תשכחו מימי כיף: הטרנד החדש בהטבות לעובדים נועד לשמור להם על הארנק
ארגונים מציעים לעובדים 1,000 דולר לטובת קופת חירום ויום חופש ייעודי לסידור ענייניהם הפיננסיים; ההערכה היא כי בתוך עשור 90% מהחברות הגדולות בארה"ב יציעו הטבות דומות
- לא מחכים לממשלה: עובדים בהייטק יקבלו סופי שבוע ארוכים בתוך חודשיים
- הציעו לכם אופציות? כמה זה באמת שווה
- ההטבות הייחודיות שמציעות חברות גלובליות לעובדים בישראל
בנק סאן טראסט בארה"ב (SunTrustBanks) מציע לעובדיו 1,000 דולר לטובת קופת חיסכון למקרי חירום וכן יום חופש ייעודי להסדרת ענייניהם הפיננסיים, כך מדווח הניו יורק טיימס.
בסאן טראסט הציגו את התכנית לעובדים כבר לפני שנתיים, ולפי הודעה שפורסמה בחודש שעבר, יותר מ-20 חברות נוספות, ביניהן הום דיפו, וואפל האוס ודלתא איירליינס, החלו להציע גם כן את ההטבה הייחודית גם לעובדים שלהן.
התכנית נקראת Momentum onUp, ובסאן טראסט מדגישים כי היא אינה מגדילה את רווחי הארגון, אך לפי החברה, היא מספקת לעובדים יתרונות משמעותיים. סקר שנערך בקרב מקבלי ההטבה מצא שאחוז העובדים שמתנהלים לפי תקציב עלה מ-43% ל-87%, בעוד שאחוז העובדים עם קופות חיסכון לצרכי חירום טיפס מ-68% ל-98%, והפרשות העובדים לטובת חיסכון פנסיוני זינקו ב-35%.
אחד מעמודי היסוד של התכנית הוא לשכנע את העובדים לפתוח קרן חירום. לפי סקר נפרד שנערך לאחרונה, 31% בלבד מהאמריקאים חסכו מספיק למקרי חירום – סכום זה מוגדר לרוב כמספיק לכסות את ההוצאות למשך תקופה של חצי שנה.
בסאן טראסט משווים את סכום החיסכון בקרן החירום של העובדים עד לאלף דולר, אם כי לא כל החברות המשתתפות בתכנית הרווחה הזו ביצעו מהלכים דומים. באופן כללי, התכנית נועדה לספק לעובדים חינוך פיננסי ולסייע להם לארגן את ענייניהם הכספיים, כולל באמצעות סרטונים באינטרנט והדרכות בנושאים כמו תשלומי חובות, שיפור דירוג האשראי וניהול תקציב להוצאות גדולות כמו חתונה והלימודים של הילדים.
בדומה, יום החופש המיועד לסידור העניינים הפיננסיים הוא הטבה ייחודית של סאן טראסט שלא מופיעה בהכרח בתכניות של החברות האחרות המשתתפות. הרעיון – המקביל ליום חופש לבריאות הנפשית אך תוך התמקדות בבריאות הכספית – עלה לראשונה ב-2009 על ידי גורו הפיננסים של הניו יורק טיימס, רון ליבר.
סקר נוסף מצא כי 83% מהחברות חשות אחראיות לרווחה הפיננסית של העובדים שלהן. בהתאם, טרנד תכניות הרווחה מתפשט: דו"ח של בנק אוף אמריקה מעריך כי בתוך עשור 90% מהחברות הגדולות בארה"ב יציעו לעובדים שלהן תכניות רווחה פיננסית כחלק מחבילת ההטבות הרגילה.