הנגבי מאשים את כחלון בפיטורי עובדים מרשות השידור: "לא איפשר פריצה של התקציב"
מ"מ שר התקשורת טוען כי אינו זוכר חוק שתוקן 8 פעמים לפני שנכנס לתוקף, דוגמת חוק תאגיד השידור הציבורי. הנגבי דיבר בישיבת הוועדה המשותפת לאישור חוק פיצול תאגיד השידור הציבורי
מ"מ שר התקשורת צחי הנגבי מהליכוד אומר שאינו זוכר בהיסטוריה הפרלמנטרית של ישראל חוק שתוקן 8 פעמים לפני שנכנס לתוקף, דוגמת חוק תאגיד השידור הציבורי. "אני לא יודע אם יש מקרה כזו בתולדות הכנסת". הוא ציין גם ש"החוק הזה לא מושלם. אולי עוד יהיו תיקונים בעתיד".
הוא הסביר זאת בכך שמלכתחילה חוק שמחסל רשות שידור ציבורית ומקים אחרת הוא חסר תקדים. לדבריו, "אין מחלוקת ולא היתה מחלוקת שאי אפשר היה להותיר את המצב ברשות השידור על כנו מאינספור טעמים ביניהם מעורבות פוליטית, כוחות ארגוניים של 18 ועדים וחוסר יכולת ליעל את המערכת".
- חוק פיצול התאגיד אושר בקריאה ראשונה, האופוזיציה החרימה הדיון
- האופוזיציה תחרים את ההצבעה על חוק פיצול התאגיד מחר: "מחטף ורמיסת הדמוקרטיה"
- הכל מותר בניסיון להציל את הכבוד האבוד של נתניהו
הנגבי דיבר בתחילת ישיבת הוועדה המשותפת לאישור חוק פיצול תאגיד השידור הציבורי בראשות ח"כ דוד ביטן מהליכוד. הוועדה החלה לדון היום באישור פיצול התאגיד והקמת תאגיד חדשות נפרד. שני התאגידים צפויים להתחיל לפעול ב-15 במאי כלומר בעוד 8 ימים. החוק אושר במליאת הכנסת בישיבת פגרה חריגה ביום חמישי שעבר בערב. האופוזיציה החרימה את הישיבה בשל ההליך החריג.
הנגבי האשים את שר האוצר משה כחלון בכך שלא נקלטו יותר עובדים מרשות השידור בתאגידים החדשים. "שר האוצר אמר שהוא לא יכול לאפשר פריצה של התקציב. העובדים יפוטרו כי לא מצאנו רוב בכנסת. לכן אנחנו במצב של טרגדיה לאלפי אנשים".
הנגבי הביע תמיכה ביוזמת ח"כ יואב קיש מהליכוד לדחות את פתיחת התאגיד בעוד מספר ימים. לדבריו, "אם הכנסת תתאחד סביב דחייה כזו או אחרת של ימים בודדים מה-15 במאי, מה טוב". לדבריו, ישארו רק 3-4 ימים מיום אישור החוק ועד תחילת השידורים. חשוב שהם לא יעלו עם תקלות".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד רז ניזרי אמר ש"היועץ המשפטי עו"ד אביחי מנדנבליט סבור שאין מניעה חוקתית לקדם את החוק". לדבריו, היועץ הציב לשם כך מספר עקרונות חוקיים וביניהם ניתוק בין הדרג הפוליטי והמקצועי והטלת מגבלות על סמכויות המנהל הזמני.
יו"ר הועדה ח"כ דוד ביטן אמר שהוועדה תדון בחוק בישיבות מרתוניות עד יום שלישי כולל עד אמצע הלילה, אם הדבר ידרש. ביום רביעי יובא החוק לאישור המליאה בקריאה שניה ושלישית.