$
משפט

פרשת הצוללות

היועץ הפוליטי של בנט ונתניהו לשעבר מוסר עדות בלהב 433

בשעות הבוקר הותר לפרסום כי שי ברוש הוא מפקד השייטת לשעבר שנעצר השבוע במסגרת הפרשה; ברוש, שנחשב למקורב לעד המדינה מיקי גנור, חשוד בתיווך לשוחד

זוהר שחר לוי 17:3705.09.17

היועץ הפוליטי שלום שלמה, מוסר בשעות אלו עדות במשרדי להב 433 במסגרת פרשת הצוללות. שלמה שימש כיועצו הפוליטי של שר החינוך נפתלי בנט ובעברו שימש גם כיועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא זומן בעקבות עדותו של עד המדינה מיקי גנור, עדות שהובילה השבוע למעצרם של מספר חשודים ולעדותם של נוספים. בעניינו של שלמה, מדובר בשלב זה בעדות בלבד והוא אינו חשוד בפרשה. מצעד הנחקרים צפוי להימשך וכן ככל הנראה צפויים מעצרים נוספים של המשטרה בהמשך.

 

בשעות הבוקר הותר לפרסום כי מפקד שייטת 13 לשעבר, שי ברוש, הוא הקצין הבכיר שנעצר השבוע במסגרת פרשת הצוללות. לפי המשטרה, הוא חשוד כי "תיווך בשוחד והעביר כסף לעובד ציבור". הוא גם חשוד בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, לקיחת שוחד בצוותא, מרמה והפרת אמונים, עבירות על פי חוק מע"מ ובקשת שוחד בצוותא.

 

 

 

ברוש היה מועמד לשמש כיו"ר התעשיה הצבאית אך לא נבחר לבסוף לתפקיד. הוא היה מעורב בתהליך קבלת ההחלטות לרכישת כלי השיט ונחשב למקורב לעד המדינה בפרשה ונציג מספנות טיסנקרופ בישראל, מיקי גנור.

  

 

ברוש הובא לדיון בהארכת מעצרו בתחילת השבוע ומעצרו הוארך בארבעה ימים, עד מחר. הוא ביקש מבית המשפט צו איסור פרסום על שמו אך השופטת עינת רון דחתה את בקשתו ואישרה לו עיכוב ביצוע לפרסום השם כדי שיוכל לערער על כך לבית המשפט המחוזי. הבוקר היה בית המשפט אמור לדון בבקשתו לאסור את פרסום שמו ופרטיו, אולם לבסוף הוא משך את ערעורו ועל כן שמו מותר לפרסום.

 

שי ברוש שי ברוש צילום: שאול גולן

 

עו"ד איתי בן נון ייצג את ברוש מטעם הסנגוריה הציבורית בדיון בהארכת מעצרו שהתקיים בתחילת השבוע, לאחר שבחר בתחילה לא להשתמש בייצוג משפטי. השופטת מינתה את עו"ד בן נון כסנגורו לצורך הדיון וזאת כדי שיהיה מיוצג. "אני מציעה לך להיות מיוצג, כמו שאני מציעה לחולה לראות רופא", אמרה השופטת לברוש שהשיב: "אני לא מבין שאני חולה". השופטת: "חלק מתהליך ההחלמה זה ההבנה".

 

עו"ד בן נון טען בדיון כי ברוש "לא קשור כלל לפרשה המדוברת. מדובר באירוע נקודתי. כל הקשר שלו לפרשה זה מהיותו בקשרי חברות מסוימים עם עד המדינה גנור". לדבריו, מדובר ב"אדם תם, שאין לו מה להסתיר, שמסר הכל ולכן גם לא רצה להיות מיוצג".

 

 

שלום שלמה אתמול בדרך ל-433. מוסר עדות בפרשה שלום שלמה אתמול בדרך ל-433. מוסר עדות בפרשה

 

 

לגרסתו של ברוש, הוא הקים עסק עם גנור, ואז חש כי גנור עוקף אותו ונוהג עמו שלא ביושר. הוא ביקש לסיים את העסקה, ופנה בעניין לגנור. בשלב קיבל ממנו פיצוי מגנור דרך הסכם שנעשה באמצעות עו"ד דוד שמרון, שגם הוא נחקר במסגרת הפרשה.

