שר התקשורת החדש איוב קרא עוד לא הגיש שאלון ניגוד עניינים
גורמים במשרד המבקר הבהירו כי לא מקובל לדחות את מילוי השאלון, שכן סוגיית ניגוד העניינים חיונית ודורשת טיפול מיידי. הממשלה אישרה את מינויו של קרא ב־28 במאי
- מי ישעה את שלמה פילבר?
- מינוי איוב קרא לשר התקשורת - הבדיחה על חשבוננו
- מינוי קרא לשר התקשורת: מהם האתגרים המרכזיים שבפניו?
במשרד המבקר אישרו את הפרטים ומסרו: "מבקר המדינה פנה אל קרא בכתב ב־11 ביוני בבקשה שיעדכן את השאלון. עד כה טרם נענינו".
גורמים במשרד המבקר הבהירו כי לא מקובל לדחות את מילוי השאלון, שכן סוגיית ניגוד העניינים חיונית ודורשת טיפול מיידי. הממשלה אישרה את מינויו של קרא ב־28 במאי.
במקרה זה מזכיר קרא את נתניהו. לפי הדו"ח שפרסם בשבוע שעבר מבקר המדינה יוסף שפירא, נתניהו כיהן כשר התקשורת מנובמבר 2014, אך הגיש שאלון ניגוד עניינים רק באוקטובר 2015. בשאלון זה השמיט נתניהו את קשריו עם בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ'.
שרים וסגניהם מחויבים להעביר למבקר שאלון הכולל פירוט על קשריהם. לפי החוק, עליהם להכריז על עניין אישי עם קרובים - בעיקר בני משפחה מדרגות שונות - וגם עם אנשים אשר יש עימם קשר כלכלי.
היום צפוי להתקיים דיון בוועדה לביקורת המדינה בנוגע לדו"ח שפרסם שפירא בשבוע שעבר על התנהלות משרד התקשורת בשנתיים האחרונות. לדיון הוזמנו שר התקשורת קרא, מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, בכירים בחברות בזק, yes ו־HOT וחברות תקשורת נוספות.
דיון זה נקבע עוד לפני שפילבר נחקר ברשות ניירות ערך בחשד למעורבות בפרשת בזק. פילבר, שמצוי במעצר בית עד ליום רביעי הבא, לא צפוי להגיע לדיון וכך גם בכירי בזק, השוהים גם הם במעצר בית, כמו למשל המנכ"לית סטלה הנדלר הנחקרת במסגרת הפרשה.
בעוד שהיעדרותם של הבכירים החשודים ברורה, מי שצפוי להיעדר באופן מפתיע הוא השר קרא. בהודעה מטעמו נמסר: "משרד התקשורת והשר ביקשו לדחות את הדיון למועד אחר כי מתקיימת חקירה בנושא הרלבנטי. בכל מצב השר שלא קשור לנושא הרלבנטי או נציג מקצועי בכיר ממשרד התקשורת יהיה בדיון".
כלומר, במקום שייקח אחריות על המשרד שבראשו הוא עומד, קרא הדגיש כי הוא אינו קשור לדו"ח המבקר.