$
בארץ

מכה לרוטשטיין: מנהל מחלקה וחמישה רופאים בהדסה הגישו מכתבי התפטרות לאות מחאה

מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה פרופ' מיקי וינטראוב מימש את איומו לעזוב עם כל המחלקה. הוא ביצע את הצעד למרות דחיית בקשת שערי צדק לקלוט את כל הרופאים. רוטשטיין: "אין ספק שמדובר במשבר. נעשה הכול כדי שהטיפול יימשך בצורה טובה ורצופה"; משרד הבריאות: "נמשיך לסייע להדסה ולרופאי המחלקה לכדי לשמור על הרצף הטיפולי לטובת הילדים"

ספי קרופסקי 15:2305.03.17
מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה פרופ' מיקי וינטראוב וצוותו המונה חמישה רופאים מימשו את איומם והודיעו היום (א') על התפטרותם. מדובר במכה גדולה למנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין ולהנהלת בית החולים הנדרשים להתמודד בימים אלו בכמה חזיתות, גם מול משרדי האוצר והבריאות בניסיון להניע מחדש את הליך ההבראה שנתקע בחודשים האחרונים – וגם מול ועדי הרופאים הטוענים שמאז שנכנס המנכ"ל הנוכחי לתפקיד תנאיהם נפגעו, והכריזו בתחילת השנה על סכסוך עבודה .

 

הצעד הקיצוני של פרופ' וינטראוב וצוותו נעשה לאחר שניסיון שלהם לעבור כצוות לבית החולים שערי צדק בבירה נמנע על ידי משרד הבריאות בחודש שעבר. במשרד טענו אז כי אין צורך בשלב זה להקים מחלקה המטו-אונקולוגית לילדים נוספת בירושלים בשלב זה.

הפגנה של הוי וילדי המחלקה ההמטו-אונקולוגית בעד השארתו של פרופ' וינטראוב הפגנה של הוי וילדי המחלקה ההמטו-אונקולוגית בעד השארתו של פרופ' וינטראוב

 

מדובר באחת המחלקות הטובות מסוגה בארץ ומטופלים בה ילדים חולי סרטן מירושלים והסביבה במסירות רבה. בעקבות הדיווחים על כוונתו של פרופ' וינטראוב לעזוב אף נפתח עמוד בפייסבוק עם מעל אלף חברים תחת השם "הילדים של מיקי וינטראוב" התומכים ברופא הבכיר ובצוותו לאור המשבר שנוצר.

 

פרופ' וינטראוב וצוותו הגישו את מכתבי ההתפטרות שצפויים להיכנס לתוקף ביוני הקרוב מכיוון שלטענתם התנאים הרפואיים להמשך עבודתם בבית החולים נפגעו. זאת לאחר שהמנכ"ל פרופ' רוטשטיין החליט לאחד בין שתי מחלקות להשתלת מח עצם – זו של הילדים עם זו של המבוגרים. הצוות הרפואי טען כי אינו יכול עוד לקחת אחריות על הדבר וכי השתלות שכאלו צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים. עדיין לא ידוע לאן בכוונת הצוות הרפואי לעבור והאם יעשו זאת באופן אורגני או שיתפצלו לבתי חולים שונים.

 

המשבר בין הצדדים שהחריף בשבועות האחרונים הגיע עד לשולחנו של שר הבריאות יעקב ליצמן. בסוף פברואר אף התקיים דיון דחוף בנושא בכנסת, שבו אמר ליצמן כי אינו יכול למנוע מוינטראוב לעזוב אך לא יאפשר עזיבה של מחלקה שלמה, אלא שבפועל – זה מה שקרה עם הודעת הפיטורים מאתמול.

 

רוטשטיין. ניסה להניא את וינטראוב אך חילוקי הדעות לא נפתרו רוטשטיין. ניסה להניא את וינטראוב אך חילוקי הדעות לא נפתרו צילום: אוראל כהן

 

 

בתקופה האחרונה ניסה מנכ"ל הדסה להניא את פרופ' וינטראוב מביצוע המהלך ואף הגדיר אותו במכתב ששלח לו כ"מכת מוות להדסה". "כוונתי מהרגע שלקחתי על עצמי את ניהול הדסה היתה להפסיק את הדימום של המוסד, לעשות הכל לפתחו ולהגיע להישגים של מרכז רפואי מוביל - רפואית ואקדמית. כמובן שלא היתה כל כוונה לפסוח על מחלקתך בהקשר זה. הירי על כוחותינו שהגיע מהכיוון שלך מאוד לא מצא חן בעיני, הוא מיותר, לא נכון, הוא פוגעני ולא משרת אותך ולא את שאיפות הצוות האיכותי שאתה מנהל".

