$
בארץ

מכירת סופר-פארם התבטלה: CVC נסוגה מהעסקה

ועדת ההשקעות של הקרן ביקשה לשנות את תנאי מזכר ההבנות ולדרוש בין היתר זכויות ניהול גדולות יותר, ושליטה מעשית ברשת - המגעים לפשרה בין הצדדים נכשלו

גולן חזני 18:5003.10.17

הניסיון להציל את עיסקת סופר-פארם נכשל. קרן ההשקעות הבריטית CVC, שהיתה אמורה לרכוש 40% ממניות הרשת שבשליטת ליאון קופלר תמורת 800 מיליון שקל, נסוגה מהעיסקה.  

החלטת הקרן התקבלה לאחר שועדת ההשקעות שלה לא אישרה את העיסקה וטענה כי יש לדרוש זכויות ניהול גדולות. בהתאם, הקרן סטטה ממזכר ההבנות שעליו חתמה לפני חודשיים, ודרשה בין היתר שליטה משותפת באופן מעשי ברשת. הנסיונות של סופר-פארם להגיע לפשרה בנושא לא צלחו והמגעים הופסקו.

 

במהלך השבוע נערכה פגישה בין נציגי סופר-פארם לנציגי הקרן בורשה, אך היא לא הובילה לשינוי המצב והעסקה כאמור בוטלה.

 

ביטול העסקה רלבנטי גם לבנק לאומי ולדיסקונט. לאומי אמור היה למכור 15% ממניות סופר-פארם במסגרת העיסקה ובנק דיסקונט אמור היה למכור 10.4%. עתה צפויים שני הבנקים להישאר עם האחזקה.

 

זוהי לא הפעם הראשונה שבה עומדת הקרן על סף כניסה לעסקה בישראל, ולבסוף העניין נופל ומתבטל. הקרן התעניינה ברכישת השליטה בכלל ביטוח ב־2014 מידי אדוארדו אלשטיין ואי.די.בי, אולם החליטה לסגת מכיוון שהממונה על שוק ההון והביטוח דורית סלינגר סירבה לאפשר לה לתגמל את מנהלי החברה לפי המדיניות שלה בחברות שהיא רוכשת בחו"ל. גם חוסר בהירות בנוגע למשטר הסולבנסי באותה תקופה היה מניע נוסף שגרם לקרן לסגת מהעסקה.

 

ב־2016 התמודדה CVC על עסקה גדולה יותר - רכישת כתר פלסטיק. הקרן הובילה לכל אורך המכרז שקיים בנק רוטשילד, כשהציעה 1.5 מיליארד דולר, אבל בסופו של דבר היתה זו BC PARTNERS שהסכימה לשלם לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר לחברה ורכשה את השליטה. בשבוע שעבר CVC רכשה את חטיבת מוצרי בריאות האשה של טבע.

 

 צילום: אייל טואג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x