$
משפט

ההתכתשות נמשכת: בנקל מבקש לעצור מכירת נדל"ן שבבעלות פישמן

איש העסקים מעוניין למכור קרקע של חברת מילוטול פיתוח שבבעלותו; אולם המנהל המיוחד לנכסיו מבקש למנוע זאת בדחיפות בטענה שפישמן מנסה לבצע את הליך המכירה "באורח בלתי מיטבי, בלשון עדינה"

נעמי צורף 19:1612.06.17

המנהל המיוחד לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן פנה בבקשה דחופה לבית המשפט: לעצור מכירת נדל"ן שבבעלות פישמן ללא התמחרות ראויה. "פישמן מנסה למכור את הנכס באורח בלתי מיטבי, וזאת בלשון עדינה", נכתב בבקשה שהוגשה הערב (ב') לבית המשפט המחוזי על ידי עו"ד יוסי בנקל. אתמול פנה בנקל לבית המשפט וביקש להכריז על פישמן כפושט רגל, לאחר שהבנקים סירבו להסדר החוב שהציע.  בית המשפט הורה הבוקר לבנקים להשיב תוך שבוע.

 

 

 

בבקשה מתואר כי בסוף חודש מאי הגיש פישמן למנהל המיוחד הודעה על מכירת נכס השייך לחברת מילוטל פיתוח, לפיה החברה עתידה למכור קרקע שבבעלותה בשטח של כ-66 אלף מ"ר המצויה באיזור התעשיה מילואות במועצה האזורית מטה אשר. עו"ד בנקל כתב בבקשתו כי "ראוי לציין שזהות הרוכש, ובכך היכולת לבחון האם יש לו יכולות כלכליות, לא הובאו לידיעת המנהל המיוחד".
יוסי בנקל יוסי בנקל צילום: אוראל כהן

 

על פי הבקשה, פישמן מחזיק ב-50% מהחברה בשרשור וכך גם רעייתו טובה. מנהלי החברה הם פישמן עצמו, אשתו ורונית אבן. בחברת האם מילוטל ירקות מוקפאים יושבים גם כן פישמן עצמו ואשתו.

 

הקרקע היא אחד מנכסי מילוטול פיתוח והיא משועבדת לטובת בנק לאומי ובנק דיסקונט בגין חובות החברה האם שלה. לכן, 28 מיליון שקל מתוך כספי התמורה ממכירת הנכס צפויים לעבור לבנקים. במסגרת הבקשה מבקש עו"ד בנקל מבית המשפט למנותו ככונס הנכסים לצורך מכירת הקרקע ולהורות כי התמורה שתתקבל תוחזק על ידיו בחשבון נאמנות נפרד עד להחלטה אחרת.

 

"עסקה בסדר גודל מכובד"

 

"בחינה ראשונית של עסקת המכר מעלה כי מדובר בעסקה בסדר גודל מכובד, כאשר דרך המלך בנסיבות אלו הינה באורח חד משמעי פרסום הזמנה פומבית להציע הצעות ועריכת התמחרות", כותב עו"ד בנקל, "למרבה הצער החברה איננה פועלת בעניין זה".

 

על פי הבקשה, עו"ד בנקל השיב להודעתו של פישמן וכתב לו כי הוא לא יכול להסכים לעסקת המכר שלא מעלה ניסיון אמיתי למצוא את הרוכש האולטימטיבי, שהציע סכום מקסימלי. עוד מציין עו"ד בנקל כי הוא אף צירף לתגובתו הצעה ראשונית מטעם צד שלישי שהתחייב למחיר מינימום של 650 אלף שקל לדונם, כך שההצעה כולה מהווה תמורה של כ-43 מיליון שקל שהם 5 מיליון שקל יותר מההצעה המקורית.

 

לטענת עו"ד בנקל, פישמן ובני משפחתו הבהירו לו כי הם מתנגדים לביצוע הליך מכר משותף כפי שהציע - "כל זאת, כאשר עסקינן בנכס אשר חלק משמעותי ממנו שייך במובהק לחייב חדל פירעון שמצבת חובותיו עולה באופן ניכר על מצבת נכסיו".

 

 

 

"הצורך במכירת הקרקע שבנדון בעד התמורה הגבוה ביותר ובזמן הקצר ביותר היא הכרחית", כתב בנקל, "זאת נוכח העובדה כי לאחרונה הובא לידיעת המנהל המיוחד כי בתקופה הקרובה תאושר תוכנית שהלכה למעשה תביא למצב בו מילוטל, שמעוניינת להקטין את חובותיה לבנקים השונים על ידי מכירת הקרקע, תישא בהיטל השבחה גבוה ביותר".

 

בנקל הדגיש כי מכירה בדרך של התמחרות על ידי גורם אחד ובזמן קצר תאפשר לצדדים להימנע מעלויות גבוהות יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x