 

הדסה: "הנהלת בית החולים קיבלה היום מכתב התפטרות קולקטיבי של מנהל המחלקה להמטואונקלוגיה ילדים וחמישה רופאים בכירים מהמחלקה. הנהלת בית החולים תעשה כל שלאל ידה לעשות, כדי שאף ילד לא יפגע מההתפטרות הקולקטיבית הזו".

 

ועדי הרופאים בהדסה מסרו כי "למרות שדרישות המחלקה הועלו לפני כחצי שנה ולאחר חודשים של גרירת רגליים מצד ההנהלה, החליט צוות המחלקה ההמטואונקולוגית לילדים לעזוב את בית החולים. מדובר בכישלון חמור של ההנהלה והדירקטוריון ובאבידה כואבת לציבור המטופלים באזור ירושלים, שיצטרכו להיגרר לבתי חולים מרוחקים יותר כדי לטפל בילדיהם. עזיבה של רופאים מקצועיים ומסורים כאלה מעידה על כישלונה החריף של ההנהלה שמאמינה בפתיחת חזיתות ולא בהשקעה ברפואה למען ציבור המטופלים. עזיבת צוות שלם הינה אבידה קשה להדסה שתאבד את מעמדה כמרכז רפואי מוביל וכבית חולים שלישוני המסוגל להעניק את כלל שירותי הרפואה ברמה הגבוהה ביותר, ומשליכה על תפקוד ההנהלה והדירקטוריון. הגיע הזמן שנראה את שר הבריאות מתערב ומציל את הדסה מקריסה נוספת".

 

ממשרד הבריאות נמסר כי "אנחנו עובדים מול בית החולים על מנת להבטיח את הרצף הטיפולי במחלקה".

 

פרופ' זאב רוטשטיין מסר: "אין ספק שמדובר במשבר. אמנם מכתבי הפיטורים מכוונים ליוני אבל ההנהלה נמצאת ללא כל ספק מול אתגר אמיתי כיצד להבטיח לילדים ולהורים המשך טיפול. כרגע נמצאים אצלנו למעלה מ-30 ילדים מטופלים במחלקה למעלה מ-10 ילדים שעוברים תהליך של השתלת מח עצם שהוא באמת תהליך ארוך וקשה. זה התפקיד של ההנהלה למצוא פתרון למשבר ואכן ההנהלה תתכנס תדון ותמצא פתרונות בצורה כזו שנוכל להסתכל לאמהות בעיניים ולהגיד להן – 'לא ייפגע מצב בריאותו של הילד או הילדה, נעשה הכל כדי שהטיפול יימשך בצורה טובה ורצופה'".

 

בעקבות המשבר במחלקת אונקולוגיה ילדים בהדסה, הנחה שר הבריאות יעקב ליצמן את מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, לפעול מול בית החולים על מנת להבטיח את הרצף הטיפולי במחלקה, מתוך דאגה לשלומם ובריאות הילדים ובני משפחותיהם.

 

משרד הבריאות מסר בתגובה: "משרד הבריאות פועל מזה תקופה ארוכה למצוא פתרון בין הנהלת הדסה למנהל המחלקה. אנו מצרים על הגעת הצדדים למבוי סתום ואנו בטוחים כי רק טובת הילדים לנגד עיני כל הצדדים. מנכ"ל משרד הבריאות נועד באחרונה עם נציגי הרופאים, כדי להבטיח שהמשבר הפוקד את המחלקה לא יפגע בילדים וכי כל מצב שייוצר הינו הדרגתי וכולל חלופות אפשריות לפי שלבים ולאורך זמן. שר הבריאות קורא לצדדים להגיע לעמק השווה לטובת הילדים. במקביל שוחח שר הבריאות עם מנכ"ל פרופ' זאב רוטשטיין, והבהיר כי יש להבטיח שהמחלקה תישאר ערוכה למענה מתאים בכל סיטואציה אפשרית. משרד הבריאות ימשיך לפעול בכל דרך, גם במהלך החודשים הקרובים עד מועד הכניסה האפשרית של ההתפטרות לתוקף, לסייע להדסה ולרופאי המחלקה, לוודא את השמירה על הרצף הטיפולי לטובת הילדים".

 

ועדת הבריאות של הכנסת תקיים ביום שלישי דיון דחוף בעקבות התפטרות הרופאים בהדסה. יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף: "חיי ילדים מוטלים כאן על הכף. חייבים למצוא במהירות פתרון לנושא. הנושא ידוע לנו מזה זמן, ונתבקשנו לתת הזדמנות לצדדים להגיע להסכמות, אולם נראה כי כעת על הוועדה להתערב ובמהירות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x