$
משפט

מהומה בדיון בתביעת דסק"ש-מעריב: "סגרו הסכם פשרה מאחורי גבנו. זהו מעשה נבלה"

עורכי הדין המייצגים את התובע בתביעה הנגזרת שהוגשה בעקבות מכירת מעריב הופתעו לגלות כי דירקטוריון החברה הוביל מהלך להגשת הסדר פשרה מבלי לערב אותם בכך. הדבר הוביל להטחת האשמות בין הצדדים בעקבותיה החליט השופט גרוסקופף לפנות את אולם ביהמ"ש

משה גורלי 12:1519.07.17

דיון סוער התקיים היום (ד') בתביעה הנגזרת שהוגשה נגד דסק"ש בעקבות מכירת מעריב הביאה להטחת האשמות שלא זכורה כמותה, ובעקבותיה החליט השופט עופר גרוסקופף לפנות את אולם בית המשפט. המהומה קמה בעקבות הניסיון של דסק"ש והדירקטורים להעביר הסכם פשרה בתביעה הנגזרת שהוגשה על ידי התובע רמי אוסטרובסקי מבלי לשתף או לקבל את הסכמת באי כוחו, עוה"ד רונן עדיני ורם דקל. בסופו של דבר החליט השופט לדחות את החלטתו עד שדסק"ש תעביר לעדיני ודקל את פרוטוקול הישיבה שבה גובש ההסדר.

 

 

פרטי ההסדר המוצע בהיקף של כ-100 מיליון שקל, פורסם אתמול לראשונה ב"כלכליסט", את רובו ישלם הביטוח וחלקו הקטן הדירקטורים הנתבעים. ישיבת הדירקטוריון שאישרה את ההסכם התקיימה אתמול, ערב הדיון שהתקיים בבית המשפט. תופי המלחמה החלו לרעום עוד לפני שהצדדים נכנסו לאולם. "זהו מעשה נבלה, אני לא מאמין שהייתם מסוגלים לזה", סינן עדיני כלפי פרקליטי הדירקטורים שלטעמו רקחו את העסקה מאחורי גבו.

 

 

באי כוח הדירקטורים של דסק"ש. עורכי הדין גיל אוריון, אהרון מיכאלי, רם כספי ואביתר קנולר באי כוח הדירקטורים של דסק"ש. עורכי הדין גיל אוריון, אהרון מיכאלי, רם כספי ואביתר קנולר צילום: אוראל כהן

 

 

"החברה סירבה לשיפור ההצעה"

 

באולם אמר עדיני: "ניהלנו הליך גישור אצל השופטת בדימוס הילה גרסטל שלא צלח. דחינו את הצעות הפשרה שקיבלנו. הסכום לא נראה לנו והבהרנו זאת ליועץ המשפטי הפנימי של החברה שחזר ואמר לנו שהחברה מעוניינת בהסדר".

 

היועץ המשפטי הפנימי של דסק"ש, עו"ד אהרון קאופמן, השיב בנושא זה: "כל מה שנאמר כאן רחוק מהאמת. עדיני ודקל אמרו לי שמדובר בסכום משמעותי שלא ניתן להגיד לו לא. עיקר טענתם היתה לגובה שכר הטרחה".

 

עדיני המשיך והתרעם: "למרות שאנחנו מייצגים את החברה, בא הכוח החיצוני של דסק"ש, עו"ד אביתר קנולר, קיבל גישה לחומרים. בכל מקרה, ביקשנו מגרסטל לשפר את ההצעה אבל החברה סירבה".

 

קנולר הטיח בעדיני: "אתם לא צד להליך. זה בין החברה לדירקטורים". יש לציין, כי ברקע לדיון בתביעה הנגזרת עולה השאלה מי מייצג את החברה מול הדירקטורים הנתבעים בשלב זה של ההליך - האם בא כוח התובע או החברה עצמה.

 

עדיני המשיך: "בתחילת השבוע קיבלנו טלפון מפתיע מקנולר, ובהמשך מגיורא ארדינסט (ב"כ חלק מהדירקטורים) שיש כבר טיוטת פשרה לפי החלטת המגשרת. אמרנו שאנחנו בהלם. והנה שלא בידיעתנו ולא בהסכמתנו נודע לנו על הכוונה להציג היום את ההסכם לבית המשפט כשאתמול אני קורא ב'כלכליסט' את הפרטים המדויקים של ההסדר. מעולם לא הייתי בהליך גישור שבו עוקפים צד וסוגרים מאחורי גבו".

 

השופט גרוסקופף העיר כי אין בפניו כל בקשה לאישור הסדר פשרה.

 

הרוחות באולם התלהטו והשופט החליט להוציא את הקהל והעיתונאים מהאולם כדי לנהל דיון רגוע יותר. שבסופו של דבר הורה לחברה להעביר לעדיני ודקל את מסמכי הישיבה שבה גובש ההסדר.

 

אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי 13 דירקטורים של חברת דסק"ש ובהם נוחי דנקנר, מוכנים לתשלום של סכום עתק כ-100 מיליון שקל, תמורת סילוק התביעה הנגזרת שהוגשה נגדם. מרבית הסכום יגיע כאמור מחברת הביטוח של הדירקטורים ורק מקצתו מהדירקטורים עצמם. הצעת הפשרה הזו גובשה בתיווכה של גרסטל.

 

 

נוחי דנקנר נוחי דנקנר צילום: אוראל כהן

 

התביעה הנגזרת עניינה טענתו של בעל מניות המיעוט אוסטרובסקי, לרשלנות חמורה שהפגינו הדירקטורים ברכישת מעריב מהכשרת הישוב במרץ 2011 בסכום של 368 מיליון שקל. היא הוגשה נגד דנקנר, אליהו כהן, אבי פישר, ניב אחיטוב, יצחק מנור, צבי לבנת, חיים גבריאלי, זהבה דנקנר, דורי מנור, שאול בן זאב, רפי ביסקר, מרק שימל ויאיר אורגלר. לפי התביעה, כבר במועד קבלת ההחלטות היה ברור או צריך להיות ברור כי מדובר בעסקה בלתי סבירה כלכלית ונעדרת כל היגיון עסקי שאינה לטובת החברה. בתביעתו דורש התובע מביהמ"ש לכפות על החברה לתבוע את הדירקטורים על הנזקים שנגרמו לחברה בעקבות עסקת מעריב. השופט גרוסקופף אישר את הבקשה וכעת נמצאים הצדדים בניסיון להגיע לפשרה שהגיעה היום ל"פיצוץ" בבית המשפט.

 

 

 

את הדירקטורים בדסק"ש מייצגים עוה"ד רם כספי, אהרון מיכאלי, גיורא ארדינסט, גיל אוריון, אורי סורק, שרון קליינמן.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x