פרשת הבנק המחתרתי: הסדר טיעון מקל במיוחד לאחד הנאשמים המרכזיים
על פי ההסדר, היהלומן מתי אימבר יורשע בהשמטת הכנסות בהיקף של 700 אלף דולר, ירצה שישה חודשי עבודות שירות וישלם 150 אלף שקל קנס - עקב "נסיבות אישיות חריגות". נאשמים אחרים בפרשה שהסעירה את בורסת היהלומים נשלחו לריצוי עונשי מאסר ממושכים
בשבוע שעבר גובש הסדר טיעון בפרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים לפיו ייגזרו על היהלומן מתי אימבר, אחד הנאשמים המרכזיים בפרשה, שישה חודשי עבודות שירות ו-150 אלף שקל קנס עקב מה שהוגדר "נסיבות אישיות חריגות".
- פרשת הבנק המחתרתי: 6 יהלומנים נאשמים בהוצאת חשבוניות פיקטיביות
- 10 שנות מאסר למפעיל הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים בר"ג
- ביהמ"ש הרשיע את היהלומן מאיר אוחנה בפרשת הבנק המחתרתי
אימבר הורשע בעבירה של השמטת הכנסות בהיקף של 700 אלף דולר, כאשר מכתב האישום המקורי נמחק האישום השני של הוצאת חשבוניות פיקטיביות בסך של 1.1 מיליון דולר. זאת כאשר נאשמים אחרים שמשפטם הסתיים נשלחו על-ידי בית המשפט לריצוי עונשי מאסר ממושכים.
הסדר הטיעון אושר בידי השופטת דנה אמיר מבית המשפט השלום בתל-אביב לאחר שהוצג על ידי פרקליטיו של אימבר, עורכי הדין קובי גולדמן ומיכאל כשכאש ממשרד גולדמן ושות'. הנסיבות המקלות לא צוינו בהכרעת הדין מטעמי צנעת הפרט.
פרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים במסגרתה נחשפה פעילות עבריינית כלכלית בהיקפים חסרי תקדים במתחם הסגור של הבורסה ליהלומים ברמת גן, הביאה למספר כתבי אישום. היהלומנים והחברות שעסקו בתחום קיבלו והנפיקו חשבוניות פיקטיביות בסכומים של מיליוני דולרים בכסות של עסק למסחר ביהלומים עד 2011.
היהלומן מאיר אוחנה, שהורשע בהיותו אחד מספקי החשבוניות העיקריים, סיפק חשבוניות כוזבות במאות מיליונים מחברות בשליטתו, ונשפט לעשר שנות מאסר בפועל. כעת הוא ממתין לתוצאות הערעור שהגיש לבית המשפט העליון. מנחם מגן, שניהל את ה"בנק המחתרתי" הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון, הורשע בעבירות מס והלבנת הון במעל מיליארד שקל ונשלח לארבע שנות מאסר.
עו"ד גולדמן וכשכאש ממשרד גולדמן ושות', אשר מייצגים את אימבר מסרו: "אנו שמחים שהפרקליטות גילתה אוזן קשבת ונפש חפצה, והגיעה עם הנאשם להסדר טיעון מקל לנוכח נסיבות חייו החריגות. אף עניין השומות האזרחיות הוסדר, תוך גילוי הבנה ורצון טוב של רשות המסים, והכל בכדי לאפשר לנאשם לחזור לחייו, לאחר המעידה".