$
משפט

משפחתו של אליעזר פישמן: מתנגדים להעברת מסמכים לנאמן

אשתו וילדיו של איש העסקים הגישו התנגדות לדרישה של עו"ד יוסי בנקל להעביר לעיונו את הדו"חות הכספיים של כל החברות המוחזקות באופן עקיף על ידי פישמן. לדבריהם, מדובר ב"בקשה בלתי מידתית בעליל, יש להגביל את האנרגיות שמשקיע הנאמן לחקירות הרלוונטיות"

זוהר שחר לוי 11:4713.08.17

משפחתו של אליעזר פישמן, שהוכרז כפושט רגל, מתנגדת להעברת מידע חשבונאי על קבוצת החברות שבראשן עמד, כך עולה מהודעה שהגישו בימים האחרונים לבית המשפט. "הבקשה של הנאמן להעביר את המסמכים חורגת מסמכותו והיא אינה מידתית בעליל".

 

בשבוע שעבר פנה הנאמן לנכסיו של פישמן במסגרת הליכי פשיטת הרגל, עו"ד יוסי בנקל, לבית המשפט המחוזי בדרישה להורות למשרד רו"ח אבידור ברדיצ'ב גזית, להעביר לעיונו בתוך שבוע העתק מהדו"חות הכספיים השנתיים שהוכנו על ידם במהלך שבע השנים האחרונות עבור כל החברות המוחזקות באופן עקיף על ידי פישמן.

 

הנאמן יוסי בנקל (ארכיון) הנאמן יוסי בנקל (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

 

לפי הנאמן, על רקע "קשיים וחוסר שיתוף פעולה מצד צדדים שלישיים" - כלומר בני משפחתו של פישמן, ובהינתן היקף החובות הרבים של החייב והגורמים המעורבים, על בית המשפט להוציא צו שיפוטי שיחייב את רואי החשבון להעביר לידיו את המסמכים.

 

"החומר המבוקש", כך נכתב לבית המשפט, "הכרחי לנאמן כמי שמונה, בין היתר, לעריכת בדיקות מעמיקות הנדרשות כדי להבין את התנהלות החייב בעסקיו והסיבה לקריסתם של אלה. יתרה מכך, יוזכר כי עסקינן בקבוצת חברות המונה למעלה מ-125 חברות, בארץ ובחו"ל, שפעלה לאורך השנים ובעקביות בהתאם ל'עיקרון הערבות ההדדית', עקרון לפיו כל חברה בקבוצה, בהתאם ליכולתה הכלכלית באותה עת, ערבה לחובן של חברות אחרות בקבוצה, כלפי כל נושי הקבוצה".

 

לפי עו"ד בנקל, עסקי החברות בקבוצת פישמן והתנהלותן הכספית בפרט, קשורים זה בזה, ומכאן ש"לדו"חות הכספיים המבוקשים קיימת חשיבות ראשונה במעלה והם בבחינת 'תנאי בלעדיו אין'" - בהיעדרם לא תהיה לנאמן אפשרות אמיתית לבחון את נסיבות הקריסה.

 

בתגובה לבקשת הנאמן להעביר את המסמכים, הגישו אשתו של פישמן וילדיו הודעת התנגדות באמצעות עו"ד שולי גולדבלט. "ככל שלנאמן ישנן שאלות ספציפיות ובקשה לקבל נתונים על סמך הדו"חות הכספיים אשר נמסרו לו זה מכבר", נכתב בהודעה, "יתכבד ויפנה בעניין לחברות באופן נקודתי, וכך יוכל לקבל גם התייחסות עניינית של החברות".

 

מימין: אליעזר פישמן, בתו רונית פישמן אופיר, אשתו טובה ובתו ענת מניפז פישמן (ארכיון) מימין: אליעזר פישמן, בתו רונית פישמן אופיר, אשתו טובה ובתו ענת מניפז פישמן (ארכיון) צילום: יאיר שגיא

 

 

בני המשפחה הוסיפו כי בקשתו של עו"ד בנקל הינה "מסווה לניסיון נוסף של הנאמן להוסיף לחקור ולהשיג ראיות בעניינים שכבר הוגשו לגביהם הליכים משפטיים. הבקשה חורגת מהוראות הפקודה בנוגע לסמכויות החקירה של בעל תפקיד".

 

בא כוחה של המשפחה הוסיף כי דרישתו של הנאמן לעיין בדו"חות הכספיים של כל עשרות החברות המוחזקות בעקיפין על ידי המשיב במהלך שבע השנים האחרונות היא "בקשה רחבה ובלתי מידתית בעליל".

 

לפי ההודעה שהוגשה לבית המשפט, סמכות החקירה של נאמן חייבת להיות מוגבלת והתחקותו אחר פעילויות החברות יכולה להתבצע רק ביחס לחברות מהן תגיע תועלת לקופת פשיטת הרגל. "הצורך בהגדרת והגבלת חקירות הנאמן", כך נכתב, "אינו נובע מקטנוניות ועמידה על כל פסיק בספר החוקים.

 

"בנסיבות שנוצרו, יש טעם להגביל את האנרגיות שהנאמן משקיע בחקירות אך ורק לחקירות הרלוונטיות לקופת פשיטת הרגל, אשר עשויות - ולו באופן פוטנציאלי - להעלות את שווי הדיבידנד שיקבלו הנושים". עוד צוין כי מסירת כל המידע עלולה להוביל לפגיעה בחברות טובות השייכות לקבוצה ואינן בהליכי חדלות פירעון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x