$
מחפשי עבודה

סטודנטים, רוצים לעבוד בהייטק? קבלו עצה מגוגל

סטודנטים למדעי המחשב או הנדסה שרוצים להשתלב בתעשייה לא צריכים לחכות לתום הלימודים. כמה מחברות הטכנולוגיה המובילות בישראל נותנות טיפים לתחילת הקריירה

מעין מנלה 08:2624.06.17

החלום של סטודנטים רבים למדעי המחשב או הנדסה הוא ביום מן הימים להשתלב בתעשיית ההייטק, בחברות הגדולות שמציעות תנאים טובים ואתגר מקצועי לעובדים. כדי להגיע למשרה הראשונה מנקודת פתיחה טובה חלקם מחליטים לרכוש ניסיון כבר במהלך הלימודים אך כאן נוצרת הדילמה. מצד אחד, ניסיון תעסוקתי הוא מצרך יקר מפז בחיפוש עבודה בתחום אך מן הצד השני הציונים וההישגים בלימודים האקדמיים חשובים לא פחות.

חברות הייטק גדולות רבות וגם חברות סטארט אפ מציעות משרות סטודנט שמאפשרות לשלב לימודים עם העבודה, לצבור ניסיון ולפעמים אף להמשיך את הקריירה בחברה. עם זאת חשוב לוודא שמדובר באמת בהזדמנות להתפתחות מקצועית ורכישת ניסיון ולא ברצון של החברה למצוא כוח אדם זול לביצוע עבודות שלא דורשות מיומנות גבוהה. מנהלי גיוס של כמה מחברות ההייטק המובילות נותנים טיפים לסטודנטים שרוצים לשלב עבודה בתחום עם הלימודים האקדמיים.

 

איך בוחרים את מקום העבודה?

 

המשרה הראשונה כבוגר אוניברסיטה עלולה לקבוע את מהלך הקריירה לאורך שנים קדימה ולכן הבחירה במקום העבודה כסטודנט היא קריטית. לכן, כדאי לבדוק את אפשרויות ההתפתחות המקצועית בחברה, את התפקיד המוצע ואיך הוא נתפס בחוץ. אם תישאבו לתחום ספציפי שהוא לא זה שתרצו לעסוק בו בעתיד, יכול להיות שיהיה לכם קשה להתקבל לעבודה בתחומים אחרים.

אפלייד מטיריאלס, חשוב לבדוק שסטודנטים מועסקים בפרוייקטים משמעותיים שייתנו להם ערך מוסף וניסיון אפלייד מטיריאלס, חשוב לבדוק שסטודנטים מועסקים בפרוייקטים משמעותיים שייתנו להם ערך מוסף וניסיון

 

"כשסטודנטים באים לבחון מקום עבודה חשוב שיבדקו את היקף ותוכן התפקיד. כמו כן, עליהם לשאול את עצמם האם ישתייכו לקבוצה נפרדת או יהוו חלק מצוותי פיתוח, עד כמה יקבלו משימות משמעותיות בצוותי הפיתוח הללו, עד כמה למקום העובדה יש את הכלים לתת להם הכשרות וקורסים בכדי שיוכלו להוסיף ולהתפתח בעולם טכנולוגי שמשתנה במהירות, עד כמה הוא מאפשר להם חשיפה לשווקים ולמגמות גלובליות ואיזה אופק תעסוקתי הוא יכול להציע להם כשיסיימו את הלימודים", אומרת ליטל פרוש-דוד, סמנכ"לית משאבי אנוש באמדוקס ישראל.

 

לדוגמא, באמדוקס מועסקים סטודנטים בתפקידי פיתוח תוכנה כחלק מצוותי פיתוח גלובליים בתחומי הדיגיטל, ה-NFV, ביג דאטה ובינה מלאכותית. בטאואר ג'אז סטודנטים מתלווים למהנדס מנוסה ולמעלה מ-50% מהם מועסקים בארגון לאחר סיום הלימודים. "משרת סטודנט בתחום שאינו רלוונטי לתחום הלימודים, גם אם היא תהיה בחברה גדולה ומצליחה, לא תעניק ערך מוסף עם תום הלימודים", אומר טל שנייר, מנהל הגיוס בטאואר ג'אז.

 

מתי מתחילים?

 

מרבית החברות מעסיקות סטודנטים החל משנה ב' או ג' ללימודים אך ההחלטה מתי להתחיל תלויה בשאלה עד כמה המשרה תאפשר לסטודנט להצליח הן בעבודה והן בלימודים. "כדאי לברר את הדרישות מבעוד מועד ולא לקחת היקף משרה שעלול להוות מכשול בלימודים או בעבודה", אומרת מיכל דורון, מנהלת הגיוס באפלייד מטיריאלס ישראל.

 

דוכן של NESS ביריד תעסוקה במכללת אפקה דוכן של NESS ביריד תעסוקה במכללת אפקה

 

במקצועות מסוימים סטודנטים בשנה ג' יתקשו מאוד לעבוד ולהמשיך להצטיין בלימודים באותו זמן, לכן, כדאי לחכות לזמן שבו תוכלו להשקיע גם בלימודים וגם בעבודה, כאשר ברוב הפקולטות מדובר בשנה האחרונה ללימודים. "נכון שבטווח הקצר זה נראה חשוב לצבור ניסיון אבל אסור לשכוח שגיליון הציונים והממוצע בתואר יילכו איתכם עוד שנים קדימה, בעוד שחשיבותם של 6 חודשי ניסיון בעבודה כסטודנט תתגמד במשך השנים", אומרת דורון.

