סוכם בוועדת הכספים: העלאת גיל הפרישה לנשים תידחה לתחילת 2018
באוצר מעוניינים להעלות את גיל הפרישה מ-62 ל-64, אך חברות כנסת דורשות למצוא קודם פתרון לנשים העוסקות במקצועות שוחקים. לטענת חברים בוועדת הכספים כחלון נמנע מהחלטה מפורשת ו"מסתתר מאחורי פקידי האוצר" בנושא
- מנכ"ל האוצר: "לא נעלה גיל הפרישה לנשים בלי הסכמה רחבה"
- דחיית ההחלטה על העלאת גיל הפרישה לנשים: הקרנות הוותיקות צפויות לדרוש פיצוי
- יועמ"ש ועדת הכספים: כחלון פועל בניגוד לחוק בעניין גיל הפרישה לנשים
כדי לאפשר את הדחייה אישרה הוועדה לקריאה ראשונה הצעות חוק ברוח זו של חברות הכנסת מרב מיכאלי (המחנה הציוני), זהבה גלאון (מרצ) ואורלי לוי אבקסיס. זאת הפעם השנייה שהוועדה דוחה את העלאת גיל הפרישה לנשים. בסוף השנה שעברה היא דחתה אותו מראשית 2017 לראשית אוגוסט הקרוב.
הדחייה באה בעקבות הימנעותו של שר האוצר, משה כחלון, מהבעת עמדה ברורה והימנעותו מלהגיש לוועדת הכספים את המלצתו בעניין, כפי שמתחייב בחוק. חברים בוועדת הכספים הביעו תרעומת על כך ששר האוצר נמנע מהבעת עמדה מפורשת בעניין ובפועל, העביר את "תפוח האדמה הלוהט של גיל הפרישה, לפתחה של ועדת הכספים". בין היתר נטען כי "השר כחלון מסתתר מאחורי פקידי האוצר על מנת שלא יידבק בו עניין העלאת גיל הפרישה".
יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני הודיע, כי במקביל לאישור החוק בקריאה ראשונה ובמסגרת הכנתו לקריאה שנייה ושלישית, הוא ימנה צוות של חברי ועדת הכספים שיגבש את עמדת הועדה בנושא העלאת גיל הפרישה. על פי הצעת החוק שאושרה היום בוועדה, שר האוצר יגיש את המלצתו לועדה עד ה-30.9.17. זאת, בין השאר בהתבסס על עבודת צוות חברי הכנסת ונציגי האוצר. לאחר-מכן, עד ה- 31.12.17, מליאת ועדת הכספים תכריע סופית באשר להעלאת גיל הפרישה לנשים החל מה- 1 בינואר 2018 או להותיר את המצב על כנו.