$
בארץ

הדסה במשבר חמור, קולו של היו"ר ארז מלצר לא נשמע

במהלך המשבר בהדסה נעדר מחזית האירועים יו"ר המרכז הרפואי ארז מלצר ואת המערכה מנהלים משרד הבריאות ומנכ"ל בית החולים. הדסה: היו"ר מעורב והוא בקשר עם כל הגורמים. ההורים: "היו"ר לא היה איתנו בקשר אפילו פעם אחת"

ספי קרופסקי 10:0905.07.17

מי שבלט בהיעדרו במהלך המשבר בהדסה, בדיונים האחרונים בבג"ץ, וכן בזמן הליך הגישור שנמשך משבוע שעבר ועד לפני יומיים - הוא יו"ר הדסה ארז מלצר, אשר בתפקידו אחראי על פעולות מנכ"ל הדסה פרופ' רוטשטיין.

 

 

 

מלצר מכהן בתפקיד מאז נובמבר 2014, אחרי שבית החולים פשט רגל והחל בתהליך ההבראה. בעבר הוא היה מנכ"ל אפריקה ישראל, מנכ"ל נטפים, ומילא עוד שפע של תפקידי ניהול בחברות ענק במשק הישראלי. מלצר הועדף בזמנו לתפקיד בהדסה על פני אייל גבאי, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, ודוד בלומברג, יו"ר בנק ירושלים לשעבר.

 

לפני כשנתיים, כשלא היה מנכ"ל קבוע בהדסה, דווח ב"כלכליסט" כי מלצר ביקש לבדוק אפשרות שהוא ימונה לתפקיד. האפשרות הזו לא יצאה לפועל ואת התפקיד קיבל פרופ' זאב רוטשטיין מהמרכז הרפואי שיבא.

 

מלצר עצמו ציין במהלך המשבר כי הוא נמצא בקשר עם הורי הילדים החולים. לדבריו הוא התכתב איתם במסרונים בטלפון.

 

בהדסה הסבירו כי היו"ר מעורב במשבר ונמצא בקשר ישיר עם כל הגורמים המעורבים - כולל עם הורי הילדים החולים, כשהוא מעדיף לפעול בשקט מאחורי הקלעים.

 

הורי הילדים החולים מהדסה באמצעות עו"ד אליעד שרגא המייצג אותם, מסרו ל"כלכליסט" כי היו"ר "לא היה איתנו בקשר ואפילו לו פעם אחת. לא שמענו את השם מעולם ומעולם לא נפגשנו איתו".

 

ארז מלצר, יו"ר הדסה ארז מלצר, יו"ר הדסה צילום: ורדי כהנא

 

 

דיון רווי יצרים בבג"ץ

 

אתמול, בתום דיון ארוך שנמשך כארבע שעות, החליט בג"ץ לדחות את בקשת הרופאים המתפטרים מהדסה והורי הילדים החולים לפתוח מחלקה המטו־אונקולוגית חדשה בשערי צדק. יחד עם זאת, הרכב השופטים שכלל את יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונועם סולברג, הוציא צו על תנאי למדינה לנמק בתוך יומיים מדוע היא מסרבת לאחת ההצעות שהוגשו במסגרת הליך הגישור, שעיקרה: שניים עד שלושה מהרופאים המתפטרים מהדסה יעבדו באופן זמני במרפאה ההמטו־אונקולוגית בשערי צדק עד לסוף השנה, כלומר עד שיימצא פתרון קבוע. דיון נוסף בעתירה צפוי להתקיים ביום ראשון הקרוב.

 

הדיון היה רווי יצרים ולא פעם הופסקו דבריהם של הטוענים על ידי קריאות מהקהל. היו מעורבים בו נציגי הרופאים, הורי הילדים החולים, ההסתדרות הרפואית ושערי צדק מצד אחד, ומהצד השני נציגי הפרקליטות מטעם המדינה ומשרד הבריאות וכן נציגי בית החולים הדסה. מנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין נדרש להתעמת שוב עם הורי הילדים החולים שגידפו אותו בהפסקת הדיון.

 

רוטשטיין זכה לתגבור מצד ראש עיריית ירושלים ניר ברקת שצידד בעמדת המדינה ובית החולים שאין צורך לפתוח מחלקה נוספת בעיר.

 

במקביל למשבר המתוקשר עם הילדים החולים, התנהל בתקופת הניהול של מלצר ורוטשטיין בהדסה מאבק על המימון הנדרש למרכז הרפואי. לטענת המדינה הדסה הפר את הסכם ההבראה עם המדינה. בהדסה תקפו בתגובה את משרד האוצר וגורמים ביצועיים בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x