האם ועדת האיתור תבחר את המועמד של כחלון?
באוצר רוצים שינקי קוינט, היועמ"ש של רמ"י שסייע לדחיפת תוכנית מחיר למשתכן, ימונה למנהל רשות החברות, למרות שאין לו ניסיון ניהולי משמעותי
כבר כמה שבועות בחברות הממשלתיות מצפים לשמוע מי יחליף את אורי יוגב בתפקיד מנהל רשות החברות. לדברי מקורבים, המועמד המועדף על שר האוצר משה כחלון ומנכ"ל משרדו שי באב"ד הוא ינקי קוינט, היועץ המשפטי של רמ"י. קוינט סייע לכחלון בסוגיות רבות הקשורות לרמ"י ובעיקר בנוגע לבבת עינו של כחלון — תוכנית מחיר למשתכן. כמועדף על השניים הם אף בחנו את האפשרות למנות אותו לציר כלכלי בוושינגטון אף שאיננו כלכלן. את התפקיד קיבל בסופו של דבר סגן הממונה על התקציבים לשעבר בתחום הנדל"ן ערן ניצן.
על פי הערכות, קוינט נתפס כפחות ראוי בעיני מי שהוא אמור להחליף, יוגב עצמו. לזכותו ייאמר כי הוא מכיר היטב את הממשלה ונחשב גם לשומר סף חזק, שהביא לפרישתו של בנצי ליברמן כמנהל רמ"י בעקבות פרשת השחיתות שהסתיימה בהעמדה לדין משמעתי למרות המלצת המשטרה להעמידו לדין על הפרת אמונים. גורמים בממשלה הביעו פליאה על העדפתו משום שאין לו ניסיון ניהולי משמעותי ואין לו היכרות מעמיקה עם המגזר העסקי, קריטריונים שנחוצים למי שאמור לנהל את הרשות, שאחראית ל־98 חברות ממשלתיות וחברות־בנות (לא כולל גופים מפוקחים), שהכנסותיהן עולות על 70 מיליארד שקל בשנה.
הוועדה בוחנת כעת עוד כמה מועמדים, גם הם העלו תהיות בקרב גורמים בממשלה. אחד מהם הוא חיים פישר, שצמח ברשות החברות, אולם לטענת גורמים חסר ניסיון ניהולי. לזכותו של פישר עומדת ההגנה הזמנית שקיבל ממבקר המדינה כשחשף שחיתות בעקבות החשש של המבקר כי אורי יוגב מתעמר בו. פעולות אלה העלו את קרנו בעיני כחלון ובאב"ד, שלא חסכו ביקורת בשנתיים האחרונות בנוגע לעבודתו של אורי יוגב.
עוד מועמד שהעלה סימני שאלה הוא אבי חודין, שפרש בשנה שעברה מנתיבי איילון. שלושה מועמדים נוספים נחשבים חזקים אך כלל לא בטוח אם יש להם סיכוי לקבל את התפקיד. אחת מהם היא סגניתו של יוגב מירה מינס, האחראית על נבחרת הדירקטורים ועל הערכת הדירקטורים בחברות הממשלתיות. היא גם ללא ספק מועדפת על יוגב, מה שאולי פוגע בסיכוייה.
מועמדת נוספת היא עו"ד מיה ליקוורניק שפרשה ממשרד עורכי הדין מהגדולים בישראל. ליקוורניק מבכירות עורכי הדין בארץ מכירה היטב את המגזר העסקי ועבדה גם מול חברות ממשלתיות וגופי ממשלה שונים. . מועמד נוסף הוא אבי גפן, שהיה מנכ"ל חברת אלסטום, אשר הקימה את הרכבת הקלה בירושלים ולפני כן סמנכ"ל במקורות וסגן ממונה באגף התקציבים, אך סיכוייו לא ברורים.