$
מחפשי עבודה

איך לא לעצבן את העובדים האחרים באופן ספייס

אל תספרו את אותו הסיפור שוב ושוב, אל תזלזלו בהיגיינה אישית ואל תאכלו אוכל של אחרים - ישיבה בחלל עבודה משותף מצריכה התחשבות יוצאת דופן בקולגות שלכם

שירות כלכליסט 14:0418.09.17
משרדים מייצגים סביבה הזויה. סגורים בחדר אחד ל-38 שעות לפחות בשבוע ונאלצים לחלוק חלל עם אנשים, שלא כולם בהכרח חושבים באותה צורה.

 

מרבית המשרדים היום בנויים למעשה מחלל אחד גדול ופתוח (אופן ספייס). המתכננים טוענים שבצורה כזו התקשורת משתפרת ויוצרים קשרים חזקים וזורמים יותר. עם זאת, כל מי שעובד באופן ספייס יודע שהיעדים האלה לא תמיד מתגשמים. בשורה התחתונה מדובר בחלל משותף שחולקים מגוון של אנשים שונים, שנדרשים לחייך, להעמיד פנים שהם זוכרים את השמות של כולם ולהתנהג בנימוס מסוים.

 

עבור רבים, העניין הזה של להתנהג בנימוס הוא החלק הקשה ביותר בעבודה באופן ספייס, בעיקר מכיוון שרוב האנשים בכלל לא מודעים לכמה הם מרגיזים.

כדי להימנע מלעצבן אחרים עדיף להימנע מהפעולות הבאות:

 

1. אל תספרו את אותו הסיפור שוב ושוב:

למרבה הצער, כישורי הקשבה אינם דרישת חובה בקבלה לעבודה. אנשים רבים לא יודעים כיצד לקצר את המשפטים שלהם, והם אינם מבינים שהמאזין לכאורה שלהם לא באמת צריך לדעת על הרגלי השינה של התינוק שלהם – בכל יום מחדש. 

 

 

השכנים שלכם לאופן ספייס יעריכו קצת שתיקה השכנים שלכם לאופן ספייס יעריכו קצת שתיקה צילום: שאטרסטוק

 

2. אל תזלזלו בהיגיינה האישית:

 יש עובדים שמתאמנים בבוקר ומגיעים ישר לעבודה מבלי להספיק להתקלח, הבעיה היא שבחלל משותף לריחות יש השפעה וצריך להתחשב באדם שיושב לידכם. כמו כן, אם החלטתם לאכול סנדוויץ עם טונה/ביצה/בצל בארוחת הצהריים, ודאו שיש לפחות חלון פתוח לידכם.

 

3. אל תגזימו בזיוף מחלה:

 כולם יודעים שיום לאחר שמישהו מתלונן על כאב גרון הוא ייעדר מהעבודה. תסתפקו בזה. אל תשלחו הודעות ארוכות ומפורטות עם פירוט של התחלואים שלכם – אמיתיים ומזויפים, ואל תזייפו שיעולים יום למחרת החזרה שלכם כדי להדגיש את הנקודה, פשוט קחו יום מחלה.

 

4. אל תאכלו את האוכל של אחרים:

זהו כלל לא כתוב ידוע במשרדים, אך בכל זאת אנשים עוברים עליו. היוצאים מהכלל היחידים הם תבלינים, שנחשבים למשותפים, אלא אם כן נשארה רק מנה אחת אחרונה.

עובדים באופן ספייס? תתחשבו בקולגות שלכם עובדים באופן ספייס? תתחשבו בקולגות שלכם צילום: שאטרסטוק

 

5. אל תשבו באותו שולחן בכל יום אם המשרד פועל בשיטת השולחן החם:

 השיטה מאבדת מערכה אם אותם אנשים ממהרים להגיע מוקדם בכל בוקר כדי לתפוס את השולחן הטוב, ומשאירים את הבעייתיים להיתקע ליד המנהלים. עבודה משותפת במשרד מחייבת סולידריות.

 

6. אל תדברו רק בשביל לשמוע את הקול שלכם:

זה רלוונטי במיוחד בפגישות אבל לא רק. כן, לכולנו ברור שאתם יודעים לדבר, אך ככל שמדברים יותר כך מתבהר שאתם לא בדיוק יודעים על מה אתם מדברים. אתם תתפסו כמעורים יותר אם תשתקו קצת.

 

7. אל תאחרו:

אם יש משהו אחד שחשוב לכל העובדים הוא הזמן שלהם. בין אם מדובר בשעה להפסקת צהריים או סיום היום בחמש, כמעט כל דקה ביום מחושבת. אל תאחרו לפגישות, אל תפנו לאנשים בעניינים שוליים מחוץ לשעות העבודה, ואל תאריכו בדברים לקראת סוף היום.

 

8. אל תגידו שאתם עסוקים מדי:

 רוב הסיכויים הם שאתם לא האנשים היחידים שעסוקים במשרד. אם תשתמשו בתירוץ העסוקים לעיתים קרובות מדי, אנשים יבינו שאתם ככל הנראה מפצים על כך שאתם בעצם לא עושים דבר. בחרו את התירוצים שלכם בתבונה.

 

9. אל תגעו באנשים שאתם משוחחים איתם:

יש בכך פלישה למרחב האישי שלהם, וזה מהלך פרובוקטיבי שאמור לגרום לאדם השני להרגיש שלא בנוח.

 

10. אל תתנהגו כאילו אתם חשובים מדי:

בין אם אתם המנכ"ל או המזכירה המחליפה, ובין אם אתם במסלול ישיר לקידום או תקועים באותה משרה כבר שנים, לעולם אל תגרמו לאנשים להרגיש כאילו הם נחותים מכם.

 

מעטים הם האנשים שיודו שהם אוהבים את הסביבה המשרדית, גם אם אתם עובדים עם החברים הכי טובים שלכם, תמיד יהיה מישהו שיעלה לכם על העצבים. שמרו על צניעות, תכבדו את השוני של האנשים שסביבכם, ואל תשכנעו בכוח אנשים להאמין לדעות שלכם. מרבית האנשים נמצאים שם כדי לגמור את החודש, בדיוק כמוכם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x