 

נציגת המשטרה אישרה שאכן זו גרסתו של ברוש אולם סירבה להשיב אם מדובר בגרסה נכונה או לא. לדבריה, החשוד נחקר ומסר גרסה ראשונית.

 

"זה אדם", אמר עו"ד בן נון, "שבעברו קריירה מפוארת, שבעברו פיקד על היחידה המובחרת ביותר והשתחרר בדרגת תא"ל, הוא לא עבריין, והוא אדם כבן 65 עם ילדים ונכדים. אני לא מסוגל לחשוב על כך שהוא יישב לילה אחד במעצר, הוא לא מתחום העבריינות. לא ייתכן שהמשטרה תעצור כל מי שפעם היה חבר של מיקי גנור".

 

בהחלטתה להאריך את המעצר, ציינה השופטת כי "ברי שבשלב זה של החקירה אין הסנגור מודע לחומר שנאסף על ידי המשטרה. מדובר בחומר ראיות רב היקף. גם בעניינו (של ברוש, זש"ל) מצוי חומר חקירה מעבר לחשד הסביר והטענה כי מדובר בהפללה חסרת בסיס היא עצמה מחוסרת בסיס. שכן מדובר בחומר שיש בו ראיות לכאורה. מעבר לכך, מדובר בראשיתה של חקירה ועל המשטרה לבצע פעולות לא מעטות, כולן נחוצות ויש לאפשר לה לבצע פעולות אלה מבלי שהחקירה תיפגע".

 

פיקד על מבצעים נועזים

 

ברוש פיקד על שייטת 13 בין השנים 1987 ל-1991. בתקופתו פוצצה יחידת העילית את "ספינת השיבה" של אש"ף בקפריסין ובאפריל 1988 השתתפה יחד עם כוח של סיירת מטכ"ל במבצע חיסולו של חליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד), מי שהיה ראש הזרוע הצבאית בפתח וסגנו של יאסר ערפאת, בביתו שבתוניס. בהמשך דרכו בצה"ל שימש כראש מספן המודיעין בחיל הים ולאחר שחרורו משירות צבאי עסק בייעוץ צבאי.

 

ב-1973 השתתף ברוש, עוד בהיותו לוחם, בפשיטה על נמל פורט סעיד, שנקראת "מבצע ליידי" ונחשבת אחת הפעולות הנועזות במלחמת יום הכיפורים. בפעולה הוטבעו כלי שיט מצריים ושני לוחמים של שייטת 13 הוכרזו כחללים שמקום קבורתם אינו ידוע.

 

 

מודי זנדברג מודי זנדברג צילום: זהר שחר

 

מעצרו של מודי זנדברג

 

במסגרת גל המעצרים הנוסף בפרשת הצוללות, נעצר אתמול השר לשעבר אליעזר (מודי) זנדברג, ומעצרו הוארך בבית משפט השלום בראשון לציון בשלושה ימים. זנדברג חשוד בקבלת שוחד ותיווך לשוחד לעובדי ציבור שונים. במשטרה חושדים כי הוא פעל בשליחותו של גנור וכי קיבל במהלך השנים 100 אלף שקל. לפי בקשת המעצר של המשטרה, השר לשעבר חשוד כי "קיבל שוחד ותיווך לשוחד לעובדי ציבור שונים עבור איש עסקים (גנור, זש"ל), תוך שהוא מבצע מרמה והפרת אמונים מתוקף היותו עובד ציבור". בבקשת המעצר צוין עוד כי הוא חשוד בביצוע עבירת "רישום חשבונית כוזבת".

 

 

על פי הערכות, שר האנרגיה יובל שטייניץ יזומן לתת עדות בפרשה. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כבר אישר את זימונו. טרם ידוע אם שטייניץ ימסור עדות או ייחקר תחת אזהרה. כמה ממקורביו של השר נחקרו בימים הראשונים, כמו למשל אבריאל בר יוסף, יועצו הפוליטי רמי טייב ומנהל לשכת ראש הממשלה לשעבר דוד שרן. מעצרו של טייב הוארך אתמול בשלושה ימים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x