כסף שהופקד בגמ"ח. כאשר נישואי בני הזוג עלו על שרטון, נחלקו הצדדים בשאלה מה יעשו בכסף ולמי שייך הכסף שנותר בקופה. בהסכם הגירושים נקבע, בין היתר, כי ימונו בוררים רבנים, בורר מטעמו של כל צד, שיבחנו את הסוגיה.

 

אולם בתלונה שהגישה האשה לנציב תלונות הציבור על שופטים, נטען כי בית הדין מינה בורר עבורה ללא ידיעתה וללא הסכמתה, זאת לאחר שהבורר שמינה בעלה התנגד לבורר שהיא עצמה רצתה. הדיינים בתגובה הסבירו כי הרבנים שמונו כדי לברר מה עלה בגורל הכסף מונו להליך של בירור ובדיקה בלבד ולא הם שיחליטו מה יעלה בגורל הכסף. אחד מדייני ההרכב הכחיש מכל וכל את הטענה כי הבורר מטעם הבעל הוא זה שבחר את הבורר הנוסף והבהיר, עם זאת, כי "זו זכותו של בורר להתנגד לשבת יחד עם בורר אחר, כגון אם שונאים זה את זה או שלדעתו אינו הגון ואינו רוצה להצטרף עמו...".

 

"לא ניתן לקבל את עמדת הדיינים כי מדובר ברבנים בודקים ולא בבוררים מטעם בני הזוג", כתב השופט בדימוס ריבלין. "בית הדין התייחס כל העת לרבנים הבודקים בתור 'בוררים', וגם הצדדים ובאי כוחם מתייחסים אליהם כבוררים. גם הרבנים 'הבודקים' רואים עצמם כבוררים, ולפיכך אין ספק כי מדובר בשני בוררים, כל אחד מטעם אחד מבעלי הדין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x