בלעדי לכלכליסט
נתניהו מינה את אודי פראוור למ"מ נציב שירות המדינה
רה"מ ויתר בכך על כוונתו למנות את מנהלת אגף התקציבים והפרויקטים במשרדו, דרורית שטיינמץ, לתפקיד; בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי שטיינמץ היא שאישרה את השיפוץ במעון רה"מ לקראת ביקור טראמפ, והכוונה למנותה התקבלה בתדהמה על ידי גורמים במשרדו
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חזר בו מכוונתו למנות את דרורית שטיינמץ, מנהלת אגף התקציבים ופרויקטים במשרד ראש הממשלה לממלאת מקום נציב שירות המדינה ומינה בסוף השבוע לתפקיד את אהוד (אודי) פראוור המכהן כראש האגף לתכנון מדיניות - כך נודע ל"כלכליסט". נתניהו יצא אמש לביקור בליבריה.
- המדינה מבקשת מבג"ץ ארכה נוספת בעתירה נגד נתניהו בעניין תחזוקת ביתו
- מינוי איוב קרא לשר התקשורת - הבדיחה על חשבוננו
- מנהלת אגף התקציבים במשרד רה"מ - המועמדת המובילה לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה
בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי שטיינמץ היא זו שאישרה לבצע את השיפוץ במעון ראש הממשלה לקראת ביקורו של נשיא ארה''ב דונלד טראמפ. כמו כן, נחשף כי פרסום מינויה הצפוי של שטיינמץ התקבל במשרד ראש הממשלה בתדהמה שכן גורמים הגדירו אותה כאחת הדמויות "הזוטרות" ביותר בסביבתו של ראש הממשלה ומסרו כי נתניהו לא נהג להכניס את שטיינמץ לכמעט אף ישיבה. כמו כן, שטיינמץ אינה עוסקת בסוגיות של כוח אדם אלא בניהול תקציבים. גורמים המעורים בפרטי המינוי קישרו בין הכתבה שפורסמה ב"כלכליסט" בשבוע שעבר לבין ויתורו של נתניהו על מינויה של שטיינמץ.
פראוור כבר שירת בתפקיד
זו לא תהיה הפעם הראשונה שפראוור מכהן כנציב שירות המדינה: נזכיר כי ערב מינויו של הנציב הפורש, משה דיין, כיהן פראוור כממלא מקום הנציב, אחרי פרישתו של שמואל הולנדר. פראוור מאוד מוערך במשרד ראש הממשלה והוא ייצג את המשרד בכל הישיבות הרבות שהתנהלו סביב הרפורמה בשירות המדינה שהוביל דיין.
פראוור הוא בנו של ההיסטוריון יהושע פראוור. את שירותו הצבאי סיים בדרגת אלוף משנה, ובמהלכו כיהן כסגן קצין חינוך ראשי, כראש ענף תורת חינוך והסברה, כעורך העיתון הצבאי "במחנה" וכמפקד מרכז החינוך של צה"ל בירושלים. בשנים 1994-2004 ניהל את הגימנסיה העברית רחביה בירושלים. בשנים 2004-2006 שימש כסגן ראש המועצה לביטחון לאומי לנושא חברה ותשתיות, במסגרתה פעל האגף טרם המעבר לירושלים. לפראוור תואר ראשון בחינוך ובהיסטוריה של עם ישראל, ותואר שני בחינוך, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
פראוור עמד בראש הצוות שמונה ליישם את מסקנות ועדה בראשות השופט בדימוס אליעזר גולדברג, שבדקה את מצב ההתיישבות הבדואית בנגב. מדובר בעשרות יישובים שלא זכו עד היום למעמד מוכר ובהם מתגוררים כ-70 אלף בני אדם. הצוות הגיש דו"ח שנוי במחלוקת שאושר בישיבת ממשלה ב-11 בספטמבר 2011. בדצמבר 2013 אימץ ראש הממשלה בנימין נתניהו את המלצתו של ח"כ בני בגין לעצור את קידום חוק פראוור.
מיכל עבאדי בויאנג'ו מתרחקת מהנציבות
המינוי של נציב זמני יסייע לנתניהו להמשיך ולנסות לשכנע את שר הבריאות, יעקב ליצמן להסיר את התנגדותו הקשה והפומבית למינויה של מיכל עבאדי בויאנג'ו לתפקיד הנציב, כפי שנחשף ב"כלכליסט". עם זאת, ניתן להעריך כעת כי סיכוייה של עבאדי להתמנות ירדו משמעותית. ל"כלכליסט" נודע כי גם בשבוע שעבר שוחחו מקורבים לראש הממשלה עם אנשי שר הבריאות ליצמן על מנת "לרכך" את האחרון, אך גם מאמצים אלו עלו על שרטון.
גורמים במשרד ראש הממשלה מסרו בשבוע שעבר כי מינויה של עבאדי לנציבת שירות המדינה מתרחק שכן התנגדותו של ליצמן נחרצת, וקשה לראות את נתניהו מבצע מינוי כה חשוב ורגיש תחת התנגדות כה קשה של אחד מהשותפים הקואליציוניים.
הסיבות להתנגדותו של ליצמן רבות: ראשית כל, שר הבריאות מקורב מאוד לנשיא הדסה, זאב רוטשטיין שנמצא בעיצומו של הליך משמעתי בנציבות; בידיה של הנציבות לחקור את ראש לשכתו של ליצמן, מוטי בבצ'יק, על מעורבותו בפרשה בו "מאכער" מהקרוב אליו קיבל מעטפות של כסף כדי לארגן פגישות לחברה שמשווקת סיגריות אלקטרוניות עם ליצמן; וחשש מכוחה של הנציבות במערכת הבריאות.