מנכ"ל הדסה תוקף את פרופ' וינטראוב: סיכם עוד ב-2016 עם הנהלת בי"ח שערי צדק על העברת כל הצוות של הדסה
פרופ' זאב רוטשטיין שלח מכתב חריף לעו"ד שמייצג את הורי הילדים החולים, זאת בעקבות הטענות שהושמעו נגד התנהלות בית החולים במשבר התפטרות רופאי המחלקה ההמטו-אונקולוגית. לדבריו, לא היתה גם כל החלטה על הגדלת תיירות המרפא
- המשבר בהדסה: ההנהלה והמחלקה להשתלות מח עצם יוצאים נגד הרופאים המתפטרים
- ליצמן סירב ליוזמת גישור של ההורים בהדסה
- מכה לרוטשטיין: מנהל מחלקה וחמישה רופאים בהדסה הגישו מכתבי התפטרות לאות מחאה
"מבחינתו", כותב פרופ' רוטשטיין לעו"ד אליעד שרגא, "ברור היה שאם יצליח לגרום לכל הרופאים להתפטר ולעבור לשערי צדק, לא תהיה תקומה למחלקה הקיימת ואולי אף להדסה כולה". אלא שלטענת פרופ' רוטשטיין, התכנית הזו שאותה הגדיר כ"דמונית", לא לקחה בחשבון שלא כל הרופאים ירצו לעבור, שאין צורך ביותר ממחלקה אחת בירושלים, שהפעלת מחלקה כזו מחייבת השקעה כספית גדולה, זמן ואישורים. בימים האחרונים אמר מנהל שערי צדק פרופ' יונתן הלוי כי אין בכוונתו לפתוח מחלקה שכזו בבית החולים.
במכתב הנפרס לאורך 8 עמודים עונה פרופ' רוטשטיין לטענות שהשמיעו רופאי המחלקה המתפטרים בדבר עלייה בכמות הליכי השתלת מח עצם במחלקה למבוגרים, לטענות לבצע כסף והרצון להגביר את כמות תיירי המרפא המבצעים את ההליך וכן לטענות בדבר מחסור ברופאים במחלקה. מנכ"ל הדסה גם מזכיר במכתב כי השתלות מח עצם לילדים בוצעו במחלקה הייעודית בשנים האחרונות עוד לפני שהמשבר פרץ, באישורו של המנהל המתפטר.
כמו כן מציב פרופ' רוטשטיין סימן שאלה בנוגע לתפקודו המקצועי של פרופ' וינטראוב שכבר עזב בינתיים את המחלקה, ומציג ציטוטים ממכתב ששלח לו צוות המחלקה ב-2012, מהם משתמע כי המחלקה לא התנהלה כראוי. "אינך שם לב לעובדות הקשות ולתוצאות הנוראות", נכתב בין השאר במכתב מ-2012, "אנו מרגישים כי המצב במחלקה נמצא במדרון מסוכן".
פרופ' רוטשטיין מציג במכתב טבלה המראה כי בשנים 2015 ו-2016 לא היה שינוי בכמות ההליכים שבוצעו בילדים בכלל, ובפרט בתיירי מרפא שהגיעו להדסה. וזאת, לדבריו, בניגוד לטענה שהושמעה לפיה הנהלת בית החולים מגדילה את כמות ההשתלות מאז שנכנס לתפקיד, לפני מעל לשנה. כך, לפי המספרים שמציג מנכ"ל הדסה, בוצעו 40 השתלות בכל אחת מהשנים, 7 מהן בתיירים.
"מכאן לנושא ה'גידול' עליו החליטה ההנהלה", כותב פרופ' רוטשטיין, "אין לי מושג מאיפה צצה טענה זאת. אני יכול לאשר בחתימתי, כי לא היתה כל החלטה כאמור והנתונים אכן מאשרים זאת. במידה ויופנו אלינו יותר ילדים ישראלים, פלסטינאים או תיירי מרפא – לא נחסום דרכם ולא נשלח ילדים אל מותם. אני לא מניח מהיכרותי את השטח שצפוי גידול משמעותי, בטח שלא במחלקה ההמטו-אונקולוגית. בינתיים העלאת הנושא לכותרות, גרם וגורם לפגיעה בהפניית ילדים לטיפולים מכל רחבי העולם, גם מישראל וגם מחוצה לה".