אילו ממליצים כדאי לתת למעסיק פוטנציאלי
בדרך כלל בוחרים לקבל המלצה מבוס לשעבר אך מחקר חדש מגלה שזה לא מספיק. מסתבר שמנהלים לא תמיד יודעים איך זה באמת לעבוד איתכם
- לפי דרישה: איך לוודא שהממליצים באמת יעזרו לכם להשיג את העבודה
- "כי לא מצאתי עבודה אחרת" - התשובות הגרועות ביותר לשאלות נפוצות בראיון עבודה
- שולחים הודעה למנהל הגיוס? כך תוודאו שלא יתעלמו ממנה
המחקר, שנערך על ידי SkillSurvey, חברה המפתחת טכנולוגיה לבדיקה מקוונת של המלצות, ניתח את הניסוח של שלושת הכישורים הבולטים והמקומות לשיפור בדגימה אקראית של 5,000 המלצות. המועמדים בניסוי ניסו להתקבל למשרות פנויות באחת מ-636 חברות שונות ב-34 תעשיות, ביניהן השכלה גבוהה, בריאות, קמעונאות וטכנולוגיה. המחקר ניתח את המשוב שהעבירו שני מנהלים ושני עמיתים עבור כל אחד מהמועמדים. נמצא כי המנהלים היו בעלי סבירות גבוהה יותר משמעותית להשתמש בביטויים המתארים התמקדות במשימות או כישורים "קשים" כמו מהימנות, יכולת לעבוד עצמאית וניסיון רלוונטי. העובדים בחברה שאינם המנהלים, העדיפו מונחים המתייחסים לכישורים בינאישיים או כישורים "רכים", כמו יכולת הקשבה, נכונות לסייע וחמלה.
המגמה הזו נשמרה לאורך כל ההמלצות ללא קשר לניסיון שצברו המועמדים בקריירה שלהם. הדגימה של 5,000 מועמדים כללה אלף מועמדים שניסו להתקבל לעבודות בחמש רמות שונות של ניסיון – מעבודות שלא מחייבות ניסיון ועד לכאלה המבקשות תואר שני וחמש שנים של ניסיון רלוונטי. חלק מהמשרות אליהן ניסו המועמדים להתקבל כללו קופאים, נציגי שירות לקוחות, אחיות סיעודיות, מפתחי תוכנה, צוות אקדמאי, מנהלי כוח אדם ורופאים.
המחקר חשף למעשה אמת שלרוב לא חושבים עליה: המנהל שלכם לא תמיד יודע כיצד אתם עובדים על בסיס יומיומי. בעוד שהיכולות שלנו לבצע את המטלות הנלוות היא חיונית לקבלתנו לעבודה, מעסיקים פוטנציאלים מעוניינים לדעת גם לגבי האופי שלכם, מוסר העבודה, היכולת לעבוד בצוות וכן הלאה. כישורים מסוג זה, הנחשבים לכישורים "רכים", הכוללים יכולות תקשורת, אינטליגנציה רגשית, ונטייה לעימותים, הם אלה שעוזרים למנהלי הגיוס לקבוע האם אתם מתאים "תרבותית" לארגון.
"כישורים רכים הוא לא מונח הולם, כי בסביבות העבודה של היום המעודדות שיתופי פעולה, הכישורים הבינאישיים וכישורי המנהיגות האלה, מתגלים כחשובים יותר ממומחיות טכנית", אומרת ליאן דייבי, פסיכולוגית ארגונית. לדבריה, המלצות אידיאליות יתייחסו לאיכות העבודה של המועמד, להישגים שלו ולהרגלי העבודה. "המלצה שמתארת כיצד סיפקתם תרומה חיובית לפרויקט קבוצתי או שסייעתם בסיטואציה בעייתית, היא הטובה ביותר להדגיש את הכישורים הרכים שלכם", הוסיפה.
מכיוון שהמועמדים לרוב חוששים לוותר על המלצה ממעסיק קודם, דייבי אומרת שמנהלי הגיוס צריכים לבקש ספציפית המלצות מחברים לעבודה בנוסף לאלו של המנהלים. שכן, חשוב לקבל נקודת מבט אישית אפילו על מועמדים עם ניסיון והישגים מסנוורים.
המחקר הזה מדגיש את החשיבות של בניית יחסים חזקים בעבודה, בנוסף להתמקדות בתוצאות העסקיות והמקצועיות. על ידי הקשבה לפידבק מחברים לעבודה וזיהוי הזדמנויות לעזור לאחרים, אפשר להשתפר בעבודה ולהבטיח שתמיד יהיו אנשים שיסכימו להמליץ עליכם ולהלל את כישורי עבודת הצוות שלכם.