 

איך מתקבלים לעבודה?

 

"השקיעו בכתיבת קורות החיים ואל תשכחו לציין את השלב שבו אתם נמצאים בתואר, ממוצע ציונים, מלגות ופרסים, קורסים מעניינים או תחרויות והאקתונים שלקחתם בהם חלק. אלו נתונים חשובים שיכולים לסמן למגייסים מי אתם כמכלול מעבר לשורות היבשות. בנוסף, מצאו מנטור, מישהו מהתחום שבו אתם שואפים לעבוד שיוכל לעזור לכוון ולנתב אתכם בתחילת הקריירה", אומרת נטע רבין, אחראית על גיוס וליווי סטודנטים בגוגל.

 

אגב, בגוגל סטודנטים מהווים משתלבים בצוותי הפיתוח במהלך הלימודים ועובדים בקבוצות קטנות, שני סטודנטים עם שני מהנדסים על פרויקט משותף. "זה מאפשר לסטודנטים 'נחיתה רכה' בכניסה לחברת הייטק גלובלית. התוכנית מתחילה עם סיום המבחנים ומאפשרת למשתתפים לשלב עבודה ולימודים", אומרת רבין.

 

זמן החיפוש הממוצע למשרת סטודנט טובה הוא כשישה חודשים, ולכן דורון מציעה לבוגרים להתחיל בחיפוש העבודה החל ממרץ-אפריל בשנת הלימודים האחרונה שלהם. "חברה שתמצא עובד מתאים בדרך כלל תסכים לחכות חודש-חודשיים לתחילת העבודה, או תתגמש בנוגע להיקף המשרה בתחילת הדרך".

 

את חיפוש העבודה מומלץ להתחיל בתקופה שבה אתם זמינים ופנויים לתהליכי מיון ולא בתקופת מבחנים וכן להגדיר מראש בקורות החיים שלכם לכמה ימי עבודה אתם זמינים במהלך השבוע, אומרת ענת ברוק, ראש צוות גיוס, NESS טכנולוגיות. לדבריה הצעד הראשון בחיפוש עבודה במהלך תקופת הלימודים הוא הקמת פרופיל בלינקדאין שם כדאי לציין את תחום הלימודים ולספר על עצמכם ושאיפותיכם המקצועיות.

 

כמה מרוויחים סטודנטים בהייטק?

 

היקף משרות הסטודנט המקובל בהייטק הוא 20-25 שעות שבועיות ורוב החברות מאפשרות גמישות במהלך תקופות מבחנים. השכר מחושב בדרך כלל לפי שעה ומשתנה בהתאם לחברה, לתפקיד ולסטודנט עצמו, כלומר יש סטודנטים מצטיינים ששכרם גבוה יותר.

 

לדוגמא, סטודנטים במסלולי מדעי המחשב, הנדסת תוכנה או הנדסת מחשבים בתפקידי פיתוח תוכנה או QA משתכרים בין 40 ל-80 שקל בשעה, כך לפי נתונים של חברת ההשמה בהייטק אתוסיה למחצית הראשונה של 2017. סטודנטים שלומדים הנדסת מערכות מידע ומשתלבים בתפקידי תמיכה משתכרים בין 40 ל-50 שקל בשעה כאשר מדובר בעבודה בלילות ובסופי שבוע. שכרם של סטודנטים במסלולי חשמל ואלקטרוניקה שמשתלבים בתפקידי פיתוח חומרה נע בין 60 ל-100 שקל בשעה ואילו סטודנטים לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, פיסיקה או מתמטיקה שמשתלבים בתפקידי מחקר אלגוריתמקיה משתכרים כ-90 עד 120 שקל לשעה בממוצע.

 

עובדים בטאואר ג'אז, למעלה ממחצית מהסטודנטים שעובדים בחברה נשארים לעבוד בה לאחר סיום הלימודים עובדים בטאואר ג'אז, למעלה ממחצית מהסטודנטים שעובדים בחברה נשארים לעבוד בה לאחר סיום הלימודים

 

מה הסיכויים להישאר ולהתקדם בחברה?

 

הסיכוי להישאר בחברה משתנה ממקום למקום אבל דריסת רגל כסטודנטים מעניקה לכם סיכוי כלשהו שלא היה קיים במקרה אחר. למשל, בחברת מוטורולה סולושנס ישראל 80% מהסטודנטים שמועסקים בחברה נשארים לעבוד בה. למעשה, שמעון דיק, מנכ"ל ונשיא מוטורולה סולושנס ישראל החל את דרכו בחברה כסטודנט והוא אף מספר על כך בכל יום אוריינטציה לעובדים החדשים הנקלטים בחברה.

 

ב-NESS טכנולוגיות המגייסת כ-50 סטודנטים בשנה מעל ל-90% מהסטודנטים נשארים לעבוד באתרים שונים של החברה אצל לקוחות. גם באפלייד מטיריאלס למעלה מ-80% מהסטודנטים שמועסקים בה מגויסים לחברה למשרה מלאה בסמוך לתום הלימודים. בטאואר ג'אז שממקומת במגדל העמק כאמור נשארים לעבוד יותר מ-50% מהסטודנטים כמהנדסים אך גם אלו שבוחרים לא להמשיך עושים זאת לרוב מסיבות של המשך לימודים גבוהים או מעבר מגורים למרכז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x