הממשלה אישרה: צוות מיוחד יבחן את החסמים המקשים על היבוא האישי
הצוות, שבראשו תעמוד סגנית הממונה על התקציבים שירה גרינברג, יגבש המלצות לשרים עד אמצע ספטמבר. כחלון: "יישום הרפורמה יביא לצמצום נטל הרגולציה"
הממשלה ממשיכה בצעדים להקל על היבוא האישי והמקביל, שעשויים להקשות ולהגביר את התחרות מול היבואנים הרשמיים. היום (א') היא אישרה את הצעת שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן, להקים צוות שיגבש המלצות להסרת חסמים ליבוא אישי והזמנות של צרכנים דרך האינטרנט.
בצוות, שבראשו תעמוד סגנית הממונה על התקציבים, שירה גרינברג, יהיו חברים מנכ"ל משרד הכלכלה, שי רינסקי, נציגי רשות המסים, נציגי הרשות להגבלים עסקיים ונציגים ממשרדי התחבורה, התקשורת הבריאות, האנרגיה ומשרד ראש הממשלה.
מטרת הקמת הצוות היא לבחון את התנהלות היבוא האישי כיום, להשוות אותו לעולם, ולבחון את חסמי היבוא המקשים עליו. הוועדה תגבש המלצות לשרים עד אמצע חודש ספטמבר.
כיום, היבוא האישי לישראל נמוך בהשוואה למדינות ה-OECD, ועל פי מדד הפורום הכלכלי העולמי ישראל נמצאת במקום 106 מתוך 140 מדינות במדד החשיפה ליבוא. נתון זה מעיד על הפוטנציאל הטמון ביבוא האישי שיתרום להורדת יוקר המחיה.
הפתרונות שצפוי הצוות להציג באים להשלים את פעילות הממשלה בתחום היבוא האישי ולתת מענה להתגברות הרכישות המקוונות מחו"ל, וכן להגביר את הבטיחות ברשת לצרכן ולחברות העוסקות בשילוח.
שר האוצר, משה כחלון, מסר כי "מדובר במהלך נוסף במסגרת המאמץ הממשלתי להפחתת הבירוקרטיה. יישום הרפורמה יביא לצמצום נטל הרגולציה, הגדלת שיעור המוצרים המיובאים, תחרות ליבוא המסורתי וכתוצאה מכך יסייע בהפחתת יוקר המחייה. אנחנו מתכוונים להמשיך להגביר את התחרות, להיאבק ביוקר המחייה ולצמצם את הבירוקרטיה והרגולציה שמעכבות את הצמיחה במשק".
שר הכלכלה, אלי כהן, הוסף: "מדובר בצעד נוסף להורדת יוקר המחייה. סל המוצרים הישראלי גבוה בכ-19% בהשוואה לOECD בעוד ש-50% מאזרחי ישראל משתכרים בפחות מ-7,000 שקל בחודש. הסרת החסמים בייבוא האישי תאפשר לצרכנים לייבא מוצרים איכותיים כפי שמקובל בכל העולם, ולייצר תחרות מול היבוא המסורתי".