הפרקליטות: עובדים ברמב"ם ובלאומית מכרו מידע רפואי רגיש על מטופלים לחברות סיעוד
בין החשודים עובדת סוציאלית ואח בבית החולים רמב"ם שבחיפה, עובד בקופת חולים לאומית, שתי חברות סיעוד וכן מנהלים וסוכנים בחברות שירותי סיעוד ושירותי טלרפואה בצפון הארץ
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הודיעה ל-13 חשודים כי נשקלת העמדתם לדין בחשד לעבירות של סחר במידע רפואי אישי ורגיש למטרות רווח בתחום שירותי הסיעוד, וזאת בכפוף לשימוע שייערך להם.
- פריצת ענק: 655 אלף תיקים רפואיים נגנבו מחברות ביטוח אמריקאיות
- מגדל מחקר יוקם בבית חולים רמב"ם בהשקעה של 400 מיליון שקל
- בי"ח רמב"ם מבקש סיוע מהמדינה בשל גירעון של 90 מיליון שקל
על פי הודעת משרד המשפטים, בין החשודים עובדת סוציאלית ואח בבית החולים רמב"ם שבחיפה, עובד בקופת חולים לאומית, שתי חברות סיעוד (שי חברה לשירותי סיעוד ומ.ס.ד חיפה חברה למסחר) וכן מנהלים וסוכנים בחברות שירותי סיעוד ושירותי טלרפואה בצפון הארץ. על פי החשד, החשודים מכרו מידע רפואי על מטופלים בבתי החולים ובקופת חולים לאומית לחברות סיעוד, אשר רכשו את המידע על מנת לבצע שיווק ממוקד למטופלים.
מההודעה עולה כי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה בחנה בחודשים האחרונים את ממצאי החקירה שנערכה על-ידי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט) במשרד המשפטים, וכעת הוחלט כי התגבשה תשתית ראייתית להעמדתם לדין בעבירה של פגיעה בפרטיות וביחס לחלקם גם בגין קשירת קשר לביצוע פשע, בכפוף לשימוע.
כאמור על-פי החשד, עובדים בבתי-חולים ובקופות חולים, העבירו לשני מתווכים – פאריד אבו נאג'י ואמתיאז אבו נאג'י, מידע רפואי אישי רב על אודות המטופלים במוסדות הבריאות בהם הם עובדים, והאחרונים סחרו במידע זה עם חברות שירותי סיעוד ושירותי טלרפואה, וזאת ללא ידיעתם או הסכמתם של המטופלים לכך שהמידע הפרטי יועבר לחברות.
חברות שירותי הסיעוד ושירותי טלרפואה פנו לאותם מטופלים בכדי לשווק להם את שירותיהן, תוך ניצול המידע הפרטי והרגיש שהועבר אליהן שלא כדין. המעורבים בפרשה פעלו במשך כשלוש שנים עד לגילוי המעשים ע"י רמו"ט, ובמהלך תקופת זמן זו היו שותפים לסחר במידע רפואי אישי ורגיש של אלפי מטופלים בבית החולים ובקופת החולים.