פרשת הלבנת ההון: חשוד נוסף, המקורב לטל זילברשטיין, נעצר
המעצר הוא במסגרת החקירה המתנהלת ביאח"ה בחשד לעבירות הלבנת הון, והחשוד יובא מחר להארכת מעצרו; אתמול עצרה המשטרה לחקירה את איש העסקים בני שטיינמץ, מ"מ יו"ר בזק דוד גרנות (ששוחרר), היועץ האסטרטגי זילברשטיין וכן שותף במשרד עו"ד ואיש עסקים בכיר נוסף
- הוארך מעצרו של בני שטיינמץ ב-4 ימים; יו"ר בזק שוחרר ויוכל לשוב לעבודתו
- ההסתבכות של טל זילברשטיין: הפרש הבודד שהפך לאיש סודם של 3 ראשי ממשלה
- שיטת שטיינמץ: כך גיבש המיליארדר שיטת שוחד לקידום ענייניו
החשוד יובא מחר בבוקר לבית משפט השלום בראשון לציון והמשטרה תבקש להאריך את מעצרו.
המעצר הוא בהמשך לחקירה המתנהלת ביחידה ארצית של המשטרה (יאח"ה) שהפכה אתמול לגלויה, ועניינה חשד לביצוע עבירות על חוק איסור הלבנת הון, זיוף מסמך, שימוש במסמך מזוייף, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, שיבוש מהלכי משפט ומתן שוחד.
שטיינמץ נעצר אתמול יחד עם ארבעה חשודים נוספים בחשד כי שיחדו עובדי ציבור בכמה מדינות בעולם, ובהן רומניה וגינאה. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של שטיינמץ ושל היועץ הפוליטי הבכיר לשעבר טל זילברשטיין בארבעה ימים. גם היו"ר הזמני של בזק דוד גרנות נעצר אתמול והוא שוחרר בתום חקירתו. כמו כן נעצרו נחקרו נשיא חברת BSGR של שטיינמץ אשר אבידן וחשוד נוסף, שותף בכיר במשרד גדול שייצג בעבר חברה הקשורה לשטיינמץ. שמו לא הותר לפרסום. אין קשר בין החשד נגד גרנות לפרשת בזק.
זילברשטיין נעצר בעבר ביחד עם שטיינמץ ברומניה. לפי המשטרה, במהלך החקירה התגלה שיש לזילברשטיין קשר הדוק לשטיינמץ. "אותן ראיות הקושרות את שטיינמץ קשורות באיזה אופן גם אליו", אמר נציג המשטרה בדיון. "הוא השפיע (על עדים, זש"ל), הוא כבר עשה את זה, כך אנחנו חושדים".
אבידן נעצר יחד עם שטיינמץ גם במעצרו הקודם בדצמבר האחרון. אבידן עובד ב־BSGR זה עשור. לפני כן עבד במשרד החוץ במשך 22 שנה, שם שימש גם כראש המחלקה האחראית על הקשר עם השגרירויות באפריקה.
"קיים חשד סביר לעבירות המיוחסות לחשודים. הוצגה בפני ראיה שכונתה על ידי המשטרה 'דרמטית' ואכן כך הם פני הדברים", כתב השופט מנחם מזרחי בהחלטתו.
בבקשת המשטרה אתמול להאריך את מעצרו של שטיינמץ בשמונה ימים צוין כי החקירה הזו היא המשך של החקירה מדצמבר, שבה נחקר בחשד כי שיחד את נשיא גינאה לשעבר לנסנה קונטה ואת אשתו מאמדי טור. לפי הבקשה, באותה חקירה התגלתה פרשה נוספת. "ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) מתנהלת חקירה רחבת היקף בחשד של מתן שוחד לעובד ציבור זר והלבנת הון", נכתב. "לפי חומר החקירה, השוחד בשווי עשרות מיליוני דולרים ניתן לנשיא גינאה לשעבר ולאשתו על ידי חברת BSGR שבבעלות ובשליטת שטיינמץ, בתמורה לזיכיונות כריית ברזל בגינאה".
לפי המשטרה, מחומר החקירה בפרשה החדשה עולה כי "שטיינמץ, יחד עם חשוד נוסף ומעורבים נוספים, פעלו באופן שיטתי, מאורגן וסדור להלבין הון באמצעות מרמה וזיוף מסמכים בקשר לעסקאות ושירותים בכ־9 מיליון יורו והכל כדי לרמות צדדים שלישיים ולהסתיר פעילות פלילית הכוללת שוחד".