ביהמ"ש ביטל עסקת מכירת דירה של ענבל אור בשל העדפת נושים
השופט אורנשטיין קבע שהסכם הרכישה שנחתם כתחליף לעסקה קודמת - לאחר שכבר פורסמו ההליכים המשפטיים נגד ענבל אור - מהווה העדפת נושים והענקה פסולה
נשיא בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין ביטל היום (א') עסקה למכירת דירה עליה חתמה ענבל אור עם שניים מלקוחותיה - ליאור עמוס וארז גנור.
- האם שוק קבוצות הרכישה התאושש מאז פרשת ענבל אור?
- "ענבל אור לקחה ללא אישור את תיק הערעור שלה"; אור: "התיק הוחזר"
- בקשה לביהמ"ש: לאשר מכירת זכויותיה של ענבל אור בפרויקט בר"ג
הסיבה לביטול היא שהעסקה נחתמה ב-29 בפברואר 2016 - יום לאחר שהוגשה בקשה לפירוק זמני כנגד קבוצת אור, ואף ניתן צו איסור דיספוזיציה (שינוי בעלות) על נכסיה של ענבל אור.
השניים רכשו קודם לכן זכות לשלוש דירות שטרם נבנו בפרויקט אלוף הניצחון ברמת גן, והעסקה שחתמו עם אור הייתה להמרת זכיותיהם בדירות שלא נבנו לזכיות בדירה קיימת ברחוב ריינס בגבעתיים.
על פי אורנשטיין, פעולה זו מהווה העדפת נושים וכן הענקה פסולה, כלומר העברת רכוש ונכסים כדי להתחמק מתשלום חובות לנושים אחרים.
אורנשטיין פסק כי הסכם המכר בטל, הורה לבטל את הערת האזהרה שנרשמה לטובת השניים על הדירה, והורה לאפשר לבנק מזרחי טפחות לממש את זכויותיו בדירה מתוקף משכנתא אישית שניתנה לענבל אור לרכישת הדירה.
ב-20 בינואר בשנה שעברה רכשו עמוס וגנור מענבל אור בתמורה ל-2.2 מיליון שקל זכות לשלוש דירות בפרויקט אלוף הניצחון בגבעתיים, שהתגבש במסגרת קבוצת רכישה שארגנה אור, וחודש אחר כך ביקשו לבטל את העסקה.
לטענתם, כתחליף לביטול העסקה ולהחזר כספי, הוצע להם לרכוש את הדירה הבנויה של אור ברחוב ריינס בגבעתיים. בהסכם המכר שנחתם עם ענבל אור נקבע כי נוסף לסכום שכבר שילמו, יוסיפו השניים עוד 2.2 מילון שקל - סכום שנועד לכסות את המשכנתא שרבצה על הדירה, ובסך הכל התחייבו לקנות את הדירה ב-4.6 מיליון שקל. ב-29.2.16 נרשמה הערת אזהרה על הדירה וחודש אח"כ העסקה דווחה לרשויות המס.
ההסכם החדש נחתם בביתה של אור, משום שהיא הייתה נתונה במעצר בית וההליכים המשפטיים שהחלו כנגדה פורסמו באמצעי התקשורת. עובדה זאת שיחקה לרעתם של עמוס וגנור. אורנשטיין קבע כי "הסכם הרכישה נחתם בעת שכבר פורסם בהרחבה בכלי התקשורת על הסתבכותה של החייבת, לרבות בקשת מעצר שהוצאה נגדה.
"בנוסף, רק יום אחד קודם להתקשרות בהסכם, הוגשה בקשת פירוק לחברות ובצידה בקשת פירוק זמני ואף ניתן צו איסור דיספוזיציה. סמיכות המועדים כשלעצמה, קרי החיפזון להתקשר בעסקה שונה באופן מהותי מקודמתה, עומדת בעוכרי הרוכשים ומעיבה על תום לבם".