"הרפורמה בשירות המדינה חייבת להתקדם ללא קשר אם יש ממלא מקום או יש מינוי קבוע"
כך לדברי ממלא מקום נציב שירות המדינה, אהוד פראוור, מאז מונה לפני כחודש ע"י רה"מ. נתניהו מינה את פראוור אחרי שנכשל במינויה של מיכל עבאדי, החשכ"ל לשעבר, לתפקיד
"ממלא מקום צריך להחליט מה הוא עושה ביומיום ויש כאן שתי סוגיות: בראש ובראשונה, הרפורמה בשירות המדינה שהיא חייבת להתקדם ללא קשר אם יש ממלא מקום או יש מינוי קבוע. השאלה השנייה היא העבודה השוטפת של המשרדים. אלו שני הדברים שנראים לי הכי מרכזיים. לרפורמה יש תנועה טובה ויסודות חזקים והיא מתקדמת ומתפתחת", כך לדברי ממלא מקום נציב שירות המדינה, אהוד פראוור, בכינוס מיוחד על הרפורמה בשירות הציבורי שנערך בכנסת.
- מועמד חדש לנציב שירות המדינה: אורן הלמן
- נתניהו מינה את אודי פראוור למ"מ נציב שירות המדינה
- דרורית שטיינמץ, שמונתה למ"מ נציב שירות המדינה, ניהלה את שיפוץ מעון רה"מ
זו ההתבטאות הראשונה של פראוור מאז מונה לפני חודש על ידי ראש הממשלה. נזכיר כי נתניהו מינה את פראוור אחרי שנכשל במינויה של מיכל עבאדי, החשבת הכללית לשעבר עקב התנגדותו של שר הבריאות, יעקב ליצמן וגם את דרורית שטינמץ, ראש אגף התקציבים במשרד רה''מ עקב התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. בתחילת השבוע נחשף ב"כלכליסט" כי נתניהו חידש את החיפושים אחרי נציב קבוע והמועמד החדש שצץ הוא אורן הלמן, סמנכ''ל הרגולציה של חברת החשמל ויועץ לשעבר של נתניהו.
אחת ההשלכות הקשות של חוסר הבהירות סביב נציב שירות מדינה קבוע היא הסכנה בהמשך קיום הרפורמה בשירות המדינה.
לבקשת נציגי ש''ס, התבקש פראוור לדווח על קידום העדפה המתקנת למגזר החרדי. פראוור, אשר מתנגד למדיניות זו הסביר כי "אני לא אוהב יעוד משרות – זה צעד קיצוני. אני לא חושב שזה מתאים למגזר החרדי. המדיניות שלנו היא :קחו עובד חרדי תכניסו אותו ל-2-3 שנים ואז אתם תרצו אותו. לא את כולם, כמובן, אבל אם לא ירצו, גם אתם לא תרצו אותו וגם אני לא ירצה אותו. הבטחה שלנו היא שהמספר יעלה במהרה. המאגר (של עובדים חרדים) כבר נגמר. כל המהלך הזה שאנו קוראים לו "חשיפה"- ולא "הכתבה" -הוא יצליח. זה תהליך טבעי".
מי שניהל את הכינוס היה ח''כ פולקמן, יו''ר סיעת "כולנו" אש מוביל את יישום הרפורמה בשירות המדינה – המהלך המרכזי שמתרחש זה שנים בתחום שירות המדינה ופרויקט הדגל של הנציבות.
פולקמן, בירך את פראוור ואמר כי "יש לשמור על הרפורמה, לוודא איזון בין הצורך במערכת שירות ציבורי שמיישמת מדיניות דרג נבחר ומביאה תוצאות, לבין שירות ציבורי עצמאי לא פוליטי שמייצג מנהל תקין ומקצועיות". לדבריו, "האתגר המרכזי הוא שיפור האמון של הציבור בשירות הציבורי, זה עובר דרך כוח אדם מצויין ומחוייב ודרך שמירת השירות הציבורי לא פוליטי ומחויב קודם כל לציבור."
גם רון צור, מוביל הרפורמה בשירות המדינה ואחד מהמועמדים לנציב שירות המדינה קבוע התייחס לתקופה הסוערת שעוברת על הנציבות אשר מאיימת את המשך הרפורמה ואמר "מסקר של עמדות הציבור עולה כי הציון שאוכלוסיית ישראל מעניקה לשירות הציבורי הוא 6 בממוצע –זה ציון "עובר". הסקר הזה הוא מלפני חודש והוא ממחיש עד כמה המשך הרפורמה חשוב וחיוני - המסר ברור - יש עוד עבודה רבה לעשות. יש עוד דרך ארוכה. אנו לא במקום שאפשר להישאר נינוח".