$
בארץ

האינטרסים של ליצמן מעכבים את מינוי נציב שירות המדינה

נתניהו מבקש למנות את החשבת הכללית לשעבר מיכל עבאדי-בויאנג'ו, אך שר הבריאות מתנגד נחרצות. הנציב יהיה אחראי על ההליך המתנהל נגד מנכ"ל הדסה המקורב לשר, ויוכל גם לבדוק את פרשת הסיגריות האלקטרוניות

אדריאן פילוט 08:1928.05.17

נציב שירות המדינה משה דיין ייכנס הבוקר (א') למשרדו בפעם האחרונה, בתום שש שנות קדנציה, שלאחריהן אין לו אפשרות להיבחר לתפקיד מחדש. אלא שמחליף טרם מונה לו. נתניהו היה רוצה לראות בתפקיד את מיכל עבאדי־בויאנג'ו, לשעבר החשבת הכללית, אלא ששר הבריאות יעקב ליצמן הביע התנגדות פומבית קשה לבחירה הזו, ובשלב זה המינוי מתעכב. כמעט כרגיל אצל ראש הממשלה, מינוי נוסף באחריותו לא יתבצע בזמן. עד כה טרם מונו ראש מערך הסברה וראש המועצה לביטחון לאומי.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ליצמן וראש לשכתו מוטי בבצ'יק עשו בשבועיים האחרונים לילות כימים במשרד ראש הממשלה כדי לסכל את מינוי עבאדי־בויאנג'ו, ונראה שנתניהו החל להפנים את עוצמת ההתנגדות. עם זאת, ליצמן בודד למדי במערכה נגד המינוי, וויתור של נתניהו יתפרש כהתקפלות מול ליצמן.

 

ההתנגדות הנחרצת של ליצמן לחשבת בדימוס מקורה במלחמה הארוכה והמתוקשרת שהיא ניהלה בזמנו עם זאב רוטשטיין, מנהל בי"ח הדסה, ולשעבר מנהל בי"ח שיבא. ליצמן הביע אז את תמיכתו ברוטשטיין ואף מינה אותו לנהל את הדסה. נגד רוטשטיין מתנהל היום הליך משמעתי בנציבות שירות המדינה, ולנציב אפשרות להצניע את הסיפור או לתת לו הד גדול. ייתכן שליצמן ורוטשטיין חוששים מהכיוון שאליו תיטה עבאדי־בויאנג'ו.

 

יעקב ליצמן יעקב ליצמן צילום: אלכס קולומויסקי

מלבד זאת, בסמכות נציב שירות המדינה לחקור את עובדי המדינה שהיו מעורבים לכאורה בפרשת הסיגריות האלקטרוניות. במסגרת הפרשה "מאכער", המקורב לבבצ'יק, קיבל מעטפות כסף מחברה המשווקת סיגריות אלקטרוניות כדי לקבוע פגישות עם השר ליצמן ולקדם את האינטרסים של המשווקת. אגף המשמעת בנציבות, בראשות אסף רוזנברג, בדק את הנושא והחליט להעביר את הטיפול למשטרה, מאחר שרוב החשודים אינם עובדי מדינה. אך נציב שירות המדינה יכול לדרוש להחזיר את הבדיקה של כל עובד מדינה שכן היה מעורב, ולחקור, באמצעות אגף החקירות של הנציבות, את המעורבים בפרשה.

 

כמו כן לנציב שירות המדינה השפעה עצומה על מערכת הבריאות, ויש לו סמכויות בקביעת תקנים, בשינוי המבנה הארגוני, בעסקת וקליטת עובדים, בניהול מכרזי בכירים ובניהול הון אנושי. ועבאדי מכירה היטב את מערכת הבריאות. ב־1997 שימשה עבאדי כיועצת כלכלית לשר הבריאות יהושע מצא, וכבר בינואר 1998 מונתה לסמנכ"לית במשרד הבריאות.

 

עבאדי לא ביקשה את תפקיד נציבת שירות המדינה, נתניהו הציע לה אותו. היא כבר קיבלה פניות מכמה גופים גדולים במשק שהציעו לה משרות אטרקטיביות. גם קרובי משפחתה מנסים בימים אלו לשכנע אותה לוותר.

 

אם נתניהו יפספס את עבאדי, הוא יפספס גם הזדמנות פז להעלות את יוקרתו של אחד התפקידים החשובים ביותר בשירות הציבורי, שסובל מתדמית אפורה משהו. הכדור בידיו, ונראה שהנסיבות פועלות לטובתו. רוטשטיין מככב כעת בפרשת המשבר במחלקה ההמטואונקולוגית בבית החולים הדסה עין כרם, שהביא להתפטרות שישה רופאים. הסערה הציבורית שחולל המשבר הזה חייבה את ליצמן להתערב, לטובת הרופאים. זאת לאחר שהורים לילדים חולי סרטן דרשו את התפטרותו של רוטשטיין.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x