לאחר שהתחייבו להזרים כסף לחברה: בעלי המניות של גלובוס מציבים תנאים למתן ההלוואה
בעלי המניות ביקשו מבית המשפט לתת הבהרה לפיה הם לא חייבים להלוות 6 מיליון שקל אלא "עד" 6 מיליון שקל וכי הכספים בכל מקרה יחזרו אליהם ראשונים, גם אם הקפאת ההליכים תהיה גרעונית
לאחר שהתחייבו להזרים לקופת החברה הלוואה בסך 6 מיליון שקל, פנו היום בעלי המניות של החברה לבית המשפט והודיעו על שני סייגים להסכמתם.
- קריסת גלובוס מקס: השופט האריך את הקפאת ההליכים בחודש וחצי והורה לצרף נאמן שלישי
- חברת הנדל"ן עמיטק טוענת: גלובוס מקס חייבת לנו 48 מיליון שקל
- בקרנות המורים שוקלים ניתוק מפסגות
הודעת בעלי המניות הוגשה באמצעות שלושה עורכי דין ממשרד נשיץ ברנדס אמיר, עו"ד שרון אמיר, עו"ד משה אליה ועו"ד עידו ארליך. שותפה בכירה נוספת באותו משרד משמשת כאחת מנאמני החברה, עו"ד אלונה בומגרטן.
על פי הודעת בעלי המניות נדרשת הבהרת ההחלטה של השופט עודד שחם מאתמול. השופט שחם קבע כי בעלי המניות התחייבו להזרים לחברה 6 מיליון שקל ואלו יחשבו כהוצאות הקפאת הליכים, כלומר כסף שחוזר ראשון לבעלים ברגע שבקופת ההקפאה יהיה כסף, אך זאת לפי השופט "בכפוף לכך שהקפאת ההליכים לא תהיה גרעונית".
משמעות הדברים היא כי רק אם תקופת הקפאת ההליכים תבוצע באופן שלא מגדיל את החובות לנושים, הבעלים אכן יוכלו לקבל את הלוואתם בחזרה. אחרת יווצר מצב בו הקפאת ההליכים גוררת להוצאות נוספות ומגדילה את החובות לנושים האחרים, כשבעלי המניות מנגד מקבלים את כספם.
לפי הודעת משרד נשיץ ברנדס בשם הבעלים, בעלי המניות הסכימו להעביר סך של "עד 6 מיליון שקל" ולא 6 מיליון שקל, וזאת רק בתנאי שהכסף יוחזר להם ראשון מהקופה וכשהבעלים אינם מסכימים להתנייה שאם הקפאת ההליכים תעמיק את החובות לנושים, הם לא יקבלו את כספם בחזרה.
בבקשה נטען כי נציג בעל המניות מבקש שהכספים יחשבו "הוצאות הקפאה ללא כל סייג" ונטען כי הדברים הובנו כך במועד הקפאת ההליכים וישנה הסתמכות כבר של בעלי המניות ובהתאם ל"עקרון החוקיות" ברור כי בית המשפט לא התכוון לשנות את החלטתו בדיעבד על פעולות שכבר בוצעו.
השופט מסר החלטה בה נכתב שהוא מסכים לתנאי והכספים יוחזרו לבעלים "ללא סייג".
יש לציין כי על פי המקובל, אסור לנאמנים להפעיל חברה בהקפאת הליכים באופן גרעוני.
נושא הלוואת הבעלים עלה בדיון אתמול בביהמ"ש כשעו"ד חיות גרינברג אמרה שהתנאי להזרים 6 מיליון שקל לא התקיים במלואו אלא הוזרמו רק 4 מיליון שקל. עוד טענה כי משרד נשיץ ברנדס דרש 700 אלף שקל בגין שירותים משפטיים "כאלה ואחרים, חלקם לא מוסברים" שניתנו על ידי המשרד לחברה.
עו"ד שרון אמיר שותף במשרד אמר בתגובה לפרוטוקול: "אנחנו מטעם בעלי המניות. בעניין נשיץ ברנדס אמיר, לא קיבלנו אגורה אחת מהחברה. שזה יהיה ברור".