הוועידה הלאומית
אבי גבאי: "הפכנו למדינה עם תרבות ממשלתית מושחתת שלא היתה פה בעבר"
יו"ר מפלגת העבודה אמר את הדברים בוועידת "כלכליסט" והתייחס למעצרו אמש של דוד שרן, ראש לשכתו של נתניהו לשעבר, במסגרת פרשת הצוללות. "פעם היינו מדינה ענייה. בנינו מוביל ארצי וכור גרעיני ומערכת חינוך חינם, אבל כאשר השלטון מושחת הוא כבר לא עושה דברים גדולים"
- מנכ"ל משרד הבריאות: "צונאמי של קשישים מגיע לבתי החולים וישראל אינה ערוכה לכך"
- ליצמן: "התקשורת לא צריכה לפרסם ידיעות על תרופות 'מצילות חיים'"
- גיל בפמן: "ייסוף של השקל היום זה הנזק של הייצוא בעתיד"
"אנחנו רואים את האנשים שהכי קרובים לרה"מ נחקרים. הדברים נוגעים בפרויקטים כלכליים עצומים כמו מוסדות הגז, את שיטת פאינה שקובעת שפוליטיקאי יכול לדרוש לכיסו עמלות עבור זה שהוא מעביר תקציבים ממשלתיים שאנחנו הציבור מימנו. השחיתות הגיעה לצורכי הביטחון הכי אסטרטגיים שלנו וזו פשוט רשת שחיתות שלמה שמופעלת נגד הביטחון של מדינת ישראל".
"רואים את הנכים מפגינים בצדק ואומרים להם תמתינו ותעברו עוד תקופה של חגים. דרשנו לחוקק חוק בנושא. לא יכול להיות שכאשר יש צורך פוליטי מחוקקים חוק במהירות רבה, אבל כאשר מדובר בנכים יש זמן לחכות. אפשר לעשות את זה בכמה ימים, וצריך".
"כאשר השלטון מושחת הוא כבר לא עושה דברים גדולים. פעם היינו מדינה ענייה. בנינו מוביל ארצי וכור גרעיני ומערכת חינוך חינם. המדינה הקימה תעשייה מתקדמת והיום אותה מדינה עשירה מאוד עם בטחון מצוין לא יודעת וכבר לא מסוגלת לעשות דברים גדולים. לא יודעים לפתור בעיות כמו בעיית הנכים הם כבר חלק מהנוף בירושלים. עשרים שנה למדינת ישראל יש חוק שנחקק 'יום חינוך ארוך' וכל שנה שנתיים דוחים את יישון החוק. 20 שנה לקיום החוק ואפס בביצוע".
"רוב תשתיות הבריאות בישראל הן תוצר של תרומות ולא השקעה של הממשלה. וכך הפערים מתרחבים. הביא תרומות לבי"ח איכילוב אבל יותר קשה להביא תרומה לפוריה או לבי"ח בצפת וכך מדינה שלא משקיעה בתשתיות מרחיבה הפערים".
בסיכום דבריו התייחס גבאי לחזון שלו ואמר כי: "לצד התחושה הקשה והסערה אפשר להיות אופטימיים. משום שהמשטרה חוקרת ועצמאית - וזו הוכחה לכך שאנחנו עדיין דמוקרטיה".
"האור תמיד מגיע בשיאה של החשכה ואני לפחות רואה את האור ותקווה שאנו מתקרבים לנקודת השינוי. התחושות הללו משותפות לציבור כולו, שרוצה ממשלה שעוסקת בחיים שלנו ומאחדת ולא ממשלה שמפרידה".
"את קמפיין הבחירות שלנו התחלנו כבר ולא נחכה שמישהו יחליט בשבילנו שיש בחירות. התפקיד שלנו הוא לכבד את ההצבעה של כל אזרח בישראל ולא לבקר הצבעה של אחרים. לשכנע שהגיע זמן לתקווה, לשינוי ולמנהיגות אחרת שהיא עניינית, ממלכתית ולא כזו שמפלגת. אנחנו דואגים גם לימין וגם לשמאל, ללא אבחנה סקטוריאלית".